Last news in Fakti

9 Януари, 2023 08:29 28 876 117

Русия заклейми географските карти, оспорващи териториалната ѝ цялост

  • русия-
  • карти-
  • географски-
  • територия-
  • цялост

Те ще бъдат класифицирани като "екстремистки материали"

Русия заклейми географските карти, оспорващи териториалната ѝ цялост - 1
Източник: Shutterstock

Правителството на Русия разшири подкрепата си за законодателна поправка, която ще класифицира карти, които оспорват официалната "териториална цялост" на страната, като наказуеми екстремистки материали, съобщава Ройтерс.

Поправката в руското законодателство за борба с екстремизма предвижда, че "картографски и други документи и изображения, които оспорват териториалната цялост на Русия" ще бъдат класифицирани като екстремистки материали.

Изключително двусмисленото законодателство на Русия срещу екстремизма се прилага за религиозни организации, журналисти и техните материали, както и дейността на бизнеса, наред с други. По този начин Кремъл затегна захвата срещу опонентите си, цитира news.bg.

Новата поправка се появи, след като нейните автори посочиха, че някои карти, разпространявани в Русия, оспорват "териториалната принадлежност" на Кримския полуостров и Курилските острови.

Русия анексира украинския Крим през 2014 г. ход, определен от Украйна и много страни като незаконен. Оттогава украинците и тяхното правителство често се противопоставят на световните карти, показващи Крим като част от територията на Русия.

Русия и Япония не са прекратили официално военните действия от Втората световна война поради противопоставянето им около група острови точно до най-северния японски остров Хокайдо. Съветският съюз завзе тези острови, известни в Русия като Курилите и в Япония като Северните територии, в края на войната.

Поправката трябва да бъде предложена на Държавната дума, долната камара на руския парламент, и след преглед да премине през три четения. След това се изпраща до Съвета на федерацията, горната камара и до президента Владимир Путин за подпис.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 парасюк

    69 87 Отговор
    И правилно
  • 2 Русия не заклеймява

    114 79 Отговор
    Картите Тя ги чертае.

    Коментиран от #26

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    104 74 Отговор
    СССР няма ВЕЧЕ а ЗЕЛЕНСКИ е психопат

    Коментиран от #8, #14, #44, #45, #51

  • 4 Иван Томов

    114 15 Отговор
    Спомням си как истерично но справедливо ние в България реагирахме на едни карти публикувани в Турция, в които почти цяла България беше посочена като нейна територия

    Коментиран от #24, #34, #95

  • 5 кюмюря от Драгалевци

    105 72 Отговор
    Всички бандеровци час по скоро при идола си за да има мир в следващите 100години .
  • 6 честен ционист

    69 75 Отговор
    Предстои скоростна актуализация на Източна Европа, а после и на останалата, чак до Гибралтар.

    Коментиран от #11, #55, #57, #93

  • 7 Човек

    136 164 Отговор
    Когато СССР се разпадна бях малък и не осъзнавах какво се случва. Сега обаче ще имам щастието напълно да се насладя на разпада на Руската Федерация.

    Коментиран от #12, #75

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гого

    71 43 Отговор
    Аз не знам какво се правим всички, че не разбираме. Путин иска да си възстанови СССР с карти или без карти, може да не стане, но с бомби задължително ще стане! Ако всеки се е згушил и си вика, че това не го интересува, така ще станат нещата! И увехтелите стари карти, лесно може да станат актуални след години!

    Коментиран от #80, #106

  • 10 Абе

    96 108 Отговор
    Не се наядоха на територии алчните рушляци! Ще им приседне в един момент!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 експерт

    25 23 Отговор

    До коментар #7 от "Човек":

    млад дегенерат
  • 13 Българка

    95 124 Отговор
    Русия е Империя на злото. Но защо кремълските фашисти си мислят, че те са световен господар и техните решения имат някакво значение за утвърдения световен ред? Не може в 21-ви век правото на силата, пиратството, ограбването да е водеща политика

    Коментиран от #17, #22, #29, #89, #108, #117

  • 14 Зеленски

    95 46 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не е психопат то ви е едно зелено джудже по професия комик изпълняващ длъжността си отлично като истински палячо

    Коментиран от #19, #49

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 СЕРЬОЖА СОФИЯ

    78 42 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ е психопат не е ЧОВЕК
  • 17 Българин

    72 29 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Последното ти изречение е абсолютно точно и важи 100% за съединените щати

    Коментиран от #31

  • 18 БЪЛГАРИН

    15 10 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    ВИЕ сте садист троладЖИЯ
  • 19 Гост

    40 64 Отговор

    До коментар #14 от "Зеленски":

    Точно така зеленски е най добрия държавник.Ватниците не спряха да ревът.
  • 20 Не е вярно

    42 37 Отговор
    Психопати са всички русороби.
  • 21 Следва разпад

    40 61 Отговор
    на руската кочина !
  • 22 СЕРЬОЖА СОФИЯ

    58 47 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    ЗЕЛЕНСКИ е психо чудовишще

    Коментиран от #35

  • 23 ВИС 2

    32 9 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    мутро ВИЕ от ГЕРБ отекохте мутри такива
  • 24 искаме или не трява да знаем

    45 7 Отговор

    До коментар #4 от "Иван Томов":

    Харесва ни или не трябва да се съобразяваме с някой неща .... Засега не вярвам съвременна Турция да има претенции към територия на БГ но към конкретни райони с турско говорящо население при определени ситуации е възможно .Всъщност какво включва това , преди всичко ако не се спазват правата на тия граждани което означава че трябва да са същите като на останалите граждани на страната . При възникване на конфронтации и недоволства е възможно достигане на референдуми които ясно ще определят по нататъшната съдба на тези територии . Трябва реално да погледнем в какво състояние сме и финансово и военно стратегическо и въобще житейско . Към днешна дата смятам че на етническа основа нямаме никакви конфликти и дори напротив живеем доста дружно или иначе казано бедността и богатството е еднаква за всички етнически групи
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 1944

    11 12 Отговор

    До коментар #2 от "Русия не заклеймява":

    като оръжията на союзмултфилм?
  • 27 Историк

    41 51 Отговор
    Империята на злото съвсем се оля и императорът убиец си е въобразил,че командва всичко, та и нови географски карти ще си измисля.Харесва си част от чужда държава и си я обявява за своя на географската карта.Такава география света не познава, но покрай този луд много идиоти ми ще научи.Крайно време е сатаната да си го прибере в ада, за да спре ада за всички други.
  • 28 Един актьор разруши СССР, друг РФашиZъм

    40 57 Отговор
    "Джохар Дудаев,първият президент на Чеченска република Ичкерия: "Когато над Украйна изгрее украинското слънце, Русия ще изчезне" и ние всички чакаме този момент. Вярваме във вашата победа, защото целият свят днес ви помага, възхищава се на мъжеството на президента Зеленски и на мъжеството на украинския народ"
  • 29 кюмюря от Драгалевци

    64 39 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Сащ е Империя на злото. Но защо западните фашисти си мислят, че те са световен господар и техните решения трябва да бъдат закон за останалите роби ? Не може в 21-ви век правото на силата, пиратството характерно за Англия , Франция Испания Португалия и т .н а впоследните 300 години типично за САЩ , ограбването да е водеща политика .

    Коментиран от #33, #52, #109

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 РУСКИ

    26 15 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    ЗЕЛЕНСКИ е психопат а ВИЕ защо не отидете в РОСИЯ
  • 32 История в документи

    51 19 Отговор
    "Като разбрахме, че Россия иска да унищожи Царството ни, да грабне земята ни, да погуби народността ни и да се намести в къщата ни, ние се сепнахме, събрахме силите си и се почна между Россия и нас една страшна и непримирима дипломатическа война, война между „освободителите“, днес превърнати в грабители, и „освободените“, между малкия Давид и исполина Голиата…
    И ясно е за всякиго, че всички желаят да одържат победа българете над руссите, безмерно малкия и слабия над безмерно големия и силния. С едно постоянство, което учуди всичкия свят, с една неучаквана вещина, с една примерна ревност и бдителност, с една предвидливост и съобразителност българете унищожиха всичиите руски интриги, разкъсаха всичките им примки и прескочиха всичките трапове, които им бяха приготвили „освободителите“. Интригата и подкупът, заплашванията и заканванията не подействуваха, изкуствено приготвените бунтове умряха преди да се родят, обещанията много малко души прилъгаха, нотите останаха мъртва буква…"
    из дневника на Стефан Стамболов, 6 декември 1886 година

    По време на управлението на Стефан Стамболов ( 1887 - 1894), Русия едностранно къса дипломатическите отношения със България. Изненадващо, отървавайки се от своя опекун, Родината ни отбелязва невиждан и до днес, подем в своето развитие.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Опълченец

    27 13 Отговор

    До коментар #4 от "Иван Томов":

    Няма държава на Балканите, която да не е публикувала подобни карти, включително и България. Слава Богу, в България правата на човека са гарантирани конституционно и сме част от съюз, който изисква тяхното спазване. И малко по малко, България се променя към по-добро, намаляват случаите на истеричен национализъм, и етническото противопоставяне почти изчезна. За някои процеси се иска време, не става с магическа пръчка.
  • 35 Реално

    42 38 Отговор

    До коментар #22 от "СЕРЬОЖА СОФИЯ":

    Ами не е! Зеленски ще остане в историята като лидер, борец за свобода, унищожителя на злото !
    Психопата е Путлер и се крие в бункерите, от където със садистична жестокост нарежда следващия и следващия терористичен акт.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гочо

    42 23 Отговор
    Рашастан .....откакто се помни заграбва територии...за това проруските чушкопеци с гордост заявяват....най голяма по територия...Сега искат и в 21 век да увеличава територията си...Тръбва да и се избият лакомите зъбки...

    Коментиран от #73

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Оракула

    27 16 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако не беше Стара Велика България ,и Волжка България,
    днес Русия щеше да пище на Монголски !А Крим е Кимерийския- тракийски Босфор!
    И като държава, никога нямаше, ДА Я ИМА!
    Проблема с Русия е, че никога не е имала история, на която да стъпи ,както България за пример,
    с която да докаже ,изконното си право на собственост за територията ,
    ЗА която претендира, за нейна собственост!
    Колкото до федеративните съюзи наложени на съседните и държави ,
    с ножа на гърлото от такива нещастници, като Иван Грозни ,Петър Велики и Йосиф Сталин ,
    на народите и и съседки около нея , то това е подсъдимо ,
    поради една причина, че всичко е писано под натиска на дивия комунизъм,
    който днес е оприличен, като модерно робство на алчни Олигарси с лудия Путин, като овчар
    на косомолското стадо!
    Така е било и при Римската Империя , България е била и
    самостоятелна държава и федерат и охранител на Римската империя!
    Днес е България една , независима държава , федерат на Европейския съюз и НАТО,
    граници и карти се менят, поради много причини!
    Днес границите на България са по големи от когато и да е било ,но въпроса е какво правим ние с тази придобивка?
    Проблема днес, не са границите ,а има ли една държава ,бъдеще в съюза в който се намира,
    отговарят ли на очакванията на гражданите ,тези които я управляват!
  • 46 ТИРбушон

    32 11 Отговор
    Всичко се решава с указ на късия цар. 😆😆😆Или поне така си мислят русНАЦИте.
  • 47 Иванов

    29 15 Отговор
    Малко ви е фашисти руски щом вие окупирате и присвоявате абсолютно незаконно и престъпно чужда територия сега това ви се връща,а и може да стане факт когато загубите войната
  • 48 ДДРОнег

    28 11 Отговор
    путин май през февруари каза, че нямало да превземат територии, само щели да "денацифицират" и "демилитаризират" ?!
    Забравил ли е или точно това му е бил планът - заграбване на Украйна ?!
  • 49 ДДРОнег

    29 14 Отговор

    До коментар #14 от "Зеленски":

    И Ронлад Рейгън беше актьор, но срина ссср-то :):):)
  • 50 Керът

    26 15 Отговор
    Скоро и карта на Юпитер ще публикуват, завалиите, и ще викат, че е техен!

    СмЕх безаналогов вече предизвикват, освен отвращението ватниците нацистки...
  • 51 Путлер може и да си вярва

    29 18 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А и Хунвейбините Вярват на Рашмахта и възможностите на РАУ-22!

    Другарки и другари, не става ли ясно че сегашното не е е СВО, а Война и Рашистите отиват не на Афганистан-2, а на КАПИТУЛАЦИЯ?!

    Коментиран от #59

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Гадно

    19 15 Отговор
    Остава и Бундестага да забрани някакви карти на Европата.

    Аман от марксисти и всичката демагогия на червената смрад!
  • 54 СЛОНА

    2 5 Отговор
    УБАВА НОВИНА!!!....
  • 55 Наистина

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Чудя се тези психически отклонение,които е нормално да не усещате от самотен живот ли са или и злоупотреба с алкохол?Това,че сте мерудия на всяка манджа показва самота,но разсъжденията ви са като за психиатрия
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 абе

    14 14 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    грешка огромна когато си освободил света от фашизма и си стигнал до кале забий флага там и осведоми загубилите втората световна война -до тук е русия и сега нямаше да има тая драма....
  • 58 Кооо

    11 12 Отговор
    Чета и не вярвам но очите си .Хорааа Русия без бои няма да се предаде преди да се разпадне ако воубще се разпадне ще унищожи всичко живо по пътя си е като се има в предвид колко е крехък климата на планетата ни след ядрената Война живо същество няма да остане дори и тия дето смятат че бункерите ще им помогнат ще умрат.Ето на къде сме се запътили
  • 59 Чичо

    18 22 Отговор

    До коментар #51 от "Путлер може и да си вярва":

    В света в момента има 3 (три) държави, които могат да си позволят лукса да размахват пръст. Няма да ти кажа кои са. Една от тях в момента играе ролята на стратегически и икономически баланс. Една от тях го размахва непрекъснато където и както си пожелае, което не се харесва на друга, която бива изяждана парче по парче от първата и е нормално да реагира. Нито една от тях няма да коленичи пред когото и да било, още по-малко да капитулира. Има си методи за свестяване на изпаднали в еуфоричен шок и самозабравили се непрекъснато използващи всички останали. Няма такъв политик, чийто живот да не е по-мил отколкото на всеки друг въпреки филмите, които си гледал. Сега ще ти кажа нещо, което е полезно да запомниш за да се скриеш навреме на сигурно място. Ако тази война продължи през цялата тази година и вместо да се успокоят нещата се влошат, а те ще се влошат, има много голяма вероятност по-голямата част от населението на тази планета да не оцелее. Но дори и след това Русия ще продължи да съществува, което немогат да гарантирам за САЩ
  • 60 Алооо

    24 11 Отговор
    Ей, тия руснаци анексират де що им падне. Крадат от комшиите като за последно. И на едно малко островче на Украйна се бяха озяпали си спомням. А половината им страна е празна. Голема лакомия, големо нещо! Джуджарска работа...
  • 61 Скорпион

    20 27 Отговор
    Много бързо забравихме кой ни освободи, още щяхме да ходим с потури и фесове.500 години нито Германия нито Франция, нито Англия нито Америка си мръднаха пръста за България .Руснаците дадоха хиляди жертви, а нашите чорбаджии хукнаха да ни търсят цар от Германия. Нямаше ли поне един достоен българин за този пост, вярно че ги избиха през Априлското въстание и Освободителната война. А сега всичко руско е лошо. Нищо ново. Новите чорбаджии не са по различни.

    Коментиран от #63, #68, #69, #72

  • 62 Най-обикновен

    17 9 Отговор
    Руски фашизъм.
  • 63 Солей

    21 10 Отговор

    До коментар #61 от "Скорпион":

    КАжи колко пъти си писал тая опорка? :)))) 1000? 5000? :)))) И всеки път отговорът е един и същ: истинските българи и през турско не сме ходили с фесове или потури и не сме си предали езика и културата. Това сте правили продажници като русофилите. :)))

    Коментиран от #76, #90, #101

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Иван

    10 8 Отговор
    Какво за Курилските острови!!!. Това е компансация за загубата на Япония през Втората световна война. Нали така?!? Който атакува и след това губи компенсира..

    Коментиран от #84, #111

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Болярин

    12 7 Отговор
    Алчни окупатори, нагли мародери - примитивни твари !
  • 68 Пак съм аз

    17 5 Отговор

    До коментар #61 от "Скорпион":

    Другарю, а някъде да си прочел, че България е платила в жълтици на войски от още четири държави и заедно с "дядо ти Иван" и български опълченци е отворена свободата на България ?!! Или и ти, като северномакедонците си измисляш (с услужлива амнезия !) нова история ???
  • 69 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #61 от "Скорпион":

    ...Щото си много...Убав...за това са те освободили...всеки си прави тънката сметка...
  • 70 Интересно..

    5 2 Отговор
    Спомням си една карта, подарена от Девлет Бахчели на Ердоган...на която Ана ватан бе изобразена от Измир до Магадан....а сега Турция щела да става газов хаб за Европа.
  • 71 Интересно..

    5 4 Отговор
    ..факти..По време на царуването на Валодя Первий и Последний до днес са отстъпени руски територии на Китай в размер на около 240 000кв/км.Факт.
  • 72 Гъсеницата

    12 4 Отговор

    До коментар #61 от "Скорпион":

    Тея които възхваляваш благодарение на българите,имат букви,религия,култура и живеят в изконно български земи освободени от варварщината,която и сега след по вече от 1000 години не е изчезнала напълно! Сега помисли на руски кой на кого какво дължи! Джуджето с бронежилетка в храма господен на какъв език му богослужат?!
  • 73 Ал Бунди

    8 5 Отговор

    До коментар #37 от "Гочо":

    Гоче..знаш ли защо е така? Елементарно е бе. Защото разбират, че скоро Китай и Япония ще си приберат обратно Далечния Изток. Та за това искат каквото могат да откраднат на Запад
  • 74 Другият един

    15 15 Отговор
    Който не познава руснаците може да пише колкото си иска глупости Но който дори и малко е имал вземане даване с руснаци знае че там или честно или никак Друга опция вече няма Или НАТО до Берлин за да има мир или Европа до Унгария по нататък - царството на бедните лицемери Последна опция световна война Русия няма да отстъпи До тук ни докара една лакома ненаядна вече и неадекватна банда Сега е само Русия а предстои да се включи и Китай Алооо : Можете ли да мислите и разсъждава те или мозъците ви блокира ха и продължавате да си мислите че сте велики

    Коментиран от #79, #112

  • 75 Даа

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Човек":

    Няма да дочакаш.
  • 76 У-ха-ха

    6 5 Отговор

    До коментар #63 от "Солей":

    Я кажи слънчице, както си го написал като все едно и ти си бил по турско време. Та ти тогава по бермуди ли ходеше, или по прашки в някой турски харем?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Антикомунист

    4 3 Отговор

    До коментар #74 от "Другият един":

    А бе то знам , че сте всичките прости момченца, ама ти чупиш простомера.

    Коментиран от #82

  • 80 ЧичовциТЕ

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гого":

    Спри да гледаш такива филми!Щом си късоглед,отиваш на лекар.Не си пържи мозъчето с такива фантасмагории ами си стопли обеца и се наяж,че на гладът му се привиждат все лоши нещица.
  • 81 нормален

    14 11 Отговор
    Американци германци продължават да подклаждат войната с нови оръжия в украйна не ми се мисли какво ще стане когато на путин му писне лошото е че и нас ще ни загрее набутаха ни между шамарите и понеже сме кротки ще патим
  • 82 Другият един

    9 2 Отговор

    До коментар #79 от "Антикомунист":

    Може да съм прос ама не съм тъп То най добре времето ще покаже кой какъв е Ама и ти сигур си от онези антикомунисти синове и внуци на партийни и комсомолски секретари ама с нов етикет
  • 83 Българин

    18 5 Отговор
    Много я обичаме тази Роzzия И как няма да е, като историята ни е изкривявана точно с тази цел. Май не знаем или забравяме, че не одобряваха княз Батенберг(иначе избран по тяхно желание), не искаха Съединението и дори насъскаха сърбите срещу нас. Оставиха българската войска без офицери, за да загубим, но не им се получи. Защо не отдаваме такава чест на Раковски, както на Ботев?!Пак под техен натиск Коминтерна създаде македонската нация, та днес да си вадим очите с македонците. По време на великия социализъм всичко бе под техен контрол. Някои ще кажат имахме заводи, ама с техни суровини. Дано се задавят в имперските си амбиции. А ние, българите, да се попитаме какви искаме да бъдем? Към какъв живот да се стремим?

    Коментиран от #86

  • 84 БМДТ

    10 3 Отговор

    До коментар #65 от "Иван":

    Нещо си се объркал. Япония НЕ атакува СССР през ВСВ. Случва се обратното СССР напада Япония.
    Същото важи и за България. България НЕ обявява война на СССР, обаче СССР обявява война на България и 3 години армията Чебурашките вилнее в нашата страна. От 1944 до 1947.

    Коментиран от #91

  • 85 Чочо

    6 10 Отговор
    Нее лошо да си върнат по нататък и Аляска.

    Коментиран от #88

  • 86 БМДТ

    8 3 Отговор

    До коментар #83 от "Българин":

    Как да славим Раковски през комунизЪма?
    Вуйчо му кап. Георги Мамарчев е осъден на 3 години каторга в Сибир, защото е дръзнал да освобождава България БЕЗ разрешение на Русия.
    По негов пример, Раковски организира българска армия(Легия) с която да освободи България.
    Да не говорим, че Русия влиза в ОИ за да "помогне" на Сърбия и Черна гора, които към този момент(1877) воюват с ОИ и са пред тотален разгром.
  • 87 Бай Яни

    11 0 Отговор
    И аз оспорвам териториалната ни цялост.

    Коментиран от #107

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Бате Иво

    10 12 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Е що па САЩ да могат да го правят безнаказано
    А като си толкова голяма българка ми обясни чий го диреха САЩ в Югославия Виетнам Либия Гренада Ирак Корея и така нататък
    Па и защо избиха коренното американско население
    Примерно
    Като не стана с оръжие минаха на одеяла заразени с едра шарка
    Па и официално са имали робство
    Голям праз че е било 18 19 или двадесети век
    Тогава хората не са били като сега
    Хич не ми пука че ще ме изтрият
    Ама ти си българка колкото аз съм от Меркурий

    Коментиран от #99, #100, #113

  • 90 Дънкън Маклауд

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Солей":

    Абе чудя се аз откъде си ми познат
    Някъде 1786-87 година май сме се срещали
    Или бъркам
  • 91 Бате Иво

    1 8 Отговор

    До коментар #84 от "БМДТ":

    Прав си за Япония
    Ама всичко това става по молба на САЩ
    Три месеца след капитулацията на Германия
    И ако СССР не се е намесил американците да си показват още как вдигат знамето над Иво джима
    Лично мнение атомните бомби са просто да се попречи на Червената армия да прегази Япония
    Както и десанта в Нормандия
    Иначе Т-34- ка сега да има на постамент пред Айфеловата кула

    Коментиран от #96, #98, #102

  • 92 Дънкън Маклауд

    0 1 Отговор
    Абе чудя се аз откъде си ми познат
    Някъде 1786-87 година май сме се срещали
    Или бъркам
  • 93 Баро

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Кой танц беше една напред две назад
  • 94 Адик Художника

    1 4 Отговор
    Фашизма е европейска ценност.
  • 95 Честно казано

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иван Томов":

    Ако работим по тази логика, то би трябвало началниците в Рим, да заграждат навсякъде.
  • 96 БМДТ

    4 1 Отговор

    До коментар #91 от "Бате Иво":

    За така нареченият втори фронт, който ние разбираме Франция, бих попитал, кога започват битките? 1939,1940,или 1944?
    Освен това, битките в Италия за кой фронт се броят? 1943 година?
    Без да се заяждам, до юни 1941,кои държави воюват срещу Германия?
    А до декември 1941, кои са срещу Япония?
    И един факт, който предполагам, че знаеш. През август/септември 1941, къде се бие съветската армия? Срещу Германия? Или пък напада Иран?
  • 97 Дърт Комунист

    10 4 Отговор
    Русия=комунизъм=фашизъм.

    Коментиран от #105

  • 98 Селянин с кололо

    9 1 Отговор

    До коментар #91 от "Бате Иво":

    Вие русофилите , винаги сте ме поразявали с мокрите си сънища- руски танкове в Париж , в Токио, в целия свят...
    Смешно и жалко. Както виждаш 1 година вече , не могат победят Украйна, въпреки безаналоговата си армия. Кво повече да кажем? Ще си останете със сънищата...
  • 99 🐘🐘🐘

    7 2 Отговор

    До коментар #89 от "Бате Иво":

    Може ли само да уточниш някои от въпросите си : Коя от страните изброени от теб фигурират на картата на САЩ като тяхна територия ? Коя е единствената от страните победители във ВСВ , която приключва войната със доста повече територия от колкото при започването и? Коренното население на Владивосток , Крим и много други "исконни територии " етнически руснаци ли са и каква е разликата с индианците? Каква е разликата между робството и крепостничеството и кое е отменено първо?
  • 100 БабаДжеврие

    5 5 Отговор

    До коментар #89 от "Бате Иво":

    За всеки случай не са окупирали чужди територии.Ако не си запознат в Сирия и Либия 90% от нефта се добиваше от америакански фирми,които в един момент двамата диктатори решиха да национализират.Американците съответно си защитиха интереса и войните се случиха.От Сирия за Русия се лееше евтин петрол на кило,но после русите говорят,че страшна война била.В общи линии и САЩ и Русия са еднакви ла.на,а отделно всеки си знае от кои ла.на да яде.Аз лично се въздържам,но в тази война съм съпричастен с украинците,защото те са използвани също като нас.

    Коментиран от #114

  • 101 Баро

    1 3 Отговор

    До коментар #63 от "Солей":

    Потурите са българско облекло иса се носели само потури
  • 102 Баро

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "Бате Иво":

    Тази история дето я пишеш даже руснаците не я пишат неква трета история
    червената армия е седяпа пред манджурия цял месец преди да обяви война на япония в един момент сталин се усеща че както върви сащ ще стъпат на континента и напада манджурия зада го предотврати
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 БожественаСвятост

    4 10 Отговор
    Това са реципрочни мерки, срещу откритите провокации на алчнитеКапиталистическиХиени... Няма нищо чудно в закономерната реакция на Русия нашата освободителка, нашата надежда и опора през вековете на робство и на създание по времето на социализма. БОГ ДА ПАЗИ, СЪХРАНИ И ПРЕБЪДЕ СВЕЩЕНАТА МАТУШКА РУСЬ!!!
    АМИН!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гого":

    Пише се овехтели, а не увехтели. Иначе добре се справяш.
  • 107 Бай Ху (By Who)

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "Бай Яни":

    Евала Бай Яни.
  • 108 Ръката на Кремъл

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Може, може. САЩ го доказаха отдавна.
  • 109 Ха така

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "кюмюря от Драгалевци":

    Разликата между сащ и русия е като да сравниш расов жребец с дръглив катър.Това ще е краят на последната империя в съвременния свят.Кой пречеше на русия да стане модерна технологична държава та светът да я хареса и тръгне след нея.Това е червения болшевизъм който донесе мизерия и убийства и в китай.Каква мизерия беше в китай преди да влязат там световните технологични западни фирми.Това се отнася за ю.корея,тайван,сингапур,малайзия.Там къде е минала червената чума там е мизерия ФАКТ
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Ха така

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Иван":

    Иванчо в манджурия е имало близо 1милионна японска армия.След като сащ хвърлят двете атомни бомби японския император нарежда армията му в китай да се предаде .Това е същото както руснаците се хвалят че сами победили хитлер.Коя сама страна е могла тогава да се опре на хитлер.И научи за мащаба на военната помощ и храни които получават без които руснаците бяха просто размазани.За мащаба и руснаците усърдно крият за да не рухне мита за тяхната непобедимост
  • 112 Ха така

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "Другият един":

    Ти май бъркаш симпатията на българина към руския народ който за съжаление е доста захлупен та червените болшевики да го яздят вече 105г,с омразата ни към техните управници
  • 113 Ха така

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "Бате Иво":

    Бате иво ти запознат ли си с фактите че с.виетнам с руско оръжие пилоти и самолети напада ю.виетнам да налагат мирно червен болшевизъм.Сърбия как срина босненския сараево и хърватския ВУКОВАР преди това бе хитрец
  • 114 Ццц

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "БабаДжеврие":

    Ако САЩ или някоя друга сила вземат българската земя и ако българите си я искат назад, трябва да бъдат унищожени, това е твоята логика и харесва ми , само не мога да видя къде ти се виждаш тук
  • 115 РФ-Руски Фашисти

    0 1 Отговор
    Кат Русия няма втора
    Тъй престъпна на света,
    Тя е връщане в коптора
    Тя е нашта тъпота.

    Като не щешПросия,що щеш с Русия?
    Е,то по престъпления,човеконенавистна диктатура и вероломни нападения верно няма втора,дядо Славейков...Или не,май има-другата като нея с такива тежки престъпления спрямо мира и човечеството,за които няма давност,се е наричала...Хитлерова Германия преди около 80г
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания