Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Декември, 2022 11:50 953 4

В Херсонска област са задържани осем заподозрени в съучастие с Въоръжените сили на Украйна

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • херсон

Осем души, заподозрени в съучастие с въоръжените сили на Украйна, бяха задържани в Херсонска област за месец

В Херсонска област са задържани осем заподозрени в съучастие с Въоръжените сили на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

В Херсонска област в рамките на един месец бяха задържани осем души, заподозрени в съучастие с Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщиха в Telegram канала на Главна дирекция на МВР за региона.

Уточнява се, че задържаните са заподозрени в подпомагане на украинските военни като членове на диверсионно-разузнавателни групи или наблюдатели на такива.

„От началото на декември служители на полицията в Херсонска област са задържали осем души, заподозрени в подпомагане на въоръжените формирования на Украйна като членове на диверсионно-разузнавателни групи“, се казва в доклада.

По-рано близо до Херсон бяха открити четири тайника на Въоръжените сили на Украйна с оръжие и боеприпаси. В две изоставени къщи силите за сигурност са открили ръчни и осколочни гранати, запалителни снаряди, тротилови бомби и елементи за направата на взривно устройство.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оле ал терористката

    4 3 Отговор
    Ти също ще бъдеш задържана за руска пропаганда
  • 2 Урюрвкос

    2 3 Отговор
    8 души е нищо украинците задържаха 700 души в Херсон по много хитра схема. Пускат по улицата военна колона и правят пеленг на телефоните които снимат и изпращат снимките. След това ти звънят на входната врата, дай си телефона я да видим на кого си изпратил снимките и те закопчават.
  • 3 007

    2 1 Отговор
    Каква изненада само. Украинците се борят за свободата си. Ми да паднат на колене като нашите под л0ги. 🇧🇬🇪🇺🇺🇸🇺🇦🇧🇬
  • 4 Оля ал терористката

    2 2 Отговор
    Ако не престанеш с руската пропаганда ще бъдеш предадена на украинците
Новини по държави: