12 Ноември, 2022 12:53 907 4

Тайван задълбочава връзките си с Обединеното кралство

  • тайван-
  • обединеното кралство-
  • партньорство-
  • демокрация-
  • тайвански проток-
  • споразумение-
  • инвестиции-
  • търговия

Двете страни се радват на стабилно партньорство в областта на търговията и инвестициите

Президентът на Тайван Цай Ин-уен аяви, че правителството на страната се е ангажирало да засили търговските връзки и да задълбочи икономическото сътрудничество с Обединеното кралство, за да насърчи просперитета на двете страни.

През последните няколко години Тайван и Обединено кралство разшириха партньорството си в широк спектър от области, включително технологии, енергетика, търговия и развитие на смарт градове, каза Цай. В ерата след пандемията от Covid-19 Тайван очаква с нетърпение да работи с Обединеното кралство и други демократични съюзници за изграждане на по-устойчиви глобални вериги за доставки чрез напреднало технологично сътрудничество, взаимни инвестиции и финансова подкрепа, допълни тя.

Цай направи своето изявление по време на прием на официална делегация от Обединеното кралство в президентския офис в Тайпе.

Според Цай, тази година е първият път след пандемията, когато търговските преговори между двете страни се провеждат на живо. Целта е засилване на взаимноизгодния икономически обмен и подсилване на двустранното търговско и инвестиционно споразумение.

Президентът на Тайван използва възможността да благодари на правителството на Обединеното кралство за дългогодишната му подкрепа за участието на Тайван в международни организации и за поддържането на мира и стабилността в Тайванския проток.

Отговорът от страна на Обединеното кралство е, че двете страни се радват на стабилни приятелски отношения далеч не само в областта на търговията и инвестициите. Те са защитници на демокрацията и са изправени пред идентични предизвикателства.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК

    8 3 Отговор
    Марионетките и подлогите в Тайван ще задълбочат връзките си и дявола, само и само да разделят народа от братски Китай, а те да могат да властват. Същото се получи и с нас, отделиха ни от братския руски народ и сега ни казват колко хубаво е да сме с поробителите и англосаксонците, а руснаците били лоши!
  • 2 МирО

    7 0 Отговор
    То и покрайнината задълбочаваше връзките, ма вече я няма.
  • 3 такаето

    8 1 Отговор
    скоро китай ще има аналози и аналогично производство на това в тайван в резултат на което последния няма да им е нужен освен като територия за това запада търси територии и държави за преместване на производства а това с укрина ще ви се види песен
  • 4 Джони

    4 3 Отговор
    Не разбирам глупостите които пишат някой български лакей на Русия за братски народи и други подобни комунистически и соц клишета. Тези клишета, че българския и руския народ са братски са чиста лъжа и манипулация от българските комунисти социалисти, Възраждане и президента Радев Решетников и неговия кагабейски и токсичен екип. Още миналата година италианския институт Ренци съвместно с български учени доказаха чрез изследвания на фосили и други антични находки, че българите имаме много стар тракийски корен. Така, че престанете да пишете глупости и лъжи. Ние българите сме много по стар и древен народ и нямаме нищо общо с крадливите, корумпирани и алкохолизирани руснаци. Не се унижавайте да падат на нивото на руснаците. Най големите убийци в света през 21 век. Войната на Русия срещу независима и суверенна Украйна многократно се доказа, че руснаците минаха по жестокост Хитлер. Не унижавайте хилядолетната история на България и българите с ватенките които още пикаят в тоалетни по дворовете си. Срам и позор за тези българи дето защитават мужиците от агресивна и корумпирана Русия.