Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 08:20 2 115 13

Албания към Великобритания: Не ни обвинявайте за проблемите си с имиграцията

  • албания-
  • мигранти-
  • великобритания-
  • политика-
  • еди рама

Министър-председателят на Албания Еди Рама обвини Великобритания, че използва гражданите на страната му като изкупителни жертви за провалената си имиграционна политика

Албания към Великобритания: Не ни обвинявайте за проблемите си с имиграцията - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Албания Еди Рама обвини Великобритания, че използва гражданите на страната му като изкупителни жертви за провалената си имиграционна политика, предава Reuters, като пояснява, че коментарите му са в отговор на "унизителни коментари“ на британски министри за нарастване на броя на албанците, търсещи убежище.

По думите на Рама Великобритания погрешно посочва албанците "като причина за престъпността и граничните си проблеми“ и атакува това, което той нарече "безумна“ и "лесна реторика“.

В поредица от публикации в социалната мрежа "Туитър“ Рама отбеляза, че британската "реторика на престъпността“ в крайна сметка "наказва невинните“, включително бизнесмени и трудолюбиви албанци, които плащат данъци в Обединеното кралство.

Коментарите му следват твърденията на британски министри, че албанците стоят зад скока на пристигащите с малки лодки през Ламанша мигранти. Освен това според Лондон много от гражданите на балканската страна са замесени в организирана престъпност и се стремят да злоупотребяват със съвременните британски закони за робството.

Албанците са съставлявали 42% от хората, пътуващи с малки лодки между май и септември тази година, според данни на британското правителство, публикувани в сряда. Малко над 11 000 албанци са пристигнали в Обединеното кралство през тези пет месеца, в сравнение с 815 през 2020 г., показват официалните данни.

По-рано тази година Великобритания подписа споразумение с Албания за депортиране на нейни граждани, които нямат право да останат, а британското правителство заяви, че иска да намери начин да ускори обработката на молбите за убежище от албанци и да ги върне, ако е необходимо.

Запитан за коментарите на Рама, говорител на британското правителство каза, че то е решено да надгражда сътрудничеството си с албанците, включително за справяне с нелегалната миграция.

"Работейки заедно, ще продължим да използваме всяка възможност, за да пресечем дейностите на организирани престъпни групировки и контрабандисти на хора“, увери говорителят.

В понеделник британският министър на вътрешните работи Суела Брейвърман заяви, че има "скок в броя на пристигащите албанци“ . По думите ѝ пристигащите в Обединеното кралство са млади, необвързани мъже, които са или част от организирани престъпни банди, или участват в престъпна дейност, свързана с наркотици.

Брейвърман бе критикувана, след като заяви, че южното крайбрежие на Англия е "нападнато“ от търсещи убежище.

Рама каза, че 70% от 140 000 албанци, които са се преместили във Великобритания, са живели преди това в богати европейски страни като Италия и Гърция и не са пътували директно от Албания. По думите му 1200 от тях са бизнесмени и ако Великобритания иска повече помощ за справяне с проблема с мигрантите, тогава трябва да се отнася към страната му с "уважение“.

"Албанците в Обединеното кралство работят усилено и плащат данъци. Обединеното кралство трябва да се бори с престъпните банди от всички националности и да спре дискриминацията“ спрямо албанците, категоричен бе лидерът на кабинета в Тирана.

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нахален шиптлер

    10 4 Отговор
    Напълниха шиптлерите Великобритания с престъпност всякаква и в мащабност,а и с миграция да смуче англ.социал на "горно ла"и най-главният шиптлер да обвини за това самата Великобритания.И тва,ако не е бруталност,здраве му кажи.

    Коментиран от #5

  • 2 мда

    12 2 Отговор
    То и децата знаят кои са най-силните мафии, тоя албанец защо се прави на ударен. А пък че искат да ги превземат английските пазари, сигурно искат, в Нидерландия вече са наравно с държавата, престрелки се водят, иска им се на мафиите навсякъде да се установят, където се употребяват много дроги и където е разпасано положението.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Даааа

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "мда":

    Еми щом могат нека ги превземат джендерите.
  • 4 Ганьо

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "мда":

    Имат топки и го правят! Защото са мъже. А ти си стой на диванчето и си чаткай!

    Коментиран от #6

  • 5 Твоя татко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нахален шиптлер":

    Шиптар на албански значи ОРЕЛ бе пиле! И всеки албанец се гордее с тази дума. "Може ли една цигара,една филиийка хляб"? ОРЕЛ,а не пиленца!
  • 6 Разбрахме

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ганьо":

    Харесваш мъже😆
  • 7 Анонимен

    1 1 Отговор
    Защо се обиждат албанци, ако ще и от другите източни държави да са. Те албанци се женят бизнесмени с казанлъшки цигани и цяла улица без да работят и раждайки деца са по улиците на града във един Великогбритански град. И сега мнозинството роми казанлъшки искали да вземат бизнеса на албанеца, а той завършил висше образование в Лондон. Свидетели има и подробно могат да обяснят българите живеещи там. Ромите искат да го ликвидират и му вземат бизнеса на албанеца, незнайно от какъв етнос е, но се имат с албанеца, а той милият по 18 часа правил закуски и не спял, разказвал той, работохолик и много умен, но дава акъл на бг роми казанлъшки, за правата им и те раждат ли раждат и източват държавата. ВеликаВеликобритания с Железни правила не променяни от 100 години. Може и без публикация, живеем в диво състояние
  • 8 Гражданин

    1 1 Отговор
    Дпс да ходи да си ги прибере, а не само на избори да им подхвърля по някой лев. Тяхни са избирателите. Много са толерантни англичаните и не ги сравнявайте бг роми, не всички под знак, от тях има стойностни, но има и други, не искат да се трудят, а българи да ги поддържат. Работа е на дпс либералите. Те да се грижат за българските роми, а не по германия, англия, българия и сие да търсят мекото на хляба, ако я карат, до никъде няма е с тях света. Трябва да се учи, труди човек, а не да чакат на готово от дпс и др бг партии подаяние и здрави телкове, здрави, прави сте. Вие, една ромка, много богати. Не, не сме богати, но деди, родители, ние, деца се трудят. А трудът е песен.
  • 9 Хо Хо

    2 1 Отговор
    Във всяко стадо си има мърша. Та в по долния случай. Викат албанеца в полицията на мвр. Дайте си докуметите, господине, нямам докуненти. От къде сте, от България(а той от Албания), не изглиждате да сте от България, полицая. И започват да ровят в комоютъра и разбират, че въпросният господин е родом от Албания. Търсят го за кражба, но той живеел с още 2 др и се оказало, че албанеца не е и така при проверката се оказва, че е завърлил висшето в Великобритания, банковите му сметки големи и за 24 часа му изкарват паспорт, че е гражданин на Линдон, разказано лично от него, но дали е вярно,?! И се жени за ромка от България и целият й бг ромски род е при бизнесмена, мъжете работят при него, закуски, а жените им раждат и не работят и по цял ден са по улиците на града хахаха умният ал анец ги съветва и те го скушат и в германия и там хахаха1към1. Връщайте ги обратно в България при дпсгербсп

    Коментиран от #10

  • 10 Скшж

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хо Хо":

    Глупости измислици
  • 11 Иван Радоев

    2 0 Отговор
    Така е, крайно време е да проумеем, че расизъм има към източноевропейските от страна на западните, така наречени демокраций
  • 12 сороснерес

    1 1 Отговор
    Всички са боклуци, но има и по големи отпадъци..Англосакси ли не знаят за тях..на никого не му приятно да му кажат истина...А този Рама или Драма що се прави на интересен..

    Коментиран от #13

  • 13 12...

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "сороснерес":

    Тъпак!
Новини по държави: