10 Ноември, 2022 09:03 1 596 3

Жертвите на сексуални престъпления в Испания са се увеличили с 33%

  • испания-
  • жертви-
  • насилие-
  • непълнолетни-
  • жени

Почти половината от тях са непълнолетни

Жертвите на сексуални престъпления в Испания са се увеличили с 33% - 1
Източник: Shutterstock

Жертвите на сексуални престъпления в Испания са се увеличи с 33% през 2021 г. в сравнение с предходната, показва доклад на Министерството на вътрешните работи. Почти половината от тях са непълнолетни, предаде БНР.

16 986 са жертвите на сексуални престъпления през изминалата година. 48.8% от тях са непълнолетни, а 9 от 10 са жени. И, въпреки че според доклада 81% от случаите са били разрешени със залавянето на извършителите, тенденцията към увеличаване е описана като „тревожен последователен растеж“.

Според полицейските части, участвали в разкриването на престъпленията, нараства и броят на случаите, при които извършителите са повече от един, което говори за предварително планиране.

Профилът на извършителя е испанец, между 41 и 64 години, като в повечето случаи не е имало никаква връзка между него и жертвата, а престъплението е извършено на случаен принцип.

Заради зачестилите прояви на насилие срещу млади жени, органите за сигурност засилиха присъствието си около дискотеките, нощните клубове, плажовете, парковете, както и около входовете на метрото и автобусните спирки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дтомж

    3 2 Отговор
    Постковид синдром!
  • 2 Като

    5 1 Отговор
    махнете истанбулската конвенция и ще се нормализират
  • 3 Пич

    9 3 Отговор
    Хахаха - профилът на извършителя е испанец , но от камиларско - африкански произход...... всичко е наред в Европа.....!!!???
Новини по държави: