16 Ноември, 2022 15:07 665 2

Франция: Китай може да играе важна посредническа роля

  • лидери-
  • г-20-
  • макрон-
  • франция-
  • китай-
  • конфликт

Френският президент заяви, че лидерите на страните от Г-20 са се договорили да тласнат Русия към деескалация в украинския конфликт

Франция: Китай може да играе важна посредническа роля - 1
Източник: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че лидерите на страните от Г-20 са се договорили да тласнат Русия към деескалация в украинския конфликт и са изразили надежда, че Китай може да играе по-съществена роля като посредник през следващите месеци, съобщава "Ройтерс".

'Убеден съм, че Китай може да играе, от наша страна, по-важна посредническа роля през следващите месеци, за да предотврати руските атаки.", посочи Макрон на пресконференция след срещата на върха на Г-20 в Бали, цитира news.bg.

Френският президент допълни, че е обсъдил с китайския лидер идеята за свое посещение в Пекин в началото на следващата година. От администрацията на Макрон потвърдиха, че визитата ще се състои в началото на 2023 г., ако здравните ограничения, свързани с пандемията от коронавирус, го позволяват.

От няколко месеца Франция, заедно със своите западни партньори, се опитва да убеди страни, които не са критикували открито Москва за нахлуването ѝ в Украйна, да заемат по-твърда позиция и да насърчат Русия да промени курса на действията си.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    3 1 Отговор
    Посредника е само един и това е ердоган, колкото и да ви се ще там е ключът от бараката франсета и англета като чакали сте, само някой да прокърви и се нахвъляте точно като чакали
  • 2 Между другото

    0 0 Отговор
    Вестготи германи от азия а сега докакво се докарахте май и вий не знаете