10 Ноември, 2022 09:45 605 1

Деветото издание на Форума за мир започна вчера в Абу Даби

  • оае-
  • форума за мир -
  • абу даби-
  • обединените арабски емирства-
  • шейх абдула бин зайед ал нахаян

Събитието се проведе под надслова „Глобален конфликт и универсален мир: належащи нужди и възможности за партньорство“

Деветото издание на Форума за мир започна вчера в Абу Даби - 1
Снимка: УАМ

Шейх Абдула бин Зайед Ал Нахаян - министър на външните работи и международното сътрудничество на Обединените арабски емирства (ОАЕ), присъства вчера на част от деветото издание на Форума за мир в Абу Даби, предаде новинарската агенция на ОАЕ – УАМ.

Събитието се проведе под надслова „Глобален конфликт и универсален мир: належащи нужди и възможности за партньорство“.

Шейх Абдула подчерта, че Форумът за мир в Абу Даби се е превърнал в авторитетна платформа за популяризиране на ценностите и концепциите за толерантност, съвместно съществуване и братство между хората.

Той приветства участниците и похвали представените от тях гледни точки и идеи, които са в съответствие с хуманитарната цел на форума, а именно: популяризиране на ценностите на световния мир, консолидиране на принципите на братството и човешката солидарност, разширяване на партньорствата, както и създаването на съюзи между миротворци на глобално ниво.

Форумът за мир в Абу Даби наскоро обяви, че присъжда Международната награда за мир "Имам Хасан бин Али" за 2022 г. на индонезийския президент Джоко Видодо.

Тази награда, която се връчва под патронажа на шейх Абдула, се присъжда на лидери и учени, които имат практически инициативи и научен принос за насърчаване на културата на мира.

Голям брой световни ръководители и религиозни лидери участват във форума, който приключва днес в Абу Даби. В него взимат участие също така министри, представители на ООН и на правителствени институции, интелектуалци, представители на академичните среди, представители на неправителствени организации и на организации, занимаващи се с въпросите на мира и толерантността.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    0 0 Отговор
    Добре , че е тоя форум , за да се опознаят по-добре производителите и доставчици на оръжие!