Last news in Fakti

20 Ноември, 2022 20:17 2 640 13

Кралската прокуратура на Острова е получила доказателства за предполагаем скандал с фондация на Чарлз III

  • кралската прокуратура-
  • доказателства-
  • скандал-
  • фондация-
  • чарлз iii

Полицията в Лондон започна разследване през февруари след поредица от вестникарски статии, в които се твърди, че на дарител на фондацията, основана от Чарлз като принц, е била предложена помощ за осигуряване на рицарско звание

Кралската прокуратура на Острова е получила доказателства за предполагаем скандал с фондация на Чарлз III - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Британската полиция е предала на Кралската прокуратура досие с доказателства за предполагаем скандал по схемата "пари срещу почести", включващ една от благотворителните организации на крал Чарлз III, съобщи "Сънди таймс", цитиран от БНР.

Полицията в Лондон започна разследване през февруари след поредица от вестникарски статии, в които се твърди, че на дарител на фондацията, основана от Чарлз като принц, е била предложена помощ за осигуряване на рицарско звание. Антимонархическата група "Република" направи официално оплакване до столичната полиция за Чарлз и бившето му близко доверено лице Майкъл Фосет през септември 2021 година след публикациите.

Майкъл Фосет, който подаде оставка като главен изпълнителен директор на Фондацията след предполагаемия скандал, беше обвинен, че е обещал да помогне на саудитския милиардер дарител Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз да получи британско гражданство и титла.

От лондонската полиция потвърдиха, че са получили досието на 31 октомври, но няма да коментират, защото разследването продължава. От Бъкингамския дворец отказаха коментар.

"Сънди таймс" пише, че се очаква прокуратурата да реши преди Коледа дали да бъдат повдигнати обвинения и дали може да се говори за предполагаемо участие на краля.

"Обзървър" днес съобщи, че лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър планира, ако стане премиер, голяма конституционна реформа, включваща премахване на Камарата на лордовете и слагане на край на практиката „пари срещу почести“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК

    22 2 Отговор
    Махайте монархиите по цял свят, това са крайно остарели и не нужни институции и системи в днешно време! Монархията е толкова вредна за хората, колкото и капитализма във всичките му форми.
  • 2 Пръц

    15 0 Отговор
    Позната история,пари срещу паспорти.Разликата е,че парите за паспорти влизаха в джоба на политика ,а тези пари във фондация,която ги харчи за благородни каузи.
    Платени вестникари,най—долната измет от останалите професии.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госあ

    10 0 Отговор
    Педофилия ? Познах, нали ?
  • 5 разбира се

    10 3 Отговор
    Докато не унищожат западните монархии, глобалистите на новия световен ред няма да мирясат.

    Коментиран от #6

  • 6 БОЛШЕВИК

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "разбира се":

    Няма западни и източни монархии. Монархията е една навсякъде, подчинение на масите на едно семейство, което непрекъснато трябва да е обгрижвано и хранено, да му се строят палати и замъци навсякъде във владението му!
    Същото е и с днешните олигарси и робовладелци в повечето капиталистически страни.
    Народите и масите, трябва да се надигнат срещу тия алчни типове във всичките им форми и да ги пометат веднъж за винаги.

    Коментиран от #10

  • 7 РЕАЛИСТ

    8 1 Отговор
    Абе я на един Лорд Евгени Минчев у нас. Тай как си купи титлата? Д-р Тони Филипов писа веднъж, как , но не е много цензурно.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вай вай

    7 0 Отговор
    Откакто жена му умря, няма и помен от Корона глупостите.
  • 10 разбира се

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "БОЛШЕВИК":

    "Народите и масите, трябва да се надигнат..."//// Народите на западните монархии си ги харесват и няма да се надигнат. Но Клаус Шваб и тайфата му ще им свършат тая работа, без значение колко пари ще наливат в делото и в прогресивни марксист като теб. Монархиите са най-големия трън в за-д-ника на новия им световен ред на глобализма. Също както преди с интернационализма ви.
  • 11 Жорето

    9 0 Отговор
    Кого го интересуват тези новини?Нещо да ни греят далаверите на англетата?
    Пари се гепат през Зеления и какво от това? Това са пари на хората, но на тях не им пука.Ако ти забогатяваш с милиард на месец, няма да мислиш за другите.Какво като мрът и живеят в нищета другите? Нов световен ред.
  • 12 Рошко

    2 0 Отговор
    Защо ли изобщо се морите да пишете, кралската прокуратура щяла да разследва краля айде бе
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: