Last news in Fakti

1 Декември, 2022 16:30 1 119 6

Франция отнема незаконните оръжия

  • франция-
  • незаконни оръжия

Франция се стреми да ограничи броя на незаконно притежаваните огнестрелни оръжия

Франция отнема незаконните оръжия - 1
Снимка: Shutterstock

Френските притежатели на нелицензирани оръжия ги предават в полицейските пунктове за събиране на огнестрелни оръжия в цялата страна тази седмица като част от кампания за събиране на нелицензирани огнестрелни оръжия, често наследствени вещи, лежащи на тавани или забравени в шкафове, предава Ройтерс.

Притежаването на оръжие във Франция далеч не е толкова разпространено, колкото в Съединените щати, например, и престъпленията с огнестрелно оръжие са сравнително редки, но Франция се стреми да ограничи броя на незаконно притежаваните огнестрелни оръжия - около шест милиона, според оценки на властите.

"Те бяха на баща ми и не знаех какво да правя с тях", каза Лионел в полицейски участък в Ница в Южна Франция, където предаде оръжията си. "Не харесвам много оръжия и тъй като има начин да се отърве човек от тях законно, има момент, в който трябва да се отървете от подобни сувенири."

Пушки, пистолети, боеприпаси, дори ножове и гранати, са предадени в 300 пункта за събиране във Франция от началото на кампанията на Министерството на вътрешните работи на 25 ноември.

Тези, които донесат оръжията, се освобождават от санкции. Те могат или да ги регистрират, или да ги оставят в полицията.

До сряда бяха предадени 65 000 огнестрелни оръжия, заедно с 1,6 милиона куршума и други боеприпаси.

"Тази кампания цели да помогне на французите да предадат тези предмети, които са доста нежелани за повечето от тях", каза комендантът на полицията Флоранс Гавело в пункта за събиране в Ница.

"Когато говорим с притежателите им, те са много щастливи, че... ще се отърват от тях."

Акцията приключва в петък, след което събраните оръжия ще бъдат предадени на музеи или ще бъдат унищожени.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оФчара

    12 1 Отговор
    Тея май не са гледали филма,,Старата пушка,,
  • 2 Шака Zулу

    11 1 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ ГИ ХВАЩА ШУБЕ ОТ ЕВЕНТУАЛНИ ПРОТЕСТИ И РАЗМИРИЦИ .
  • 3 Тошо

    10 1 Отговор
    ГЛУПАВА И БЕЗПЛОДНА ФРЕНСКА АКЦИЯ.ТРЯБВА ДА СИ ТУРБОИДИОТ ДА ИМ СЕ ВЪРЖЕШ НА ВЛАСТИТЕ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бай Даньо

    2 3 Отговор
    И в Америка ще се сетят че това е решението но след като умре последния тексасец в масова стрелба ... опа няма как да е масова след като е последен ще си тегли куршума сам явно но края му е ясен ...
  • 6 дидо

    1 0 Отговор
    гледат да нямат с какво да отвърнат гражданите когато ги натиснат отново но по силно
Новини по държави: