19 Ноември, 2022 07:33 2 361 21

Ким Чен-ун: Ако враговете продължават със заплахите, ще реагираме решително

  • ким чен ун-
  • северна корея-
  • заплахи-
  • сащ

Заплахите от САЩ и съюзниците им подтикнали Северна Корея "да ускори значително подсилването на своя съкрушителен потенциал за ядрено възпиране", заяви лидерът на страната

Ким Чен-ун: Ако враговете продължават със заплахите, ще реагираме решително - 1
Снимка: БГНЕС

Северна Корея извърши изпитание на МКБР (междуконтитентална балистична ракета), малко след като предупреди Вашингтон, който засилва регионалното си присъствие по отношение на сигурността, че ще получи "по-суров военен отговор".

Ким се закани да отговори решително и да прибегне до атомна бомба в случай на ядрено нападение срещу страната му, предаде днес КЦТА, цитирана от Франс прес и dariknews.bg.

Пхенян "ще отвърне решително на ядрени оръжия с ядрени оръжия и на пълна конфронтация с безмилостна конфронтация", е заявил Ким.

Лидерът, който бил на изпитателния полигон с дъщеря си и съпругата си, заявил също, че заплахите от САЩ и съюзниците им, които водят враждебна политика, са подтикнали страната му "да ускори значително подсилването на своя съкрушителен потенциал за ядрено възпиране".

"Ким Чен-ун тържествено заяви, че ако враговете продължават да отправят заплахи, нашата партия и правителство ще реагират решително на ядрените оръжия с ядрени оръжия и на една тотална конфронтация с тотална конфронтация", посочи държавната агенция.

Съветът за сигурност на ООН ще обсъди Северна Корея на съвещание в понеделник след ракетното изпитание, извършено от Пхенян вчера. Това става ясно от графика на Съвета.

Висш американски правителствен служител каза по-рано, че при най-новото изпитание Северна Корея е изстреляла "ракета с по-голям обсег, способна да порази много, много държави". Той допълни, че Съветът за сигурност трябва да се събере, за да обсъди въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 31 Отговор
    КИМ ЧЕН УММ а как живеят повечето СЕВЕРНО КОРЕЙЦИ МОЛЯ

    Коментиран от #3, #8, #10, #13, #16

  • 2 Гост

    43 1 Отговор
    Не съм фен на СК, но кога ли евро атлантиците ще се научат да не подценяват врага си? Това, че имаш пари не означава, че няма да те отупат. Обикновено точно затова те отупват.

    Коментиран от #11

  • 3 Анонимен

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не по-различно от в България например!

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Вирус

    32 2 Отговор
    Хаха е така трябва а не като нашите надупени и козируващи
  • 7 Хмм

    32 2 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Абе може да се окаже че са по добре, кой знае
  • 8 карамфила

    33 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А как живеят повечето българи,МОЛЯ?Добре че има такива лидери,не като нашите кафяви езици,като Орбан и Ким Чен Ун да се противопоставят на Империята на злото УСА която иска да завладее света и да притежава природните ресурси на поробените държави.
  • 9 Фен на Кимчо!

    33 2 Отговор
    Давай Кимчо!Продължавай да ги тормозиш.Няма по "интелигентен" народ или по скоро живеещи на тази територия,защото там е сбирщайн от най"високо интелигентните" от цял свят,които бъркат Австрия с Австралия и не правят разлика между кенгуро и пингвин.Цяла седмица в сутрешните новини,ги плашат с Путин,следобеда с Русия а събота и неделя с извънземни.За капак на всичко и Кимчо като си пали барбекюто,ги кара да се крият в бомбоубежища.Терорът от Ковид 19 е нищо в сравнение с терорът от заплахата за изтребление.Дали ще е Путин,Русия,Сев.Корея или Китай все тая.Днеска астронавти от САЩ ,били кацнали на Луната преди 53 години(лъжата на века) и са скрили една тайна.Там са заварили украинци и македонци,който се биели по между си,за да докажат кой е по древен и кой е пръв на Луната.
  • 10 Не питай.

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Оди да видиш.
  • 11 Фен на Кимчо

    32 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Живеят с една единствена мисъл.Да си върнат Ю.Корея и да унищожат американците.Децата им излизат от родилното с военни униформи а в магазините за играчки,няма кукли и камиончета а танкове и балистични ракети и всичките с надпис "за САЩ".Военния им потенциял в жива сила е ненадминат в света-9 586 000.а ядрения им потенциял е на трето място в света.Изключително богата на полезни изкопаеми държава,като почнеш от злато,сребро и петрол и завърщиш с уран,който копаят,както ние си копаеме картофите.Богатстовото на Сев.Корея се изчислява на 6 000 000 милиарда долара.Кимчо ползва балистичните ракети,както ние пиратките по нова година.Само за миналата година е изстрелял над 100 с една единствена цел,да всява страх и ужаст в населението на САЩ.

    Коментиран от #12

  • 12 Фен на Кимчо!

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Фен на Кимчо":

    Извинения!Коментара 11 е за ком.1
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 САЩ...НАЙ МОГЪЩИТЕ

    2 6 Отговор
    Абе ние да те намерим на картата.....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 стига

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Крайно време е да престанеш да излагаш Козлодуй! Кой ти дава право да пишеш от името на целият град? Все пак тук живеят и работят грамотни и образовани хора!

    Коментиран от #21

  • 17 Ник0гаП0вечеСДС-Чума

    8 3 Отговор
    Достатъчно е само два краварски самолетоносача да избомбят и краварете ще я втасат,и никога повече няма да посмеят да безчинстват в този район.

    Коментиран от #18

  • 18 Д@К@стрир@меП@ситто

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ник0гаП0вечеСДС-Чума":

    Тумурът Ф@$Щ.
  • 19 Болярин

    3 4 Отговор
    Това, Кимчо-муН, ако кацне на някое дърво до бухал, човек няма да може да го различи !
  • 20 Негър от Алабама

    7 3 Отговор
    Ставам му фен на Ким. Показа, че има топки и краварите и техните сателитниКлакьори ще трябва да подвият опашки пред него🥳
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "стига":

    Всеки има право на Мнение а Истината е защото повечето вКНДР Хора едва свързват двата края
Новини по държави: