Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 22:10 702 8

Великобритания и Саудитска Арабия се ангажират с предоставянето на средства за борбата с климатичните изменения

  • престолонаследникът-
  • саудитска арабия -
  • мохамед бин салман -
  • близкия изток-
  • риши сунак -
  • великобритания

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман заяви, че през следващите 10 години кралството ще предостави 2,5 милиарда долара за екологична инициатива в Близкия изток и ще бъде домакин на нейното седалище

Великобритания и Саудитска Арабия се ангажират с предоставянето на средства за борбата с климатичните изменения  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман заяви, че през следващите 10 години кралството ще предостави 2,5 милиарда долара за екологична инициатива в Близкия изток и ще бъде домакин на нейното седалище, предаде Ройтерс.

Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че Великобритания също остава ангажирана с предоставянето на 11,6 милиарда британски лири (13,6 милиарда долара) към фонда за климатичните промени. Той, както и редица световни лидери участваха в срещата на върха на ООН за климата (КОП27) в Египет.

"Оставаме ангажирани с предоставянето на 11,6 милиарда британски лири, които обявихме миналата година за международно финансиране на борбата с изменението на климата", заяви Сунак. Премиерът на Обединеното кралство добави, че планът е това да стане в период от пет години.

Инициативата бе стартирана от престолонаследника на Саудитска Арабия миналата година като част от опитите за намаляване на въглеродните емисии в региона.

Миналата година Рияд заяви, че възнамерява да предостави 15 процента от необходимите 10,4 милиарда долара за проектите за чиста енергия на фонда.

Саудитският престолонаследник заяви също, че Публичният инвестиционен фонд на кралството ще се стреми към нулеви нетни емисии към 2050 г.

Зелената инициатива за Близкия изток има за цел да намали с повече от 60 процента вредните емисии от добива на въглеводороди в региона. Освен това се планира по нея да бъдат засадени 50 милиона дръвчета и да бъдат възстановени земи, пострадали от почвена деградация, с обща площ, равняваща се на 200 милиона хектара. Инициативата ще спомогне за намаляването на глобалните нива на въглероден диоксид с 2,5 процента.

Саудитска Арабия планира към 2030 г. да добива половината от електроенергията си с помощта на възобновяеми енергийни източници, заяви Махамед бин Салман, и до 2035 г. да премахне 44 милиона тона въглеродни емисии.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    0 1 Отговор
    Вижте! Мислят за хората!

    Z
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РЕАЛИСТ

    1 1 Отговор
    И що ме мислят, как да се спре войната в Украйна. Тези ракети, самолети и бомби направиха озоновия слой на дупки, като швейцарско сирене, ама важното е да се занимават с пръднята на кравите.
  • 4 Сатана Z

    0 1 Отговор
    Бритите са предупредили камиларите,че ако не дават евтин нефт на Негово Величество Кинг Чарлз 3 ще им гръмнат нефтопроводите като Северните потоци или като кулите близнаци.
    Няма 6—5
    Z

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Котка ученият

    2 0 Отговор
    В условията на световен ресурсен глад съюзът на Лондон и Рияд може да бъде оправдан само с егоистична петролна сделка, заобикаляща антируските санкции.
  • 7 уaйтнoйз

    0 0 Отговор
    чичо оруел се в погрижил да ни остави:
    Е, другари, какъв е всъщност този наш живот? Нека го погледнем право в лицето — той е ужасен, изнурителен и кратък. Раждаме се, хранят ни колкото да не издъхнем от глад, а онези от нас, които успеят да оцелеят, са принудени да работят, докато останат съвсем без сили; и в мига, когато вече не сме полезни, ни избиват с отвратителна жестокост. След като навърши една година, никое животно в Англия не знае какво е щастие и отмора. Никое животно в Англия не е свободно. Съществованието ни е робство и мъка — такава е голата истина.
  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    Учени обявихя отдавна причината за цикличните промени в поведението на Земята през периоди от 12000 г., което хората няма как да променят. Промяната в количеството на въглеродния двуокис от човешката дейност е не повече от 2-3%. Промяната в климата и зачестилите земетресения са свързани, според много учени, с ядрото на Земята с последващо повишане нивото на магмата, промяна в околоземното магнитно поле, промяна в оста на Земята,увеличаване на скороста на въртене на Земята и други някакви „неща”, които може би само Господ, който и да е той, знае. В ход е голямата мЕнта с грижа за климата свързана с поведението на човека. Целта е да се заделят пари от бюджета на страните, които всъщност ще се разпределят на правилните места от управляващите бюджета, а ще се приказва на плебса за страхотната борба на правителствата за по-добър климат, но проблемът е много сложен и трябват още пари. С това започна и онзи ментарджия Ал Гор в страната на сащисаните.