Last news in Fakti

9 Декември, 2022 12:11 1 242 7

Макрон отправи обвинения към онлайн платформата "TikTok"

  • макрон-
  • тикток-
  • обвинения-
  • пропаганда-
  • платформа

Той я обвини в разпространение на "скрита руска пропаганда"

Макрон отправи обвинения към онлайн платформата "TikTok" - 1
Източник: Shutterstock

Френският президент Еманюел Макрон определи китайската онлайн платформа ТикТок като "заблуждаващо наивна" и прекалено контролирана от властите в Пекин. Той също така я обвини в разпространение на "скрита руска пропаганда", предаде Франс прес.

"Първото нещо, което съсипва (психиката), най-ефикасната мрежа за това сред децата и подрастващите - това е ТикТок", заяви френският президент на среща със специалисти по ментално здраве сред младежите, предаде БТА.

"Това е мрежа на заблуждаващата наивност. Съществуват 10 000 добре подготвени човека, които пускат съдържание. Те знаят какво харесвате... и публикуват привидно интересно съдържание, уж много по-модерно от американското. Зад всичко това се крие истинско пристрастяване" сред младежите, каза френският президент при посещение в град Поатие вчера.

Самият Макрон има профил в ТикТок, който е следван от 3,2 милиона души. Той публикува масово коментирани от младежите видеа по теми като насилието в училище, здравеопазването и приемането от обществото на хората с аутизъм.

"Предизвиквам ви да откриете съдържание за това, което се случва в Синцзян или другаде", коментира платформата Макрон, имайки предвид репресиите и принудителния труд, на които са подложени представители на уйгурската общност в този район в Северозападен Китай.

"(ТикТок) е място, където ще намерите и скрита руска пропаганда", добави Макрон без да влезе в детайли.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално

    6 11 Отговор
    Тая китайска простотия е яркочервена. И потребителите и са само малoyмници. Оставете ги да си се зомбират на спокойствие.
  • 2 Тик ток

    8 6 Отговор
    Е направен за слабоумни потребители. За безделници и за шмaтки. Останалите сме прекалено заети и имаме куп отговорности в ежедневието си, за да се занимаваме с простотии.

    Коментиран от #3

  • 3 Хи хи хи

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тик ток":

    Прекалено заетите сте у фейса:)))

    Коментиран от #6

  • 4 Крив макарон

    7 2 Отговор
    Хайде бе, било скрита пропаганда.
  • 5 Ааааа

    10 1 Отговор
    в фейса открита пропаганда за ЩАС
  • 6 Цък!Нямаме профили в нито една

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хи хи хи":

    "социопатна" медия. Разбера ли, че някой има, му трия номера.
  • 7 Светна ли в Париж?

    7 2 Отговор
    Макрончо се загрижил за руска пропаганда, а американската кво да я правим? Те ти изядоха евраците.
Новини по държави: