Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 13:55 640 4

Полетът на новозеландската премиерка до Антарктика бе отменен заради лошо време

  • нова зеландия-
  • джасинда ардърн -
  • антарктика -
  • полет-
  • отменен

Полетът на премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн до Антарктика беше отменен днес заради лошото време на замръзналия континент,

Полетът на новозеландската премиерка до Антарктика бе отменен заради лошо време  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полетът на премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн до Антарктика беше отменен днес заради лошото време на замръзналия континент, предаде ДПА.

Ардърн предприе четиридневно посещение до Антарктика (географски регион, обхващащ континента Антарктида и води и островни територии в Южния океан), за да се запознае на място с някои от изследванията, направени от новозеландци на континента.

Посещението беше планирано по повод 65 години от създаването на антарктическата новозеландска База Скот и по повод първия пълен цикъл на изследвания в Антарктика и дейност по опазване на околната среда след двугодишно прекъсване заради коронавирусната пандемия.

Правителствената агенция "Антарктика-Нова Зеландия" обаче съобщи, че самолетът, в който премиерката пътуваше, е поел в обратна посока около два часа след излитането си в рамките на осемчасовото пътуване поради лошо време в пролива Макмърдо.

Ардърн каза, че Нова Зеландия инвестира в дългосрочни изследвания, които са от съществено значение и се осъществяват благодарение на Антарктическата научна платформа и други научни инициативи.

„Антарктика спешно трябва да бъде изследвана, за да се установи какви са били климатичните (тенденции) в миналото и какви ще са в бъдеще, както и това как ние влияем на Антарктика и как Антарктика ще ни повлияе занапред“, каза тя.

Визитата на Ардърн е на фона на международната среща в австралийския град Хобарт, където участниците ще се опитат да намерят начини за справяне с екологични проблеми, жизнено важни за бъдещето на Антарктическия океан.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    4 0 Отговор
    иска да види входа към новата земя ...
  • 2 Кака Наска Байконурова

    3 0 Отговор
    Антарктика не съществува. Земята е ПЛОСКА, обградена от Велика ледена стена.
  • 3 Ти си

    1 0 Отговор
    Джасинда ( име като от теленовела или като на звезда от факултето) искала да установи дипломатически взаимоотношения с пингвините .......
  • 4 да вземе

    1 0 Отговор
    Да плува! Какво е това летене с тия емисии от самолетите!