Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 20:59 840 24

Байдън: САЩ ще дадат своя принос в борбата с климатичната криза

  • байдън-
  • климат-
  • криза-
  • борба-
  • египет

"Климатичната криза засяга сигурността на хората, икономическата сигурност, екологичната сигурност, националната сигурност и самия живот на планетата"

Байдън:  САЩ ще дадат своя принос в борбата с климатичната криза - 1
Източник: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън изнесе днес реч на срещата на високо равнище за климата КОП27 в Египет, в която каза, че световната климатична криза представлява екзистенциална заплаха за планетата, и обеща САЩ да дадат своя принос в борбата с нея, предаде Ройтерс.

"Климатичната криза засяга сигурността на хората, икономическата сигурност, екологичната сигурност, националната сигурност и самия живот на планетата", заяви Байдън, след което очерта какви стъпки предприемат САЩ, които са вторият по големина производител на парникови емисии в света.

"Мога да застана тук като президент на Съединените американски щати и да кажа с увереност, че Съединените американски щати ще изпълнят своите цели за емисиите до 2030 г.", заяви той.

Със своята реч Байдън искаше да напомни на държавните ръководители, събрали се в египетския курортен град Шарм ел Шейх, да поддържат жива целта за ограничаване на средното глобално повишение на температурата до 1,5 градуса по Целзий, за да се избегнат най-лошите последици от планетарно затопляне. Това става в момент, когато редица кризи – от войната в Украйна до растящата инфлация, отклоняват международното внимание от темата за климата.

"На този фон е по-спешно от всякога да удвоим климатичните си ангажименти. Войната на Русия само прави по-спешно необходимо светът да извърши преход от своята зависимост от изкопаемите горива", каза той.

Според Байдън е необходимо всички страни, които са основни производители на парникови емисии, да изпълнят целите за ограничаване на затоплянето до 1,5 градуса, за да може да бъде спечелена битката за климата.

Байдън призова всички държави да увеличат усилията си в тази област, за да се постигне трайно обръщане на емисионната крива.

По думите му САЩ, Европейският съюз и Германия са обещали 500 милиона долара, за да финансират прехода на Египет към чиста енергия.

Докато той изнасяше речта си протестиращи се изправиха в залата и издигнаха плакат. Обръщението на Байдън не беше прекъснато, а охранители отидоха при демонстрантите, за да махнат плаката.

Американският президент заяви, че ангажиментът му във връзка с климата е непоколебим и че добрата климатична политика е добра икономическа политика.

Байдън каза, че заявените от САЩ нови разходи за чиста енергия затвърждават ангажимента на неговата страна в борбата с глобалното затопляне, посочва Асошиейтед прес.

Според него разходите, които са част от по-широкообхватно законодателство, което той подписа тази година, ще "променят парадигмата" и ще помогнат САЩ да постигнат своята цел за намаляване на емисиите до 2030 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    10 2 Отговор
    Ей тая отдолу е с повече гънки..
  • 2 Последния Софиянец

    11 3 Отговор
    Демократите губят катастрофално изборите.Бай Дън е пътник.

    Коментиран от #7

  • 3 Зеленски

    11 3 Отговор
    Да пукнеш дано 4умо краварска как ме подлъга сега ще ме бе.сят снежните човеци
  • 4 ВИЖДА СЕ

    12 3 Отговор
    Където стъпи Байиздън, настъпва война, глад и мизерия
  • 5 Ридик

    2 12 Отговор
    Докато САЩ допринасят за спасяването на планетата , БРИКС и ШОС я убиват, такаче колкото повече САЩ са силни , толкова повече империалистичния Ориент губи

    Коментиран от #10

  • 6 Изроди

    8 2 Отговор
    Йелоустоун да се събуди и ви отрезви !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Г.Георгиев

    6 2 Отговор
    По материали на Волен Сидеров, ви предлатам две интересни заглавия на публикации в интернет от далечната 2015 г. :

    "Вашингтон си купи България"
    "Източна Европа ще е причината за Третата световна?"

    Коментиран от #9

  • 9 Д-р. Гълъбова

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Г.Георгиев":

    сидеров е освидетелстван

    Коментиран от #13

  • 10 ????????

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ридик":

    И как реши това?Каква е политиката на БРИКС и ШОС? Разкажи ни. Аргументи някакви? Или така си говориш напук, лаф да става.
  • 11 Мнение

    7 1 Отговор
    Използвали са войната,за да ни накарат въобще да не употребяваме газ и петрол.А ако умрем в световна война е най-сигурно,че няма да замърсяваме.
    Има някаква сектанска Църква на евтаназията,която е основана от Крис Корда,който е джендър.Основната й идея е да обясни на хората по цял свят, че са прекалено много и за да спасят планетата си трябва да ПОНЕ да спрат да се възпроизвеждат.Да ви звучи познато?
    Истината е,че там едни ледове се топят,уплашили са се обаче всъщност Господ иска да накаже една страна за разгаряне на войни и не са никакви климатични промени...
    Война,глад,студ,мизерия...това е мечта на всеки един сатанист.
  • 12 ТаУмВзе

    6 2 Отговор
    А с Кризата у черепчето на бай деменция, никой няма да се бори а? Не мое да заповядваш на Планетата бре! Тия са изгучили на писта ЯКО!
  • 13 Г.Георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Д-р. Гълъбова":

    Знаем, ча само вие русофобите, не сте освидетелствани .

    Оставете го Волен Сидеров, прочетете интервютата с бившия зам.министър на финансиите на САЩ при президента Рейгън – Пол Крейг Робъртс.
    Той не е освидетелстван.


    "Източна Европа ще е причината за Третата световна?" - публикация в интернет
    "Вашингтон си купи България" - публикация в интернет
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хау дер ю

    6 1 Отговор
    Ще наложат санкции на слънцето, да пече по-малко.
  • 16 24524

    3 1 Отговор
    бай Дедо се рЕ еко л-на а Джам-Ъза му ги събира ше си тори орехчетата
  • 17 Потребител

    3 1 Отговор
    В климатичното стригане сте по-добри.
  • 18 Празни приказки

    2 1 Отговор
    ЕС почна да купува природен газ от САЩ ... т.е. приказките за отказ от изкопаемите горива са по скоро – стани да седна. Въглищните централи в САЩ си продължават да работят и се отлага тяхното затваряне. Според последните коментари за 2022 г. светът няма да успее да спази набелязаните цели за парниковите емисии. A САЩ продължават с действия които по своята същност допринасят повече за климатичните промени.

    Коментиран от #24

  • 19 Досега

    3 1 Отговор
    Не видях САЩ да помага за нещо, тя само граби за себе си.
  • 20 джон

    2 2 Отговор
    Мара втасала,те с измишльотени се занимават.Защото има пара в тая далавера
  • 21 А за невидимите извънземни?

    2 1 Отговор
    Успя ли най-накрая тоя пенсионер да се ръкува с тях? А....мммм?
  • 22 АТАКА В БАТАКА

    1 0 Отговор
    Дядка,дядка,шнура ти се мятка
  • 23 ген

    2 1 Отговор
    да баййдан ще натори безплатно 2 квадрата земя
  • 24 кина

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Празни приказки":

    нама по голям замърсител от китай и русия и индия ако ме сметнеш за трол провери сам къде се намират най замърсените места на планетат в интернет има много инфо