Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 14:23 2 348 15

Лукашенко се захвана с нов проблем

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • пшеница-
  • зърно

Президентът на Беларус обърна специално внимание на областите Гомел, Могильов и Витебск, които по думите му не се справят

Лукашенко се захвана с нов проблем - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изисква от губернаторите бързо и качествено да приключат прибирането на реколтата, предаде БелТА.

Основната тема на срещата с президента беше формирането на Всебеларуско народно събрание и промените в избирателното законодателство. Но предвид широкия кръг от участници, държавният глава на първо място се спря на приключването на земеделската кампания.

"Земеделската ни кампания ще приключи, когато последният плуг напусне полето и вдигнете оранта до 100%. И предупреждавам всички губернатори да не се опитват да разкрасяват нещо в статистиката и да го прехвърлят от една колона в друга. Категорично Ви предупреждавам " Тук няма да можете да направите нищо. Всичко, което трябва да изорем преди зимата (това, което се нарича есенна оран), моля, направете го", поиска Александър Лукашенко.

Президентът обърна специално внимание на областите Гомел, Могильов и Витебск. В тези региони, по думите му "не се справят". "Имайте предвид, губернатори: вие ще отговаряте за тези области на работа с главата си. Това важи за всички, но просто виждам, че сте се отпуснали на изток... Ако не разбирате това, много съжалявам".

"Ще Ви напомня още веднъж защо има такъв натиск от моя страна. Ще кажа накратко: ако не искате да се биете с оръжие, бийте се на полето, в завода и във фабриката. Нашата война не минава през Украйна, а през икономиката, през нас. Така че събудете се, повтарям отново!" каза Александър Лукашенко.

"Прибирането на реколтата - най-накрая трябва да се мобилизираме. В някои от нашите селскостопански предприятия казват: "Имаме почивни дни от средата на петък до средата на понеделник." Три дни, считайте ги за почивен ден във Витебск. Почивка! Това е мястото, откъдето идват високите цени- от бъркотията, която се вкарва в себестойността на стоките, а цените растат бясно. Трябва да има по-малко хаос, повече организация, да има повече разум", убеден е беларуският лидер.

Той каза, че ако местното ръководство и предприятията са по-организирани, тогава дори ще може да се избяга от субсидирането на земеделието.

По време на срещата президентът припомни и своето указание за разработване на мерки за контрол и регулиране на цените. "Всеки получи задачата да разработи мерки за контрол и регулиране на цените. Искам да чуете това. Трябва да разработим мерки за контрол на ценообразуването. Що се отнася до замразяването на цените, това беше до 20 октомври или до влизане в сила на решението на правителството. Още веднъж повтарям: не е ставало дума за тотално, вечно замразяване на цените. Ако някой не е чул това", каза държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Божилов

    18 4 Отговор
    Откаченко след като забрани инфлацията със закон е време да разпореди тези 3 града да просперират незабавно
  • 2 Пътник

    19 3 Отговор
    размахва пръстче, падне ли Джу пада и той
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сталин

    12 18 Отговор
    Лукашенко е един от най великите лидери на нашето време,не като нашите гьонсурати в парламента

    Коментиран от #9

  • 5 Мдааа

    10 15 Отговор
    Батка е голяма работа, Беларус процъфтява! Социална държава в чист вид. Най важното,е че техните евроатлантически негодяи са прибрани в затворите и държавата върви напред!
  • 6 Поп Кръстю

    10 6 Отговор
    Браво ,нашите още боксуват на място . Искат нови избори ,нещат да работят . Даим дадем лопатите и да отиват при Фъндъкова да копаят метрото. Защо им даваме 8 хиляди лева заплати. Да отиват да работят всички партии не даси говорят вицове и кой каде пил снощи. Лукашенко да идва даги праща и нашите на работа.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хахахаха

    2 5 Отговор
    Лукашенко забранил инфлацията, а бай Байдън забрани поскъпването на петрола!!!! Хахахаха хахахаха!
  • 9 Баууууу

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Щом на този се възхищаваш, възниква веднага въпроса, ти какъв си станилюха?!?
  • 10 Навалний

    7 2 Отговор
    Картофеният фюрер!
  • 11 Като чета

    8 3 Отговор
    Като чета за дегенерати, като Путин и Лукашенко си казвам, че България е щастлива страна. Назад във времето имаше опции да станем част от дегенериралия "русккий мир".
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 оня с коня

    11 2 Отговор
    Защо Лукашенко раздава Тревожни команди за прибиране на реколтата,а в България не се случват подобни неща?Ами отговорът е повече от ясен:Защото както в Русия,така и в Беларус НЯМА ЧАСТНА ЗЕМЯ и всичко е Държавна собственост!Естествено няма и Западни ЩЕДРИ СУБСИДИИ,няма и РЕНТА за Собствениците.Та тръгнали тука БЕЗИМОТНИТЕ русофили да вадят БГ от ЕС и НАТО и да я правят Руска а който е против това,значи е Американско Мекере?Кво да ги прайш - Душички:)
Новини по държави: