Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 15:02 742 1

Гръцка гражданка е сред пострадалите от взрива в Истанбул

  • истанбул-
  • гръцка-
  • гражданка-
  • пострадали-
  • атентат

Гръцките консулски власти оказват пълно съдействие

Гръцка гражданка е сред пострадалите от взрива в Истанбул - 1
Източник: БГНЕС

Гръцка гражданка е пострадала леко при вчерашния взрив в центъра на Истанбул, съобщи днес телевизия ЕРТ, като се позовава на гръцкото министерство на външните работи.

В информацията се казва, че жената е пострадала леко от парчета стъкло и се лекува в градска болница извън опасност за живота.

Гръцките консулски власти оказват пълно съдействие, заявяват от министерството.

Общо 81 души бяха ранени при нападението, отнело живота на шестима, сред които две деца на девет и 15 години. Сред пострадалите от взрива е и седеммесечно бебе.

Турските власти подозират за нападението на централната истанбулска улица „Истиклял“ Кюрдската работническа партия (ПКК), която е призната за терористична от Турция, ЕС и САЩ. Задържана е предполагаемата извършителка на атентата, както и още над 40 лица, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бьорис

    1 0 Отговор
    Какъвто и да е терора не избира жертвите
Новини по държави: