15 Ноември, 2022 05:43 920 7

Нов план, наречен "Глобален щит", беше обявен на конференцията за изменението на климата КОП27

  • конференция-
  • клим-
  • план

Целта на плана ще бъде финансиране на държавите, които са потърпевши от климатични бедствия

Нов план, наречен "Глобален щит", беше обявен на конференцията за изменението на климата КОП27 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

План на страните от Г7, наречен "Глобален щит", беше обявен днес на конференцията за изменението на климата КОП27, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Целта на плана ще бъде финансиране на държавите, които са потърпевши от климатични бедствия.

Планът ще бъде координиран от Германия, която председателства групата от Г7, както и от уязвимите държави от климатичния форум, известен като "В 20". "Глобален щит" ще осигури средства за предварително обезпечаване и защита от бедствия след наводнения, суша или урагани.

Инициативата е подкрепена със 170 милиона евро от Германия и 40 милиона евро от други страни, сред които Дания и Ирландия. През следващите няколко месеца "Глобален щит" ще осигурява подкрепа при бедствия в страни като Пакистан, Гана, Фиджи и Сенегал.

Някои държави и участници са скептични относно плана и смятат, че е възможно той да навреди на усилията за постигане на по-мащабно споразумение за финансова подкрепа на "загуба и вреда" - термин, с който ООН назовава щетите, нанесени от глобалното затопляне, които не могат да бъдат възстановени.

По думите на германската министърка на икономическото сътрудничество и развитие Свеня Шулце "Глобален щит" цели да допълни, а не да замени международните действия по отношение на "загуба и вреда".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    17 1 Отговор
    Пак прах в очите ни...-пак ще ни садират кожите в името на зеленото бъдеще
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 глупак

    13 1 Отговор
    Противното момченце пак иска да ни лъже!Координатор ще бъде Германия.смях,смях,смях,те и децата разбраха кой е шефа,американеца е,останолото е слугинаж!И с тези умрели 200 милиона за половин свят какво ще направят-малко прах в очите на простолюдието
  • 4 Глобален шит

    15 0 Отговор
    Като започнат с тези кампании "дайте да дадем", се гответе за бъркане в джоба.
  • 5 Зелен Демократ

    5 0 Отговор
    Зелените шмекери и психосекдуслисти ще се развихрим до разкостването на последния нахален евро-плебей, Респект и Поклон пред НАС!
  • 6 Бонев

    6 0 Отговор
    Пакистан, Гана, Фиджи, Сенегал. И там колко много чекмеджета има.
  • 7 ха ха

    5 0 Отговор
    абе и с тенджери на главите да ходите няма къде да се скриете , а събирането на фондове завършва винаги по един и същи начин , с кражбата им