Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 07:50 764 11

Джанет Йелън определи Индия и САЩ като "естествени съюзници"

  • джанет йелън-
  • индия -
  • сащ-
  • естествени съюзници

САЩ и Индия са естествени съюзници, които могат да покажат на останалия свят какво могат да осигурят демокрациите на своите граждани

Джанет Йелън определи Индия и САЩ като "естествени съюзници"  - 1
Снимка: БГНЕС

САЩ и Индия са естествени съюзници, които могат да покажат на останалия свят какво могат да осигурят демокрациите на своите граждани, въпреки нестабилността и войната, заяви Джанет Йелън, министър на финансите на САЩ, предаде Ройтерс.

Йелън, в реч, в която изтъкна усилията на администрацията на Байдън за задълбочаване на икономическите връзки с Индия, заяви, че както глобалната икономика, така и демократичната идея се намират в точки на пречупване.

Тя каза това в изследователския център на Майкрософт в покрайнините на Делхи в момент, когато контролът върху Конгреса на САЩ все още не е решен след междинните избори, посочва Ройтерс.

"САЩ и Индия са "естествени съюзници", по думите на бившия индийски министър-председател", каза Йелън, като добави, че и двете страни са водили сходни битки за независимост, за да постигнат "свобода и достойнство."

"Хората по света ни гледат и питат: може ли демокрациите да посрещнат икономическите нужди на своите граждани? Могат ли те да се изправят срещу тези, които ги тормозят, и да си сътрудничат по най-трудно решимите глобални проблеми?", каза тя.

Като двете най-големи демокрации, Индия и САЩ могат да отговорят на скептиците, като предприемат действия през следващата година и след това, които биха могли да "демонстрират способността на нашите демокрации да постигнат резултати за нашите хора. Убедена съм, че ние ще успеем."


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Теле

    16 0 Отговор
    Много и се иска на тая вещица
  • 3 Долу сащ

    11 0 Отговор
    не мисля, че индийците ще сглупят да се прегърнат с краварите. Те имаха 200г господари. Не си търсят нов!
  • 4 Коко

    12 0 Отговор
    Как да им вярваш на хамериканците.Единият ден те плюят ,на другият те възхваляват.
  • 5 Кочо

    10 0 Отговор
    Великата империя фасадно се управлява от дядовци и баби - тази, Байдън, Пелоси и прочие! Другата част са кохортата от категорията на Карин Жан Пиер - цветнокожи, емигранти, хомосексуалисти!
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    Садам -
    🇱🇷 вербуван от СеРеУ ,
    🇱🇷издигнат от СеРеУ ,
    🇱🇷ликвидиран от СеРеУ ❗
  • 7 Верно ли

    8 0 Отговор
    Хахаха, бабката пак нещо е сънувала...
  • 8 Едва ли

    6 0 Отговор
    Целта е да се намери другата ,, Украйна,, която да е с горе долу същата масовка като Китай . И тогава, както се казва ,, ще се бием до последния индиец,,
  • 9 сащ води мръсна политика

    3 0 Отговор
    Нещо не ми звучи убедително , но щом го казваш .
  • 10 пенко

    3 0 Отговор
    ТАПАНАРКАТА НЕ ЗНАЕ НИЩО ЗА ГАНДИ И ДЪЩЕРЯ МУ !!!! Д РИС ЛАТА СИ МИСЛИ ,ЧЕ СА БЛАГОДАРНА НА БРИТАНЦИТЕ - БИВША КОЛОНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 милиционер

    0 0 Отговор
    бабата не е наясно и си фантазира. какъв ти съюз на една активно развиваща се бивша колония с един загниващ и провалящ се свят !?