Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 08:50 609 6

Федералният съд оспори намеренията на Байдън да опрости милиони студентски заеми

  • федерален съд-
  • студентски заем-
  • джо байдън-
  • опрощаване на дълг

Федерален съдия в Тексас постанови, че планът на президента Джо Байдън да анулира стотици милиарди долари дълг по студентски заеми е незаконен и трябва да бъде отменен

Федералният съд оспори намеренията на Байдън да опрости милиони студентски заеми - 1
Снимка: Shutterstock

Федерален съдия в Тексас постанови, че планът на президента Джо Байдън да анулира стотици милиарди долари дълг по студентски заеми е незаконен и трябва да бъде отменен, информира Ройтерс.

Американският окръжен съдия Марк Питман, назначен от бившия републикански президент Доналд Тръмп във Форт Уърт, нарече програмата "противоконституционно упражняване на законодателната власт на Конгреса", тъй като се произнесе в полза на двама кредитополучатели, подкрепени от консервативна защитническа група.

Планът за облекчаване на дълга вече беше временно блокиран от базирания в Сейнт Луис 8-ми окръжен апелативен съд на САЩ, докато разглежда искането на шест ръководени от републиканците щата да го наложи, докато те обжалваха отхвърлянето на собствения си иск.

Около 26 милиона американци са кандидатствали за опрощаване на студентски заеми, а Министерството на образованието на САЩ вече е одобрило молби от 16 милиона.

Планът на Байдън беше обект на няколко съдебни дела от страна на консервативни главни прокурори и юридически групи. Планът, обявен през август, призовава за опрощаване на до 10 000 долара дълг за студентски заем за кредитополучатели, които изкарват по-малко от 125 000 долара годишно или 250 000 долара за семейни двойки.

Безпартийната бюджетна служба на Конгреса през септември изчисли, че опрощаването на дълга ще елиминира около 430 милиарда долара от 1,6 трилиона долара неизплатен студентски дълг и че над 40 милиона души отговарят на условията да се възползват.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    4 1 Отговор
    То това бръщолевене си беше само предизборно
  • 2 мошеника

    4 0 Отговор
    подкупва избиратели и то кои . друго не знае
  • 3 САЩ

    4 1 Отговор
    И какъв е проблема, като ги опрости. За 3 дни ще ги напечатаме и вкараме в икономиката. Докато енергийните суровини се търгуват в долари - няма проблем. Докато камиларите приемат напечатани хартийки за петрол/газ - няма проблем. Е, имаше един цървул, дето се възпротиви. Развалихме си приятелството, решихме, че от добър се е превърнал в лош диктатор. Ударихме страната му, а той беше убит в една канавка.
  • 4 Симо

    1 0 Отговор
    УСА имали претенции за НЕ пазарна икономика по света!!! А къде е пазарна??? Пазарно искат да изтрията милиарди заеми, после ще изтрият държавен дълг, след това ипотечни кредити, .... и започваме от начало. 00000 принт!

    Коментиран от #6

  • 5 Грубо сметнат

    0 0 Отговор
    Всеки един жител на ФАЩ е на - 90 000 долара. Факт!
  • 6 бациБоци

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Симо":

    Идеален план. А другите варианти Питинленд или Хиджин трудовлахер, не мерси!