Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 10:53 1 004 1

Тревожни данни за Сараево

  • сараево-
  • босна и херцеговина-
  • замърсен-
  • въздух-
  • прахови частици

В неделя столицата е била третият град в света с най-високи стойности на замърсяване на въздуха

Тревожни данни за Сараево - 1
Източник: Shutterstock

Тревожни данни от столицата на Босна и Херцеговина. В неделя Сараево е бил третият град в света с най-високи стойности на замърсяване на въздуха.

Преди него са Лахор в Пакистан и Ню Делхи в Индия. В Сараево фините прахови частици са надвишавали почти 18 пъти допустимите стойности. Високи нива на замърсяване са регистрирани във всички райони на Босна и Херцеговина, пише БНТ.

В Световната класация за най-замърсени градове на четвърто място в неделя е бил Белград. От Световната здравна организация отново призовават в селищата с мръсен въздух да се носят предпазни маски, да се използват пречиствателни уреди, а най-уязвимите хора да избягват да излизат навън.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    6 0 Отговор
    Бъдещите им приятелчета от Либералния демократичен запад са им дали приятелски боклук за изгаряне най-вероятно :)))