20 Ноември, 2022 05:22 1 529 6

Али Хаменей: Към този момент враговете са победени, но всеки ден измислят нови номера

  • иран-
  • врагове-
  • предупреждение-
  • али хаменей

Върховният лидер на Иран предупреди, че "враговете" могат да се опитат да въвлекат петролните работници в протестите

Али Хаменей: Към този момент враговете са победени, но всеки ден измислят нови номера - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестите в някои университети и градове в Иран продължиха и вчера, а върховният лидер аятолах Али Хаменей предупреди, че "враговете" на страната може да се опитат да мобилизират и работниците, след като демонстрантите не успяха да свалят ислямското правителство в продължение на повече от два месеца, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Иранските власти обвиняват "външните врагове на страната и техните агенти" в подклаждане на бунтовете.

"Към този момент, слава Богу, враговете са победени. Но те всеки ден измислят нови номера и след днешното поражение, те могат да се насочат към различни класи като работниците и към жените“, е заявил аятолах Хаменей, цитиран от иранската държавна телевизия.

В Иран има протести от септември насам заради смъртта на 22-годишната кюрдка Махса Амини. Тя почина дни след като бе арестувана от нравствената полиция за неправилно носене на хиджаб.

Миналия месец протестите обхванаха и жизненоважния енергиен сектор, но властите не допуснаха демонстрациите петролните работници, чиито искания бяха свързани със заплатите им и с условията на труд, да се разраснат.

Ислямската революция от 1979 г. се осъществява в условията на масови протести, съпроводени от стачки на петролните работници и на търговците на дребно, които помагат на ислямското духовенство да дойде на власт, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба ти

    2 1 Отговор
    Как така враговете са победени, а пък цялата военна "индустрия" на Иран са обратно инженирани западни технологии от преди 30 години?
  • 2 Васил

    2 4 Отговор
    Режима на Иран е към своят край ще падне преди Рашисткият.
  • 3 БУЦИ

    4 1 Отговор
    На САЩ лигите им текат да лапнат Иранския петрол.
  • 4 Послушко

    4 6 Отговор
    В Русия новата идеология е православието, славянството, руский мир... но съюзниците са им все най-ретроградните мюсюлмански режими като Иран, Саудитска Арабия, ОАЕ плюс чеченците. И използват тези съюзници за да убиват православните си братя. Защо така?

    Коментиран от #5

  • 5 Гражданин

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Послушко":

    Защото един терористичен режим може да получи помощ само от друг терористичен режим. Вяра, морал и т.н. нямат значение, те са само за стадото.
  • 6 Риа

    0 0 Отговор
    Фанатици,щом управляват за съжаление страда народа....