Last news in Fakti

11 Януари, 2023 20:40 3 818 11

Строги мерки! Италианското правителство затяга контрола над бензиностанциите поради скок на цените на горивата

  • бензин-
  • бензиностанция-
  • италия-
  • дизел-
  • лукойл

До края на 2022 г. потребителите на Ботуша получаваха отстъпка, субсидирана от държавата, за всеки литър гориво, закупено на бензиностанциите в страната

Строги мерки! Италианското правителство затяга контрола над бензиностанциите поради скок на цените на горивата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианското правителство планира да затегне контрола над фирмите, които управляват бензиностанциите в страната, в опит да спре повишаването на цените на горивата, предаде ДПА.

Собствениците на бензиностанции в Италия вече ще трябва да обявяват всеки ден цените на горивата, които продават. Това е решено от кабинета в Рим, според правителствено съобщение, огласено по-рано днес.

На база ежедневните данни италианските власти ще изчисляват средна цена на горивата, която операторите на бензиностанции ще бъдат длъжни да показват на ценовите табла наред с продажните цени, които те се определили за своя търговски обект. Фирмите, които нарушат многократно това изискване, ще бъдат санкционирани. Бензиностанциите им ще бъдат запечатвани от властите за срок от 7 до 90 дни.

Правителството на Италия предприема тези мерки, след като през първите 8 дни на януари цената на горивата, продавани на бензиностанции в страната, се повиши с почти 10 процента на седмична база и достигна средно до 1,81 евро за литър.

До края на 2022 г. потребителите в Италия получаваха отстъпка, субсидирана от държавата, за всеки литър гориво, закупено на бензиностанциите в страната. Дясноцентристкото правителство на италианския премиер Джорджа Мелони не продължи действието на тази мярка, въведена от кабинета на предишния министър-председател Марио Драги.

Италианската финансова полиция трябва да си сътрудничи с регулатора, който отговаря за защита на конкуренцията и с агенцията, която защитава правата на потребителите, за да "бъде подтиснато спекулативното поведение", заяви италианският премиер Мелони, цитирана от ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туррр

    3 18 Отговор
    Турчин за Руски халки
  • 2 Гориил

    33 1 Отговор
    По-лесно е да набиеш истеричните евродепутати по дупето.

    Коментиран от #6

  • 3 Ъмм да

    51 0 Отговор
    При 2 000€ запшата , 1.80€ литъра... При нас 400€ запшата, цена 1,5€ за литър. Државата взима мерки, при нас се фукат полотиците и държавниците, че цените са реални. По индекса на техните пачки..

    Коментиран от #5, #9, #10

  • 4 БЕРИ

    39 3 Отговор
    ТОВА ОЧАКВА ЦЯЛА ЕВРОПА
  • 5 Чичо Дончо каза

    2 14 Отговор

    До коментар #3 от "Ъмм да":

    Марш в Италия не Рамзи .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 незнайко

    32 3 Отговор
    Хайде честито БЪЛГАРИ . Не сме единственните които си правим каквото си искаме с цените на горивата . ЕС не е институцията която трябва да управлява държавите които членуват в него !!! Корупцията в Италия винаги е била по голяма от нашата !!!
  • 8 мани мани

    17 1 Отговор
    затваряне на бензиностанциите, които спекулират и рязане на ръцете на собственика
  • 9 ТИРбушон

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ъмм да":

    Зареждам в agip. Цената е 1.65 Euro..... Насред Рим имам впредвид.
  • 10 Така ще е

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ъмм да":

    Докато не изметем продажната власт и крадливия бизнес който натиска заплатите надолу. Не бензина е скъп ниски са заплатите.
  • 11 кво викахте вчера

    12 1 Отговор
    сбогом лукойл ли беше, ай сега честиту скок на цените!!!
Новини по държави: