Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 16:21 2 722 4

Унгария се е оплакала на ЕС от Украйна

  • украйна-
  • унгария-
  • русия-
  • ес-
  • компании

Тъй като Украйна затруднява бизнеса на нейни компании, като производителя на лекарства Richter, който има операции в Русия

Унгария се е оплакала на ЕС от Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Унгария се е оплакала на Европейския съюз, тъй като Украйна затруднява бизнеса на нейни компании, като производителя на лекарства Richter, който има операции в Русия, съобщава "Ройтерс".

Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви на брифинг, че Будапеща ще поиска от Брюксел да предприеме стъпки, за да гарантира, че украинските власти "не трябва да правят невъзможни операциите на компании от ЕС".

"Тези компании не са нарушили никакви правила, единственият им "грях" е, че имат присъствие и в Русия", подчерта той.

През април Европейската комисия предложи едногодишно прекратяване на митата за внос за всички украински стоки, които не са обхванати от съществуваща сделка за свободна търговия, в опит да помогне на икономиката на страната по време на войната с Русия.

Сиярто посочи, че Унгария няма да бъде против евентуално удължаване на пълния безмитен статут за украински продукти, който е в сила в ЕС до юли 2023 г.

По-рано този месец унгарският производител на лекарства Richter съобщи, че поради промяна в украинското законодателство разрешението за пускане на пазара на някои от неговите продукти може да бъде отнето, ако производителят работи и плаща данъци в Русия.

От компанията посочиха, че планират да обжалват решение за спиране на 35 от нейните продукти.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕСССР

    60 8 Отговор
    Само Унгария има топки да се оплаква от наглите укри!
  • 2 Интересно

    27 0 Отговор
    Каква е тая демокрация в която шепа хора решават ние къде и от кого да пазаруваме? Че пък и колко и какво качество и то без дори да има допитване до хората.
  • 3 Ами сега

    12 0 Отговор
    Унгария ще преведе помощ за Украйна в размер на 187 млн.евро.
    Храни куче да те лае...
  • 4 Шовинизъм и Диктатура

    4 1 Отговор
    По Сталински, национализация на всичко в Украйна! Това се върши сега там.
Новини по държави: