Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Декември, 2022 14:26 2 270 56

Зеленски се завърна в Киев на фона на продължаващите руски атаки

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски

Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че Бахмут и Лиман в съседната Луганска област, както и фронтовата линия между Луганска и Харковска област, са били подложени на руски удари

Зеленски се завърна в Киев на фона на продължаващите руски атаки  - 1
Снимка: БГНЕС

Зеленски написа в "Телеграм" от канцеларията си в Киев, че е осигурил нов пакет от американска военна помощ на стойност 1,8 милиарда долара. Украинският държавен глава се върна в страната на фона на непрестанен руски артилерийски, ракетен и минометен обстрел и на въздушни удари по източния и южния фронт, както и по обекти в Украйна.

Москва отново заяви, че войната няма да приключи, докато тя не постигне военните си цели. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че нито един украински мирен план не може да има успех, ако не се вземат предвид "днешните реалности". Той визира на искането Украйна да признае суверенитета на Русия над полуостров Крим, който беше анексиран през 2014 г., както и други руски териториални придобивки.

Песков съобщи, че днес руският президент Владимир Путин ще посети оръжеен завод в град Тула, разположен на около 150 километра южно от Москва, където ще председателства среща за руската оръжейната промишленост.

Същевременно украинската армия заяви, че тази нощ руските сили са изстреляли повече от 70 ракети срещу Украйна. Освен това при ожесточените боеве в района на град Бахмут в източната част на Донецка област са загинали четирима души, а седем са били ранени.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че Бахмут и Лиман в съседната Луганска област, както и фронтовата линия между Луганска и Харковска област, са били подложени на руски удари, но не оповести подробности.

През последното денонощие срещу Херсонска област е имало 61 руски ракетни, артилерийски и минометни обстрела, като един човек е загинал, а двама са били ранени.

Съобщава се за руски ракетни удари и в Харковска и Днепропетровска област, както и за отблъснали руски наземни атаки във или в близост до 19 населени места Източна Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 9 Отговор
    Завърна се в бункера в Полша.

    Коментиран от #11, #12, #14, #15

  • 2 Жълто джудже

    33 7 Отговор
    Наричате го атаки твърде меко и неутрално. Има море от кръв и планини от трупове на украински мъже.

    Коментиран от #6

  • 3 глоги

    4 9 Отговор
    Той визира искането НА Украйна да признае суверенитета на Русия над полуостров Крим....
  • 4 въпросче

    25 8 Отговор
    И как е излетял самолетът му,при тия снежни бури и ураганен вятър в САЩ?

    Коментиран от #10

  • 5 укр изчезва от картата

    29 10 Отговор
    Тоя да си търси по дебел клон в центъра на Киев . Неговите ще го обесят , помнете ми думата . Защото след толкова много загуби сред мъжкото население 100% ще последва въпроса : И какво постигнахме на финала ?

    Коментиран от #9, #19, #48

  • 6 Незнаещ

    8 18 Отговор

    До коментар #2 от "Жълто джудже":

    А за руските войни кажи нещо...

    Коментиран от #17, #26

  • 7 Баба Вуна

    12 4 Отговор
    Защо Зеленски е с емблемата на Москвич на фланелката! Много мразя хора с пръстени на средният пръст на ръката!
  • 8 Мдаааааа

    29 6 Отговор
    Изстреляни към Украйна са 70 ракети. Укренската противовъздушна отбрана е свалила 95 от тях и то при положение, че руснаците отдавна нямат ракети. Още април месец ги свършиха за първи път и оттогава поне още 10 пъти ги свършваха.
  • 9 Киркор

    9 8 Отговор

    До коментар #5 от "укр изчезва от картата":

    Тя изчезва от 24 февруари,ама нещо не се получават вашите сметки....
  • 10 Баба Вуна

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    Всички видеа със Зеленски са монтаж!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мечкаря

    7 17 Отговор
    Расия-Мордарско-сибирската кочина пък трябва да се съобразява с утрешните реалности и тези на международно признатите законни граници от 2014 гр. щото да не остане от нея напролет само под московието заобиколено от 16-17 ново освободили се независими республики, ханства и хаганства.
  • 14 Лаврентий Берия

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нещо бъркаш.
  • 15 Лаврентий Берия

    6 18 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Има един друг дето яко се е закопал в Московския си бункер.
  • 16 Брадатата Лили

    18 4 Отговор
    Кой ви е казал или защо сте си помислили ,че Русия ще спира атаките.Тепърва започват истинските неща.
  • 17 Жълто джудже

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Незнаещ":

    Бъди търпелив. Отчаяните опити на Украйна да пробие защитната стена са насочени към продължаване на многомилиардната помощ. Русия иска да плащате от собствения си джоб и възможно най-скъпо.
  • 18 Този

    15 2 Отговор
    Ходи при господарите си,получи аплодисменти ,инструкции и се върна.
  • 19 Лаврентий Берия

    5 15 Отговор

    До коментар #5 от "укр изчезва от картата":

    Не го мисли! Един друг ще завърши земния си път на "Невски проспект" с куршум в челото. Въпроса е кой първи ще го направи - генералите му, олигарсите които създаде или КГБ-ейците които винаги са дърпали конците. Добре е обаче да си припомни съдбата на Андропов - някой я помним.

    Коментиран от #25

  • 20 защо

    19 2 Отговор
    "осигурил нов пакет от американска военна помощ на стойност 1,8 милиарда долара."
    И как ги осигури? Какво даде в замяна? 100 000? 200 000 украински живота?

    Коментиран от #22

  • 21 йхнкхйких

    12 2 Отговор
    Странно защо еко талибаните не стачкуват за полета на Зеленки ,за вредните емисии?А щото зеленският е марионетка на същите господари на еко талибаните!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Кръпката

    15 4 Отговор
    Ала бала, общи приказки. Четете и от други инфо източници, където казват какви са последствията от руските ракети, които уж окраинците свалят. Започва да се променя руската тактика, усещате ли? Унищожават се електрически централи, а не подстанции и трафопостове. По Нова година ще са на свещи и на студено. Ще започнат да горят мебели, всякакво дърво, за да се стоплят. Ще спре транспорта - електрически и дизелов. Ще се затрудни максимално снабдяването с вода и храни. Да не говорим за снабдяването на войските. Е, и? Какво ще следва? Ще капитулира ли Окраина или НАТО ще се намеси открито: с поляци (не както сега с окраински униформи), румънци, американците в Румъния... И тогава ТСВ ще е на прага.
  • 24 Дон Курлеоне

    13 4 Отговор
    завърна, ама със зачервено дупи
  • 25 Жълто джудже

    13 4 Отговор

    До коментар #19 от "Лаврентий Берия":

    Струва ми се, че мнозина в Брюксел ще свършат в затвора. За романтиците е трудно да обяснят защо евродепутатите вземат подкупи.
  • 26 Ами

    2 10 Отговор

    До коментар #6 от "Незнаещ":

    В ход е вече подготовка за сформиране на юнгерпутлер които да ги замести след като се прехващат в” Груз 200”..От 1.1 2023 година започва военно обучение в училищата. Всичко това да ви напомня на вече случели се неща исторически през втората световна война? Дали края на съвременния диктатор няма да е същия косато този на неговия исторически първо образ?

    Коментиран от #28, #56

  • 27 Зеления наркоман са му сменили

    12 3 Отговор
    Прахчетата от краварника и сега изглежда като щастлив фашага!
  • 28 Михаела Шилева

    14 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ами":

    мъкааааа, мъка, че не е някой като Горби да подари руските ресурси на запада... сега трябва да се ръсят с пари за оръжия, тролове, какво ли не. Жива да не бях

    Коментиран от #35

  • 29 Хасен Генов

    4 3 Отговор
    Мнохо обичъм Зелензки
  • 30 Психиатъра

    9 5 Отговор
    Зеленски е за психиатрия
  • 31 стоян георгиев

    3 16 Отговор
    Зеленски се превръща в световно име и политик от огромна величина.може да гледате как го посрещнаха в американския конгрес.нямаше конгресмен дето да не иска да го здрависа или поздрави.подобно му бе и задочното посещение в Европарламента където всички му стояха прави и го аплодираха.запада ще отдели тази година едни сто милиарда долара за негова подкрепа.американците вчера приеха закон за национализиране на руските активи,така подкрепата за Украина ще им е без пари.

    Коментиран от #32, #55

  • 32 Сод Омит

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    e че как няма да го посрещат така ве, знаеш ли колко милиарда са наляли в него? Ти ако си поръчаш ферари, как ще го посрещнеш?

    Коментиран от #51

  • 33 Не мое да бъде ...

    5 1 Отговор
    Той да се върне?
    Сега на първа линия срещу Вагнер!!
    Какъв герой :)
  • 34 Ани Лингус

    7 3 Отговор
    казват, че мекият на Байден ужсно е разранил д-точката му
  • 35 Ами

    4 11 Отговор

    До коментар #28 от "Михаела Шилева":

    Токсичните в пряк и преносен смисъл ресурси на Путлеристан не са необходими на никого.Нормалния свят върви към пълен отказ от въглеводородните горива. Просто сега процеса ще се ускори с поне 10-15 години и ще е по-болезнен, но това е болка която трябва да се изтърпи защото е за добро. Да му мисли после страна бензиностанция.

    Коментиран от #36, #39, #49

  • 36 Капитан Магарет

    9 2 Отговор

    До коментар #35 от "Ами":

    ти изтропа най-великата глупост, виждана досега в този жалък форум. Честито! Заповядай в редакцията да си получиш приза

    Коментиран от #38

  • 37 помощ добре..

    2 2 Отговор
    ..,но неразбирам съвсем.
    Ще се плаща ли тази помощ?
    Нашите ,,екзекутори,, за Шенген и те ще дават помощ за 2.5 млр...
    ..,ама ще се плаща ли?
  • 38 Зелена енергия

    3 8 Отговор

    До коментар #36 от "Капитан Магарет":

    Световния отказ от замърсяващата енергия ще се окаже последния пирон в ковчега на руската икономика, а и на самата федерация.

    Коментиран от #40, #44

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Севън Гейс

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Зелена енергия":

    отказът е европейски, не световен, и не е само от замърсяваща енергия, а от цялата индустрия. Справка - новият адрес на BASF и VW. А ти се готви да ставаш слънцеяд, че друго няма да ти остане

    Коментиран от #45

  • 41 Мила Клюнис

    9 3 Отговор
    в самолета Зеленовски пътувал прав, защото след срещата го боли като сяда...
  • 42 Ами

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Друс Лий":

    Разбира се, че ще отворят последно затворените си мощности от собствени ресурси за да заместят руските. Но те са затворени точно поради заместването им с зелена енергия и отново ще бъдат затворени с нарастването на създадените мощностите за генериране на зелена енергия. Това е въпрос само на няколко години, но после връщане назад няма да има процеса е необратим.

    Коментиран от #43

  • 43 Паулу Курелю

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Ами":

    абе ти всичко разбираш, само най-очевидното не - как всеки ход прави работещия човек по-беден и по-зависим. Иначе си глобален стратег, спор няма
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Зелена енергия

    4 8 Отговор

    До коментар #40 от "Севън Гейс":

    Индустрията се пренастройва и преструктурира. Отказа от изкопаеми горива не значи отказ от индустрия, а нейното преустройване към водород. Разбира се за това инвестициите са големи и когато процеса е бърз ще е доста болезнен, но сегашната ситуация ще го ускори много и то за добро. Ако западния свят направи прехода това значи, че света ще трява да го направи защото ще бъде пречуден да го направи защото инак не би имал достъп до този пазар.Слънцето грее навсякъде и вятъра духа също навсякъде тях никой не може да ги изнася или внася. Енергийното господство на Русия е към края си, а Путлер чрез безсмислената и никому ненужна война с Украйна ускори този процес с поне 20 години. Русия тепърва ще търпи последствията В дългосрочен план и те далече няма да са само военно унижение което е вече факт и евентуална загуба на войната.

    Коментиран от #46, #50

  • 46 Джони Чеп

    9 2 Отговор

    До коментар #45 от "Зелена енергия":

    пропускаш, сладурче, че индустрията се преустрои вече в Китай, където има...евтини горива. А другото го разтягай на другарчетата си в детската градина

    Коментиран от #47

  • 47 Зелена енергия

    3 5 Отговор

    До коментар #46 от "Джони Чеп":

    А какво ще се случи когато се въведат огромни мита за произведини стоки с енергия от изкопаеми горива? Дали китайските стоки няма да станат напълно не конкурентни? Или пък и Китай ще се откаже от тази енергия за да не загуби този пазар? Той има ли друг пазар на който може да разчита?
  • 48 Аз съм

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "укр изчезва от картата":

    Те може да искат , но той ще живее тихичко скрит някъде в сащ ... или пък не !
  • 49 Аз съм

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ами":

    Всички разбрахме каква болка желаеш да изтърпиш
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Сод Омит":

    Колко са наляли? Я разкажи ти с двете леви обувки колко са наляли Европа и САЩ в зеленски.само да те светна че зеленски управлява от 2019 ,а конфликта е доста от преди това.та давай развесели ни с познанията си.
  • 52 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    Зеленски е труп
  • 53 ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ Е ЖИВ ДО КРАЯ НА ВОЙНАТА

    3 1 Отговор
    ПОСЛЕ ЩЕ ЛЕЖИ В ЗЕЛЕН БАЛТОН !
  • 54 един от многото

    4 0 Отговор
    Хайде бе хора , украинци или руснаци , няма ли да го утрепете накрая този киевски просяк!
  • 55 Може ли

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    да си позволят да не го посрещнат радушно в US ,U.N. парламенти ?
    Той е тяхният човек провеждащ тяхната политика на експанзия до границите на Русия .

    Гледах клип от речта му . Добър артист е ,изпълни ролята .
    Облекло - ала Фидел Кастро и Чегевара ,хореографиран като военачалник герой .
    Глас - изкуствено надебелен , държавнически .
    Говори със свойствена , дружелюбна дебелащина като човек сигурен в симпатиите на публиката си .
    Ако нямаше преврат 2014 Майдан нямаше да има война . Нито Комик в политиката .
  • 56 Германия

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ами":

    Беше най развитата индустриална страна . Нямаше експанзия на противник до границите й .
    Обратното . Коя страна отговаря на тези критерии в сегашни условия ?
Новини по държави: