Last news in Fakti

4 Декември, 2022 16:32 1 989 9

Макрон отхвърли критики, отправени от Льо Пен

  • франция-
  • доставки-
  • украйна-
  • оръжия-
  • макрон

Миналия месец тя заяви, че Франция не може да доставя оръжия на Украйна на цената на нейната собствена сигурност

Макрон отхвърли критики, отправени от Льо Пен - 1
Източник: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон отхвърли отправените критики от страна на крайнодясната лидерка Марин Льо Пен, че доставките на оръжие за Украйна отслабват отбранителните способности на страната, предаде ДПА.

"Това е едновременно и опасно", коментира твърдението на Льо Пен френският президент в интервю, публикувано в днешното издание на в. "Паризиен".

"Като главнокомандващ на въоръжените сили мога да ви уверя, че винаги, когато доставяме въоръжение, ние поддържаме отбранителните способности по отношение нашата страна, критичната инфраструктура и нашите граждани", увери Макрон, предаде БТА.

Миналия месец Льо Пен заяви пред телевизия СеНюз, че Франция не може да доставя оръжия на Украйна на цената на нейната собствена сигурност. Цялото въоръжение, което се доставя на Украйна, няма да е налично във Франция, независимо дали става дума за армията или за други договори за доставка, заяви тя и допълни, че страната не трябва да изпраща повече гаубици "Сезар" на Киев.

"Ако не бяхме осигурили гаубиците, украинците щяха да загубят територии", подчерта Макрон. Похарчените средства са "за защита на нашите ценности и свобода", допълни той.

До момента Франция е доставила 18 от мощните самоходни гаубици и планира изпращането на още въоръжение.

Преди време Макрон заяви, че военната индустрия ще произведе допълнително оръжие, както и че Франция ще си върне въоръжение, продадено на държави, които нямат нужда от него.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    35 2 Отговор
    И нищо за митинга.
    За сметка на това ще ги ваксинират,за да им докарат мозъчна мъгла и да забравят за какво ще протестират.
    Четох статия как ваксината докарвала мозъчна мъгла и така били по-лесни за манипулации и пропаганди.
  • 2 Сатана Z

    44 2 Отговор
    Макрон е обременен от Едипов комплекс,за да се ожениш за баба си трябва да ти хлопа дъската.

    Коментиран от #3

  • 3 ОМБРЕ

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    той НЯМА ДА Я ВАРИ УЕ
  • 4 Професора

    30 1 Отговор
    Марин Льопен е мн млада за Макрон и неговите представи за жена.
  • 5 ЛИЛИ

    29 1 Отговор
    Ние хората с леви убеждения започнахме да харесваме западните политици с десни убеждения, интересно но Факт, Те са против въоражаването на фашистка Украйна и преговори за мир! Рускоезичното население гласува на референдум за преминаването им към Русия , това е истината и - хубост на сила не става! Макрон ,
    деменцията и заблуденият европейски либерален модел ще отидат в историята,.След тежката зима идва пролет и хората ще се пробудят!
  • 6 ела

    21 0 Отговор
    Тоя гей ще погуби Франция предател на Националните интереси служещ на Задокеанският си господар.
  • 7 Реалиста

    15 0 Отговор
    "За защита на нашите ценности и свобода".Тази фраза Макроне отдавна се изчерпа и загуби смисъл и значевие.Слушай със силно отворени уши, това което ти казва Льо Пен.Като гледам как си я зяпнал, не ти остава дищо друго освен да я целунеш и й се извениш.Тя е добра жена, може и да прости избълваните глупости.
  • 8 То е ясно

    11 0 Отговор
    Некрофила е бита карта.Само ЦРУ го държи още на власт.
  • 9 що за статия, що

    7 0 Отговор
    за мнение???!!! Очаквате ли микрончо да приеме критиката на льо пен????? Аз диен и нощ мисля за него и неговото желание да приема критика. АМА МНОГО е важно за нас.
Новини по държави: