Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 10:35 497 0

Генералният директор на новинарската агенция на ОАЕ председателства 49-ата генерална асамблея на ФАНА

  • оае-
  • фана-
  • световния медиен конгрес

Мохамед Джалал Ал Райси, генерален директор на новинарската агенция на Обединените арабски емирства (УАМ) и председател на Висшия организационен комитет на Световния медиен конгрес председателства 49-ата конференция на Генерална асамблея на Федерацията на арабските новинарски агенции (ФАНА)

Генералният директор на новинарската агенция на ОАЕ председателства 49-ата генерална асамблея на ФАНА  - 1
Снимка: УАМ

Мохамед Джалал Ал Райси, генерален директор на новинарската агенция на Обединените арабски емирства (УАМ) и председател на Висшия организационен комитет на Световния медиен конгрес председателства 49-ата конференция на Генерална асамблея на Федерацията на арабските новинарски агенции (ФАНА), предаде УАМ. Форумът започна вчера в Абу Даби и се проведе паралелно с първата сесия на Световния медиен конгрес.

На конференцията присъстваха Фарид Аяр, генерален секретар на ФАНА, представители на 14 информационни агенции, наблюдатели и гости. Те обсъдиха актуални проблеми в медийния сектор.

"Висшият организационен комитет на Световния медиен конгрес има удоволствието да ви приветства с добре дошли на това международно събитие, което обединява Изтока и Запада, Юга и Севера. Благодарим ви за ценното ви участие в различни новинарски агенции и преса, радио, телевизия и дигитални медии“, каза Ал Райси.

Генералният директор на УАМ подчерта, че отговорността към ФАНА нараства с всеки изминал ден в светлината на бързото развитие, на което сме свидетели в света като цяло, в частност и в медийната индустрия. Той се обърна към участниците на събитието и заяви, че, за да могат да посрещнат предизвикателствата, от тях се изисква да продължат да обмислят, да планират и да работят заедно. Те трябва да проучат важните въпроси, свързани със създаването на статии, с достоверността на посланието, което статиите отправят и с професионалната етика.

"ФАНА също създаде мрежа от връзки на тясно сътрудничество с новинарски агенции в Европа, Азия и Латинска Америка, както и с подобни регионални и международни органи, в допълнение на различните си постижения на арабско ниво чрез прилагане на програми за обучение и квалификация за всички кадри на новинарски агенции“, добави Аяр.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА