Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 06:19 978 3

Назначиха специален прокурор за разследванията срещу Тръмп

  • доналд тръмп-
  • разследване-
  • прокуратура

Необходимостта от такъв била породена от кандидатурата на Тръмп за предстоящите президентски избори

Назначиха специален прокурор за разследванията срещу Тръмп - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд назначи днес Джак Смит за специален прокурор, който ще ръководи разследванията на министерството на правосъдието, свързани с боравенето на бившия президент Доналд Тръмп с поверителни документи и с усилията му да възпрепятства утвърждаването на резултатите на президентските избори през 2020 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Гарланд обяви назначението три дни след като републиканецът Тръмп съобщи, че ще се кандидатира отново за президент на изборите през 2024 г.

Главният прокурор каза, че кандидатурата на Тръмп, както и заявеното намерение на президента Байдън да се бори за преизбиране, е породило необходимостта от назначаване на специален прокурор.

Джак Смит, който се занимава с разследване на военни престъпления, е третият специален прокурор, назначен от министерството на правосъдието от 2017 г. насам да работи по политически чувствителен случай.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 3 Отговор
    Конгресът на САЩ ще разследва Бай Дън и сина му.
  • 2 Уса

    9 3 Отговор
    Уволниха Нанси Пелоси и са размразили разследването срещу сина на Байдн.Тръмп е отново президент много скоро,след като импиичват Байдн още тази зима.Америка навлиза в рецесия колкото и да пропагандират обратното рецесията е вече факт.Първи ще спрат тировете и всичко по реда си

    Коментиран от #3

  • 3 един

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Уса":

    Това от ТАСС ли го научи?