5 Август, 2013 14:59 5 037 0

Местят масовия убиец Брейвик в най-либералния норвежки затвор

  • андерш брейвик-
  • затвор-
  • норвегия
Местят масовия убиец Брейвик в най-либералния норвежки затвор - 1
Снимка Архив БГНЕС

Масовият убиец Андерш Брейвик, който отне живота на 77 души в два отделни атентата в Норвегия, ще бъде преместен в затвора Шиен, който има един от най-либералните режими в страната, съобщават местните медии.

Брайвик отдавна поиска да бъде преместен в Шиен, където да остане, докато килията му в затвора Ила в Осло бъде готова. Той се оплака, че изолацията му в Ила може да бъде сравнена с изтезания.

Затворническите власти заявиха, че решението за преместването на Брейвик е взето още през юни и няма нищо общо с неговите искания. Жан Ерик Сандлие, заместник-директор на пробационната служба в Норвегия, заяви, че затворниците понякога се "прехвърлят между различните институции."

Не е ясно кога Брайвик ще бъде преместен и колко дълго ще остане в Шиен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: