Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 05:17 832 5

Екоактивисти демонстрираха в Шарм ел Шейх по време на конференцията на ООН за климата

  • шарм ел шейх-
  • протест-
  • египет-
  • екоактивисти

Стотици екоактивисти призоваха вчера индустриалните държави да заплатят за щетите от глобалното затопляне

На демонстрация в египетския курорт Шарм ел Шейх, където се провежда конференцията на ООН за климата, стотици екоактивисти призоваха вчера индустриалните държави да заплатят за щетите от глобалното затопляне, а германски делегати се оплакаха, че са следени от неизвестни лица и обиждани от други участници във форума, известен като КОП27, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Протестиращите преминаха през т.нар. Синя зона, която по време на конференцията е смятана за територия на ООН и на нея действат правилата на международната организация. Това обстоятелство даде на активистите по-добра възможност да изразят мнението си, отколкото на други места в Египет, където властите до голяма степен забраняват демонстрациите.

Въпреки това има признаци, че Египет се опитва да оказва влияние вътре в конференцията. Участници в проявите в германския павилион се оплакаха, че са били фотографирани и филмирани от непознати за тях лица, което е ставало след като Германия бе домакин на среща със сестрата на изтъкнат продемократичен активист, който е в затвора. "Очакваме всички участници в климатичната конференция на ООН да могат да работят и преговарят в безопасни условия", заяви външното министерство на Германия. "Но това не е така не само за германската, но за всички делегации, както и за представителите на гражданското общество и медиите. Ние се в постоянен контакт с египетската страна по въпроса", се казва още в изявлението.

Участниците във вчерашната демонстрация скандираха, пееха и танцуваха в недалеч от мястото на официалните преговори. На климатичните форуми по традиция има многохилядни протести през първата седмица на заседанията. Тази година те са предимно спокойни, спорадични и с малко участници, отбеляза АП.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Платените

    8 0 Отговор
    Зелени екотерористи нямат почивен ден. Нещастни екоталибани.
  • 2 Николай Стоименов

    6 0 Отговор
    Безделниците в акция .На Киро тъпото баща му присъства ли на протеста
  • 3 Геша

    5 0 Отговор
    И като платят затоплянето и вселенските климатични промени тутакси ще изчезнат.Временно.Докато изхарчат лесните пари и отново насъскат лоботомираните психоактивисти и хунвейбини.И с празни погледи .
  • 4 Моарейн

    5 0 Отговор
    Като всяко нещо на тоя свят и човешката цивилизация все някога ще приключи. Подозирам, че краят ѝ ще настъпи именно заради простотиите на зеленилките. И да сме наясно - не оспорвам, че природата трябва да се пази, но ми писна от глупостите на разни зелени лицемери, действащи на принципа: "другари, дайте да дадете".
  • 5 Онзи

    2 0 Отговор
    А къде отиват събраните пари? В ръцете на Глобалистите.