Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 19:47 1 301 15

Сунак връща в управлението Доминик Рааб като вицепремиер

  • риши сунак-
  • доминик рааб-
  • великобритания-
  • вицепремиер-
  • пост

Така той се връща на постовете, заемани от него в продължение на година до септември т.г.

Сунак връща в управлението Доминик Рааб като вицепремиер - 1
Източник: БГНЕС

Британският депутат Доминик Рааб беше назначен за вицепремиер и министър на правосъдието от новия британски премиер Риши Сунак. Така той се връща на постовете, заемани от него в продължение на година до септември т.г., предаде Ройтерс.

Рааб е на 48 години. Той престана да бъде вицепремиер и правосъден министър, след като на "Даунинг стрийт" 10 влезе Лиз Тръс. Рааб беше твърд привърженик на Риши Сунак по време и на двете надпревари за лидер на торите тази година. Като вицепремиер му се наложи да управлява Великобритания, когато бившият премиер Борис Джонсън бе приет в болница през април 2020 г. след заразяване с коронавирус. Рааб беше в даден момент и външен министър. Той е твърдолинеен евроскептик, който дълго време агитираше Великобритания да напусне Евросъюза, а през 2018 г. бе назначен от тогавашния премиер Тереза Мей за министър за Брекзит.

През 2019 г. Рааб се изправи неуспешно срещу Джонсън в надпревара за лидерския пост в Консервативната партия и за премиер на Великобритания. Впоследствие, след като отпадна от съревнованието, той подкрепи Джонсън, когото преди това бе обвинявал, че само блъфира и че не изпълнява обещанията си за Брекзит.

Друго познато лице в новия кабинет на Сунак е Джеймс Клевърли, който на практика остава на поста си, който заемаше и при Лиз Тръс, тоест външен министър.

На досегашната си длъжност като министър на отбраната остава и Бен Уолъс.

По-рано бе съобщено, че поста си запазва и министърът на финансите при Лиз Тръс - Джереми Хънт, съобщи Франс прес.

Съюзникът на Сунак Грант Шапс, който миналата сряда беше назначен за вътрешен министър, а преди това при Борис Джонсън бе министър на транспорта, сега ще бъде министър на бизнеса.

На поста вътрешен министър от своя страна се връща Сюела Брейвърман, която миналата седмица се оттегли от тази позиция заради нарушаване на правилата за поведение на министрите, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Риши Бунак

    12 5 Отговор
    Обещавам да изравня жизнения стандарт в Англия с Индия

    Коментиран от #4

  • 2 ...

    4 1 Отговор
    Бе направо Щефан Рааб да слагат. Поне се е доказал като водещ.
  • 3 А Москва?

    0 3 Отговор
    А какво мисли Мамаша в МИД по въпроса?
  • 4 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Риши Бунак":

    Именно такъв беше стандарта на България преди да влезе в ЕС и НАТО. Българина работеше за 20 долара на месец. Сега за една пробита копейка искат да върнат България пак към този стандарт,предатели искат българина пак да работи за 20 долара на месец

    Коментиран от #5

  • 5 МммммДа

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Стандарта на България беше само купони и кръчми. А сега стандарта е... ровене у кофите за отпадъци. Който му омръзне, Фаща пътя и отива да бере ягоди у Англията

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "МммммДа":

    Стандарта на българина беше толкова висок,че гранични войски пазеха не от чужди нашественици,а българи да не избягат от комунистическия ад

    Коментиран от #8

  • 7 РЕАЛИСТ

    5 1 Отговор
    Време е значи и в Германия да видим турчин , станал канцлер. То и в България няма да в далеч момента, когато столипиновец ще ни управлява. Трябва да сме евроантлантици, нали.

    Коментиран от #9

  • 8 МммммДа

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Аз говоря какъв ни беше стандарта. Само купони, дискотеки. А сега няма граничари, свободно отиваш да сменяш нечии памперси и да береш ягоди. И ти на това викаш свобода? Ок! След като за тебе свободата е да сменяш памперси... Няма лошо. Твое мнение, и аз го увяжавам! Онзи, който не е избрал да сменя памперси, останал в Бг, мизерства. За него остават кофите за отпадъци. Това е!

    Коментиран от #11, #13

  • 9 КОй

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Ти май не знаеш след София какво е положението...Дали няма кмет турчин, и не само един де.
  • 10 От страни

    4 2 Отговор
    Аре залаганията - колко дена ще изкара сиганчето? Лизето я базикат че за 44 дена е погребала три неща: кралицата, паунда и консервативната партия. Кво ще погребе тоя? Англия?
  • 11 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "МммммДа":

    Срамна работа няма има неоценена. В България каквото и да работиш все си в графата "работещ бедняк". Говориш за купони, ресторанти...да имаше и това,за номенклатурчици,а българина трябваше да даде 4 заплати за един цветен телевизор

    Коментиран от #12

  • 12 верно бе

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    една руска щайга наречен цветен телевизор Рубин, струваше 1000 лева . Баща ми работеше цял месец за 215 лева.....
  • 13 Дедо Пене

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "МммммДа":

    Ако образованието ти е такова, че можеш да сменяш памперси или да береш ягоди то в България ще МИЗЕРСТВАШ!!! Поне за строител не ставаш ли... НЕ се изисква много мислене, а само работа?
  • 14 Някой

    1 0 Отговор
    На човек му става жал като чете коментарите. Тъпотия, примитивизъм, пълна липса на интелигентност. Ако това е народът - заслужава си всичко, което му се случва и ще му се случи оттук нататък.

    Коментиран от #15

  • 15 РЕАЛНОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    Но много неща са истина.
Новини по държави: