Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 14:50 701 6

Франция прие кораб с мигранти, прогонен от Италия

  • италия-
  • франция-
  • мигранти-
  • средиземно море

Франция позволи на кораба на неправителствена организация, "Оушън Викинг", превозващ над 200 мигранти, спасени в Средиземно море, да акостира в пристанището на Тулон

Франция прие кораб с мигранти, прогонен от Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Франция заяви в четвъртък, че ще позволи на кораба на неправителствена организация, "Оушън Викинг", превозващ над 200 мигранти, спасени в Средиземно море, да акостира в пристанището на Тулон след напрегнат спор с новото правителство на Италия, за чието отношение към мигрантите Париж каза, че "горчиво съжалява," предава Ройтерс.

Имиграцията предизвика голям спор между двете страни, а вътрешният министър Джералд Дарманин каза, че забраната на дясното правителство на Италия корабът да акостира на нейно пристанище, макар да стоя много време по-близо до Италия, отколкото до Франция, е "неразбираема" и "егоистична".

Въпросът за справяне с имиграцията в до голяма степен свободния от граници Европейски съюз е източник на напрежение от години, особено в граничните и средиземноморски страни.

Италия и Испания, където пристигат повечето от мигрантите, пресичащи Средиземно море с лодки, казват, че други страни, включително Франция, трябва да направят повече, за да облекчат мигрантския натиск.

По-рано Италия заяви, че докато блокира от хуманитарните кораби да слязат на брега 1000 души, данните на вътрешното министерство показват, че италианските власти са довели 6383 други до бреговете на страната през предходната седмица.

Пристигащите мигранти по море в Италия са се увеличили тази година до 85 991, в сравнение с 53 825 през същия период на миналата година. Броят все още е доста под пиковите числа през 2014-2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котка ученият

    6 3 Отговор
    Колониалното минало на Франция не може да бъде компенсирано с жестове на добра воля.Африка пак няма да повярва и няма да прости.
  • 2 ЛИЛИ

    10 0 Отговор
    ВИДЯХТЕ КОЛКО СТРУВА ОБИДЕНЕНА ЕВРОПА, ЕДНА КРЪГЛА НУЛА
  • 3 Ааааа

    1 2 Отговор
    Елате хиляди младежи
  • 4 Не оставяйте мигрантите

    4 1 Отговор
    да се движат с такива примитивни лодки и корабчета. Пращайте им круизни кораби с капацитет по 5-6 000 души по двама в каюта. Хем бързо, хем безопасно и подобаващо луксозно - все пак не са тръгнали да мизерстват както в собствените си страни. Басейни, момичета (бели), рум-сървис, да свикват.
    По време на пътуването се прави интервю с всеки - къде предпочита да живее, каква религия изповядва, каква помощ за безработни да получава, какво жилище, каква кола иска, какъв тип жени харесва и.т.н. По-евтино ще излезе отколкото да ги гони по морето "Фронтекс", да ги претоварва на други кораби, да издирва удавените, да се плаща за заплати, горива, приемни центрове и др. подобни харчове.
  • 5 Соваж бейби

    2 0 Отговор
    Нашествениците нападат Франция ,ами тукашният екстрем друат ако се ядоса ,Мелонито къде се крие Льо Пенка по злобна ...да е....то все ще има един край
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: