Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 14:30 2 159 0

Атракция от Дубай влезе в Книгата на рекордите на Гинес

  • оае-
  • атракция -
  • дубай -
  • книгата на рекордите на гинес-
  • световния рекорд на гинес-
  • увеселителния парк storm coaster-
  • влакче на ужасите-
  • dubai hills mall-
  • обединени арабски емирства

Дубайска атракция бе записана в Книгата на рекордите на Гинес. "Влакчето на ужасите" в увеселителния парк Storm Coaster спечели Световния рекорд на Гинес като най-бързото влакче в света с вертикално изстрелване

Атракция от Дубай влезе в Книгата на рекордите на Гинес - 1
Снимка: Time Out Dubai

Дубайският атракцион - т.н. "влакче на ужасите" в увеселителния парк Storm Coaster спечели Световния рекорд на Гинес като най-бързото влакче в света с вертикално изстрелване.

Атракцията се намира на мястото на търговския и развлекателен комплекс Dubai Hills Mall и представлява 679-метрова писта с три влака, всеки от които може да превозва едновременно 12 любители на екстремните спортове. Storm Coaster отвори врати през 2022 г. и отвежда посетителите и любителите на екстремните развлечения на 50 метра височина.

На 31 август Dubai Hills Mall откри и киноцентър с най-големия екран в Близкия изток. Roxy Cinemas е предназначен за 15 зали, всяка от които е оборудвана със столове с напълно легнала облегалка.

Киното разполага с гигантски екран Roxy Xtreme с площ от 423 квадратни метра, два пъти повече от тенис корт. Залата с този екран може да побере едновременно 382 зрители в ложи Standard, Premium и Director's.

Dubai Hills Mall е нов търговски и развлекателен център в модерен жилищен район на Дубай, заобиколен от поддържани зелени тревни площи. В близост има луксозен парк.

На площ от 185 000 квадратни метра има повече от 600 магазина, ресторанта и кафенета. Освен всичко друго, на разположение са хипермаркет, кино, търговски център и четири големи семейни развлекателни центъра.

Под покрива на Dubai Hills Mall има магазини, където може да се закупи всичко - от дрехи и парфюми, мебели и храна. Децата се забавляват чудесно в тематичния парк Adventure Park, който се състои от 11 зони за игра. Центърът също така редовно е домакин на интересни събития и pop-up ивенти.

Източник: Time Out Dubai


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА