25 Октомври, 2022 06:01 1 459 2

Най-малко 60 убити при нападение на хунтата на концерт в Мианмар ВИДЕО

  • мианмар-
  • хунта-
  • нападение-
  • убити-
  • концерт

Сред жертвите са местни артисти и музиканти

Най-малко 60 убити при нападение на хунтата на концерт в Мианмар ВИДЕО - 1
Снимка: asia.nikkei.com

Най-малко 60 души, сред които известни артисти и музиканти, са били убити вчера в Мианмар при въздушно нападение на хунтата срещу концерт, организиран от сепаратистка организация, предаде ДПА, като се позова на очевидци и местни медии, съобщи NOVA.

Събитието се е провеждало в северния щат Качин по случай 62-ата годишнина от основаването на Организацията за независимост на Качин. Това е мощна сепаратистка група, съставена от представители на етническата група качин.

Организацията за независимост на Качин от десетилетия се бори срещу армията на Мианмар и подкрепя съпротивата срещу военния преврат, извършен миналата година.

"Загубихме наши хора, наши артисти и наши братя и сестри. Никога няма да забравя това отвратително действие и те (отговорните за нападението) трябва да си платят за това", каза музикант от Качин, който пожела да остане анонимен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    1 0 Отговор
    И там има война. Не е само в У-крайната точка.Тъпите янки ще им пратят ли оръжия и войници?
  • 2 Съмняващ

    0 0 Отговор
    Аз жертви не видях, но в Столипиново е същата работа