Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 18:00 1 573 4

Пакистанските талибани прекратяват примирието и се готвят нападения

  • пакистан-
  • пакистанските талибани -
  • нападение

Талибаните в Пакистан обявиха днес, че прекратяват спирането на огъня, което влезе в сила през юни, и призоваха бойците си да подновят нападенията в цялата страна

Пакистанските талибани прекратяват примирието и се готвят нападения - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Талибаните в Пакистан обявиха днес, че прекратяват спирането на огъня, което влезе в сила през юни, и призоваха бойците си да подновят нападенията в цялата страна, предаде Франс прес.

"Тъй като военните операции срещу муджахидините в различни райони не спират (...) е важно да подновите атаките навсякъде в страната, където е възможно", призоваха от пакистанската талибанска групировка "Техрик е талибан Пакистан" (ТТП).

ТТП обяви примирие през лятото след известен напредък в мирните преговори с пакистанските власти, осъществени с посредничеството на талибаните от Афганистан. Спирането на огъня често се нарушаваше както от групировката, така и от пакистанската армия.

ТТП е самостоятелна групировка, която споделя обща идеология със завърналите се на власт миналата година талибани в съседен Афганистан.

"Техрик е талибан Пакистан" е създадена през 2007 г. в пограничните с Афганистан райони в Северозападен Пакистан от джихадисти, близки до Ал Кайда. Групировката е отговорна за смъртта на десетки хиляди цивилни и служители на силите за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИКО

    13 9 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ РАЗБИХА И ТАЗ СТРАНА И ВРЪЗКИТЕ И С РУСИЯ НО АМЕРИКА И ЕВРОПА ВЕЧЕ ЗАЛЯЗВАТ И ВСЯКА СТРАНА ЩЕ СИ ИЗБИРА ПРИЯТЕЛИТЕ
  • 2 рослямист-путьоблиз

    10 9 Отговор
    Росляма е болест голяма,по нищо не отстъпва на исляма!
  • 3 666

    6 4 Отговор
    Примитиви които никога няма да станат нормални хора , не бива да бъдат допускани в белите държави под никакъв предлог.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.