Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Октомври, 2022 15:15 815 0

Иран съветва гражданите си да не пътуват до Украйна

  • украйна-
  • иран-
  • дронове -
  • война-
  • русия-
  • обстрел-
  • граждани

Иран посъветва своите граждани в петък да не пътуват до Украйна и призова иранците, които вече са там, да напуснат

Иран съветва гражданите си да не пътуват до Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Иран посъветва своите граждани в петък да не пътуват до Украйна и призова иранците, които вече са там, да напуснат. Това се случва ден след като Съединените щати обвиниха Иран, че помага на Русия да използва дронове срещу Украйна, информира Ройтерс.

Поради военната ескалация в Украйна настоятелно се препоръчва на всички иранци да се въздържат от пътуване до Украйна. Също така на иранците, живеещи в Украйна, се препоръчва да напуснат страната за собствената си безопасност, се казва в изявлението на външното министерство.

Още новини от Украйна

Белият дом обяви в четвъртък, че иранци са били на място в Крим, помагайки на руснаците да атакуват Украйна с ирански дронове и че усилията на САЩ да преговарят за връщане към ядреното споразумение с Иран за момента са отложени.

Припомняме, че САЩ и ЕС наложиха нови санкции на Иран заради продажбата на дронове на Русия, които са използвани за нападения срещу Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА