Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Декември, 2022 18:32 976 15

Австралия е предоставила общо 420 млн. долара на Украйна

  • австралия-
  • помощ-
  • украйна-
  • долари-
  • война

„Без съмнение инвазията на Русия в Украйна е най-голямата заплаха за европейската сигурност след Втората световна война."

Австралия е предоставила общо 420 млн. долара на Украйна - 1
Източник: Shutterstock

Австралия вече е предоставила 655 милиона AUD (420 милиона USD) за сигурност, икономическа и хуманитарна помощ на Украйна.

„Без съмнение инвазията на Русия в Украйна е най-голямата заплаха за европейската сигурност след Втората световна война. Но не само. Светът е толкова взаимосвързан, че заплаха за Европа от такъв мащаб и такова ниво на незачитане на установените правила и норми международното поведение е заплаха за всички нас, независимо къде се намираме по света“, каза Ричард Садлейр, посланик на Австралия в Австрия, постоянен представител на страната към ООН и други международни организации във Виена, на 29-ата среща на Съветът на министрите на ОССЕ в Лодз, съобщава кореспондентът на Укринформ.

Още новини от Украйна

"Австралия осъжда най-категорично руското нахлуване в Украйна", подчерта той.

„Ние сме непоколебими в подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна – основните принципи, залегнали в Заключителния акт от Хелзинки и базирания на правила международен ред“, каза Садлейр.

Според посланика, "Австралия работи в тясно сътрудничество с международни партньори, за да подкрепи Украйна и да потърси отговорност от Русия за нейните действия. Австралия вече е предоставила 655 милиона AUD (420 милиона USD) за сигурност, икономическа и хуманитарна помощ на Украйна", добави той.

„Горди сме да застанем до Украйна и ще продължим да го правим, докато е необходимо“, каза представителят на Австралия.

Както беше съобщено, 29-ата среща на Министерския съвет на ОССЕ се провежда в полския град Лодз на 1-2 декември. Дискусията е фокусирана върху продължаващата агресивна война на Руската федерация срещу Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това са джобните

    5 2 Отговор
    на Зеленото за един ден.
  • 2 Адам Хилтън

    7 2 Отговор
    Трогателно че затворническата колония на Англия, е толкова солидарна със оръжейната колония на САЩ.
  • 3 Закс

    7 1 Отговор
    Дарила или предоставила ...
  • 4 Исторически парк

    7 2 Отговор
    Пари на вятъра...
  • 5 007

    2 2 Отговор
    🙏👍✌️🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬
  • 6 ДрБр

    4 3 Отговор
    Интересно ми е колко ще погълне черната дупка Укрия. Баламите се разрастват, лошото е, че и ние се намърдахме сред тях благодарение на Евро-атлантите.

    Коментиран от #9

  • 7 Сатана Z

    3 3 Отговор
    Абе,защо Укрите идват в Слънчака ,Банско,Пампоровец,Боровец а не идат в Австралия.Глей кви пари са приготвили австралийските колонизатори.
  • 8 Бесен - _Язовец

    5 2 Отговор
    Добре помогнаха соросня.та на бандерите сега в Окрайна няма ток, вода, газ, петрол железопътни възли, АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ, Рафинерии..
  • 9 Русофоб Антисемит

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "ДрБр":

    най-голямата трагедия е, че предатели с руско самосъзнание работят против България.

    прости хора, непознаващи историята си
  • 10 Пешо

    4 1 Отговор
    От които 60% бяха върнати по частни сметки, както при всички останали от Фащ, Ес , Канада.Някой друг от света да се е наредил да дава?Не !
    Бинго-Укрия работи за вашето благоденствие.
  • 11 Окраин4ев

    7 3 Отговор
    В Окрайна си беше добре преди американците да решат да ни помагат.
  • 12 ИЯО

    2 0 Отговор
    Ако вляза във война със съседа от горният етаж на мен ще ми дарят ли 420 млн долара?
    Ако е така да го почвам от тази вечер ....:)

    Коментиран от #14

  • 13 Антитрол

    6 0 Отговор
    „Ние сме непоколебими в подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна – основните принципи, залегнали в Заключителния акт от Хелзинки и базирания на правила международен ред“

    Нещо никаква я нямаше подкрепата ви за териториалната цялост на Югославия пък суверенитета на Ирак, Либия, Сирия и Афганистан изобщо не ви интересуваше - защо така бе, защо винаги двойни стандарти.

    Пък правилата за международния ред ги знаем - щом американците нападат някоя държава или правят цветна революция или финансират терористи всичко е наред и това е "демократично" но други ако решат да направят същото вече е мнооого лошо.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 странно

    0 0 Отговор
    Голяма на площ но бедна държава
Новини по държави: