Last news in Fakti

24 Октомври, 2022 15:43 790 6

Тайван благодари на Германия

  • тайван-
  • германия-
  • тайпе-
  • президент-
  • подкрепа

Президентката на Тайван Цай Ингвен благодари днес на Германия за подкрепата, която оказва на демократичното правителство в Тайпе

Тайван благодари на Германия - 1
Източник: БГНЕС

Президентката на Тайван Цай Ингвен благодари днес на Германия за подкрепата, която оказва на демократичното правителство в Тайпе на международната сцена, предаде ДПА.

Цай подчерта ролята на Германия като настоящ председател на Г-7 на среща с шестима германски депутати от комисията по правата на човека на Бундестага. Тайванската президентка приветства резолюция на долната камара на германския парламент, подкрепяща участието на Тайван в Световната здравна асамблея, на което Пекин се противопоставя.

"Тайван и Германия са партньори, които споделят общи ценности на демокрация и свобода. Бих искала специално да благодаря на Германия за нейната подкрепа към Тайван в международната общност", каза Цай.

Делегацията на Бундестага, включваща представители на различни политически сили и водена от Петер Хайт от либералната Свободна демократическа партия, пристигна в Тайван вчера. По план групата ще остане на острова 4 дни.

„Току-що чухме заплахите на Китай чрез изявлението на президента Си Цзинпин на партийния конгрес“, каза Хайт.

При откриването на 20-ия конгрес на Китайската комунистическа партия Си повтори позицията на Китайската народна република, че Тайван е нейна провинция, която в крайна сметка трябва да се върне под неин контрол.

"Бих искал да повторя, че от германска гледна точка, статуквото в Тайванския проток може да бъде променено само по мирен път и по взаимно съгласие", каза Хайт.

"Трябва също така да продължим да разширяваме нашите добри търговски отношения и да работим заедно в по-тясно сътрудничество в областта на науката", заяви германският депутат. Той също така каза, че преди всичко двете страни трябва да си комуникират и на политическо ниво.

Хайт обаче отправи критика към политиката на Тайван да запази смъртното наказание, определяйки я като дълбока проява на нечовечност.

Премахването му отдавна е тема на дебат на острова, отбелязва ДПА.

Проучвания показват, че мнозинството от тайванците продължават да подкрепят смъртното наказание. Цай веднъж нарече премахването му "световна цел".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихи

    9 1 Отговор
    Тая почна като Зеленото да благодари наляво и надясно. Значи скоро Си ше им накове канчетата. Хехе.

    Коментиран от #5

  • 2 гост

    5 0 Отговор
    На България някой ще благодари ли ..... освен Бай Ганьо, нищо друго ли ме сме дали на Света
  • 3 Теле

    5 0 Отговор
    Това е последната ви благодарнист, после китай ще благодари
  • 4 Хихихи..

    5 0 Отговор
    Тайванарите са вторите след джапанките,дет се връзват с Райха,ние сме третите..
  • 5 И Зекенски така

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хихи":

    Пак сега проси от цял свят!!!
  • 6 Така нареди Джо

    1 0 Отговор
    На Германия. Иначе са им през кобура