Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 16:35 877 0

Нискотарифната "Уиз Ер" се изтегля от Молдова от съображения за сигурност

  • молдова-
  • кишинев-
  • уиз ер

Нискотарифната унгарска авиокомпания "Уиз Ер" закрива базата си в молдовската столица Кишинев от съображения за сигурност. Това решение е взето след като отломки от руска ракета паднаха на територията на Молдова на 31 октомври

Нискотарифната "Уиз Ер" се изтегля от Молдова от съображения за сигурност - 1
Снимка: Shutterstock

Нискотарифната унгарска авиокомпания "Уиз Ер" закрива базата си в молдовската столица Кишинев от съображения за сигурност. Това решение е взето след като отломки от руска ракета паднаха на територията на Молдова на 31 октомври, а на 10 октомври руска ракета прелетя над въздушното пространство на страната, пише румънското издание See News.

Закриването на базата не означава спиране на всички полети на тази авиокомпания от и до Кишинев. Според разпространената информация от 1 декември се спират полетите до Париж, Брюксел, Торино и Базел. Останалите полети ще се изпълняват от самолети, базирани в други страни.

От авиокомпанията заявиха, че закриването на базата няма да доведе до съкращение на летателен персонал и летците и стюардите ще бъдат преместени в други бази до възстановяване на работата на базата в Кишинев. От унгарската авиокомпания обаче не могат да се ангажират със срок за нейното възстановяване.

Справка в сайта за проследяване на полетите Flightradar24 показва, че и сега самолетите на "Уиз ер" не нощуват на летището в Кишинев. Те всяка вечер след последния полет до Кишинев летят до най-близкото румънско летище Яш, което се намира на самата граница с Молдова и на сутринта се връщат обратно в молдовската столица преди първия полет. Тази схема вероятно ще продължи до 1 декември.

Въпреки това всички пътници, които имат резервирани билети до и от Кишинев следва да направят справка за полета си и/или да се свържат с авиокомпанията по имейл и съответно да проверяват електронната си поща редовно за уведомления относно техния полет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА