7 Ноември, 2022 22:20 564 3

Дуда: Енергийната сигурност е приоритет заедно с целите в областта на климата

  • полша-
  • египет-
  • конференция-
  • анджей дуда-
  • срещата на върха за климата коп27 -
  • шарм ел шейх

Полският президент заяви пред репортери в кулоарите на срещата на върха за климата КОП27 в Шарм ел Шейх (Египет), че енергийната сигурност е основен приоритет заедно с целите в областта на климата

Дуда: Енергийната сигурност е приоритет заедно с целите в областта на климата - 1
Снимка: ПАП

Полският президент заяви пред репортери в кулоарите на срещата на върха за климата КОП27 в Шарм ел Шейх (Египет), че енергийната сигурност е основен приоритет заедно с целите в областта на климата.

„Най-важното нещо, освен постигането на целите за защита на климата, е да се гарантира енергийната сигурност. Днес трябва да кажем това възможно най-ясно – енергийната сигурност е основен приоритет“, каза Анджей Дуда.

Той добави, че енергийната трансформация не трябва да обременява живота на хората, и подчерта, че енергийните проблеми, породени от войната между Русия и Украйна, трябва да бъдат взети предвид при планирането на цели в областта на климата.

„Трансформацията би трябвало да помогне на хората, а не да затруднява живота им и да ги тласка към бедност. В нашата част от Европа трябва да имаме отопление през зимата и политиката в областта на климата трябва да вземе предвид тези фактори“, каза Дуда.

Полският президент отбеляза, че тазгодишната конференция на ООН за изменение на климата се провежда в особена ситуация, когато цените на енергията растат поради войната, която спъва енергийната трансформация и въвеждането на възобновяема енергия.

„За първи път светът се сблъсква с такава ситуация. Във време, в което извършваме трансформация към енергия от възобновяеми източници, ние сме изправени пред рязка промяна в международните отношения“, каза Дуда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    0 1 Отговор
    Дуда е моят идол!

    Z

    Коментиран от #3

  • 2 Горете всичко

    2 0 Отговор
    да се стоплите, ся трябва да храним сто хиляди краварска войска и нямаме време да се занимаваме с вас: ваш президент
  • 3 Така така..

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Дуда е Дунда и русофобка, фашистка.