14 Ноември, 2022 18:15 604 7

Антониу Гутериш призова страните от Г-20 да работят заедно за климата

  • индонезия-
  • бали-
  • антониу гутериш -
  • г-20 -
  • климат-
  • генералният секретар на оон

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш днес засили натиска върху страните от Г-20 за съвместна работа за забавяне на глобалното затопляне

Антониу Гутериш призова страните от Г-20 да работят заедно за климата  - 1
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш днес засили натиска върху страните от Г-20 за съвместна работа за забавяне на глобалното затопляне, като заяви, че съдбата на планетата ще се реши от техните действията или от бездействието им, предаде Ройтерс.

Гутериш говори на индонезийския остров Бали преди годишната среща на върха на Г-20.

Миналата седмица той каза по време на конференцията на ООН за климата в Египет: "Движим се по магистрала, която ни води към климатичен ад, и сме настъпили педала на газта".

Гутериш предложи да се сключи "Пакт за солидарност в областта на климата", който да задължи развитите икономики да положат допълнителни усилия да ограничат повишаването на глобалните температури с до 1,5 градуса по Целзий. Според него богатите страни следва да предоставят финансова и техническа помощ, с която да се ускори преходът на развиващите се икономики към възобновяеми енергийни източници.

"Лидерите от Г-20 могат да създадат Пакта за солидарност в областта на климата или да го разрушат", каза Гутериш. "Действията или бездействието на Г-20 ще определи това дали всеки член на нашето човешко семейство има шанса да живее устойчиво и мирно на една здрава планета", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Парк шоу

    10 0 Отговор
    Работят яко за климата, като ни пращат боклуци от цял ЕС та чак от Австралия 👁✌🏻
  • 2 честен ционист

    2 3 Отговор
    Ганчо трябва да вземе заеми за по-модерни инсталации за горене на световния боклук. Какви са тия ТЕЦ-ове и циментови заводи от комунизма?
  • 3 човек от народа

    8 0 Отговор
    съмнявам се в менталното здраве на тоя.
  • 4 Тошо

    6 0 Отговор
    ДЪРТ ГЛУПАК,ЧОВЕЧЕСТВОТ Е НА ПРАГА НА ГЛАДА И ПРЕД КОЛАПС А ТОЙ ДРЪНКА ПРОСТОТИИ.
  • 5 Майна

    7 0 Отговор
    Ами ,,ГЛОБАЛИСТИТЕ,, работят- с това генно инженерство ще унищожат Земята
    Световни учени доказват ,че няма никаква климатична опасност.., и ги ,,цензурират,, ,дискредитират , ..
    Това е ,,конспирация,, срещу човечеството
    Който не го е разбрал, значи или е просто,, материален организъм,, или си мисли,че като не се размисли и потърси информация, проблема ще изчезне..
    СЪБУДЕТЕ СЕ !
    Казаха ви го директно - нищо няма да е като преди.
    Ама не свиквайте!
    Войната е срещу всички ни!
  • 6 Шопо

    1 0 Отговор
    През Февруари ще си мечтаем за глобално затопляне.
  • 7 киро

    4 0 Отговор
    сме6ник,новата мантра е климата,защо не говорят колко въглеродни емисии се появиха до момента от войната в Украйна и нейното наро4но удължаване,мръсни лицемери,глобалното затопляне е пълна лъжа,ако искаха наистина да се борят с въглеродните емисий щяха да засадят милионои дървета,най евтиния вариант,ама не искат,колкото ваксините спряха вируса толкова и мерките им ще намалят емисиите