Тема: Украйна

8 Декември, 2022 15:41 1 882 25

Песков: Имаме още много работа за вършене

  • русия-
  • украйна-
  • москва-
  • анексиране-
  • територии

Москва обяви анексирането на четири украински области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, след "референдуми" през септември

Песков: Имаме още много работа за вършене - 1
Източник: БГНЕС

Кремъл обяви днес, че руските сили възнамеряват да превземат части от Източна и Южна Украйна, които Москва обяви за нейна територия. Кремъл обаче не е определил ясно целите на военната си кампания, а говорителят на Кремъл Песков изглежда постави граници относно украинската територия, която страната му сега смята присъедини, посочва Ройтерс.

Москва обяви анексирането на четири украински области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, след "референдуми" през септември, чиито резултати бяха отхвърлени като фалшиви от Киев, Запада и повечето държави членки на ООН.

Още новини от Украйна

Нито една от областите не е изцяло под руски контрол, а Кремъл така и не очерта ясни граници на анексирането.

На въпрос дали Русия ще присъедини нови територии извън четирите области Песков каза пред журналисти: "Няма съмнение по въпроса. Най-малкото не е имало изявления по темата. Но все пак има още много работа за вършене за освобождаване на териториите; в някои от новите области на Руската федерация има окупирани територии, които трябва да бъдат освободени".

"Говоря за части от Донецката република, както и за територии, които станаха част от Руската федерация и впоследствие бяха окупирани отново от украинските войски", уточни той.

В своята контраофанзива Украйна отблъсна руската армия в малка част от Луганска област. Миналия месец силите на Москва се изтеглиха от всички части на Херсонска област, които до момента контролираха на западния бряг на река Днепър, включително и от областната столица Херсон, посочва Ройтерс.

В изказването си Дмитрий Песков призна за рискове от украински атаки на Кримския полуостров, предаде Франс прес. "Съществуват рискове - украинската страна продължава да следва своята линия на поведение и провежда терористични атаки", подчерта той.

Говорителят на Кремъл отговори на журналистически въпрос за работата на руските власти на Кримския полуостров и тяхната ефикасност. "Не мога да преценя дали (техните действия) са достатъчни или недостатъчни, трябва да попитате военните", коментира той.

От руското министерство на външните работи обявиха също днес, че целта на обособяването на зона за сигурност около Запорожката АЕЦ е "спиране на обстрела от Украйна", информира Ройтерс. Двете страни се обвиняват взаимно за атаките по най-голямата ядрена централа в Европа.

Страхът от ядрена катастрофа след продължаващия обстрел по АЕЦ-а под руски контрол е причина ядреният регулатор на ООН – Международната агенция за атомна енергия, да призовава за демилитаризирането на зоната около нея.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олегчо

    13 25 Отговор
    Руската армия ще достигне поставените цели в Украйна

    Коментиран от #10, #24

  • 2 Въпрос

    25 16 Отговор
    Песков тебе ще те вземат ли при евакуацията във Венецуела или ще те оставят на вълците.Май ще е второто.
  • 3 Хаха

    24 7 Отговор
    Абе сина на тоя успяха ли да го мобилизират в крайна сметка.Или се оказа изключително ценен за РФ личност.
  • 4 ДДРОнег

    21 15 Отговор
    Относно целите на "специалната военна операция" - те са тайна за всички :))))
    Сега има само една цел - спасяване кожите на кремълския джОджак и терористичната му клика :))))
  • 5 Шака Zулу

    11 5 Отговор
    НА ПРИКАЗКИ ДОБРЕ ЗВУЧИ,НО МНОГО ГИ БАВЕТЕ И ЩЕ СТАНЕ ИЗНЕНАДА.
  • 6 Гост

    12 3 Отговор
    Ама пак ли за три дни?
  • 7 Прав е Песков, доста документи

    11 3 Отговор
    трябва да се унищожат, милиарди да се прехвърлят в офшорни фирми и т.н.
  • 8 БАБА ВИ

    9 15 Отговор
    Няма съмнения че ще си я свършат, съпроводени от цвърченето и гърча на нашите запенени русофобчета.
  • 9 джокер

    7 6 Отговор
    Наистина имате много и тежка работа с това моткане и чудене.
  • 10 Хахахаха

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Олегчо":

    Мдааа. Само никой не казва, какви са целите! А те са такива, каквито се получат! Каквото стане, ще кажат, ми това беше целта! Така, както се изтеглиха от много райони и казаха, че това е целта, да се изтеглят!

    Коментиран от #12

  • 11 Нострадамус от Злокучене

    14 6 Отговор
    Не знам защо постоянно предъвкват едни и същи глупости,които бил казал Песков или някой друг кремълски чиновник от шайката около Путин.Така или иначе всичките от тези боклуци ще свършат като Чаушеску,Садам,Кадафи или Милошевич.Напъните,да се представят като някакви "непоколебими воини" са смехотворни и за всички е ясно,че "специалната операция" се провали с гръм и трясък.Постояното предифиниране на "целите" доведе до главоболие и главозамайване на ошашавените ватници,които не знаят вече на кой свят се намират.Не е трудно да се види,колко жалки са тези изявления на фона на 10 месечната война в която "втората в света" понася срамни поражения и със сигурност "целите" не са били украинците да изтребят близо 95 000 "асвабадители" до сега,да унищожат над 10 000 единици бойна техника,включително "Мацква" и около 550 самолета и вертолета,нито периодично да им удрят морските бази на полуострова и летищата включително и на стратегическата авиация,нито чебурашките да "драпат" на Изток и да копаят окопи в Крим,Курск и Белгород.
  • 12 Олегчо

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хахахаха":

    За теб само Калашника
  • 13 ттт

    11 0 Отговор
    Тези рузки ватници надминаха Оруел.
  • 14 Няма край на туземната мъка

    9 3 Отговор
    В щатите ако губеха по 500 човека на ден
    президента щеше да е импийчнат и да лежи в затвора..тия обаче давят мъката някак си
  • 15 редакторска

    1 1 Отговор
    Хубаво заглавие
  • 16 Тръмп

    7 1 Отговор
    Започвайте! Окопи около МаЦква и чак до Урал!
  • 17 Това звучи абсурдно

    4 0 Отговор
    ""в някои от новите области на Руската федерация има окупирани територии, които трябва да бъдат""

    🤣🤣🤣🤣
  • 18 Наглост!!!!!!

    3 2 Отговор
    "Международната агенция за атомна енергия, да призовава за демилитаризирането на зоната около нея."--- Тая плоска хитрина няма да мине:) Международната агенция за атомна енергия, по добре ясно да заклейми обстрела на ЗАЕЦ от Украина. И обявят Украйна за терористична държава. Само така ще избегнем ужаса. Руснаците няма да се вържат на номера: украинците да я обстрелват, подлагащи на риск Европа, а слугинската МААЕ правеща се че УЖ не знае кой, да настоява руснаците да я напуснат, за да могат британците и украинците да я превземат веднага.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мразя до гроб Русия безплатно

    4 3 Отговор
    Какво въобще свършиха досега рушките цървули, че да имат още "работа"?!?!
  • 21 ПОЗДРАВ

    3 2 Отговор
    Слава АЛКОХОЛУ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хахаха

    2 2 Отговор
    Мустакат лузър, стегна ли багажа за Венецуела? Гимнастичката ще се присъединили или тя остава да живее в Европа...
    Китай отказа политическо убежище на бандата дурачоци и ще се спасяват в Латинска Америка... Смяяях, "самая магучяя" - аре нема нужда бате...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 светът го знае

    0 1 Отговор
    Не се съмняваме, че имате още доста работа и че ще я свършите добре. Русия е велика сила и има велик
    народ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания