Last news in Fakti

17 Януари, 2023 12:36 1 290 9

Великобритания се бори с двойна епидемия на фона на стачки на медицинските служители

  • великобритания-
  • стачки-
  • здравни-
  • служители-
  • епидемия-
  • грип-
  • ковид-19

Това принуди властите да отворят временни морги

Великобритания се бори с двойна епидемия на фона на стачки на медицинските служители - 1
Източник: БГНЕС

Великобритания се бори с двойна епидемия - от грип и коронавирус, това принуди властите да отворят временни морги. Всичко това се случва на фона на сериозен недостиг на кадри в здравеопазването и продължаващи стачки на медицинските сестри и спешните екипи, съобщи Нова ТВ.

В страната има 133 000 свободни работни места за лекари и медицински сестри на пълен работен ден, отделно има и такива на непълен. 3 млрд. паунда са дадени, за да се наемат медици от частни структури. Осъществяват се и виртуални прегледи, които могат да се направят през мобилно приложение.

На всеки пети пациент, взет от линейка в Англия през последната 2022 г. му е отнело повече от час да постъпи в спешна помощ, а десетки хиляди са чакали повече от 12 часа, преди да получат лечение там. Това е довело до 20% повече смъртност. Според проучване 3 млн. души са били заразени с грип и коронавирус през последните 2 седмици на 2022 г.

Премиерът на Обединеното кралство, Риши Сунак, призова профсъюзите от публичния сектор да проведат следващата седмица преговори с правителството, тъй като вълна от стачки засегна болници, железници и други критични области.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некой си

    15 5 Отговор
    Факти, това за короната НЕ Е ВЯРНО!
    В Англия всички са ваксинирани минимум по три пъти!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Зевзек

    19 0 Отговор
    Де си бе Паси оборудвай трабанта като линейка и отивай в Англия да спасяваш англогейци.
  • 3 редник

    13 0 Отговор
    "...а десетки хиляди са чакали повече от 12 часа, преди да получат лечение там. Това е довело до 20% повече смъртност. "

    Днес в Англия, утре и при нас - явно това е демократичното здравеопазване...
  • 4 Директора

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Некой си":

    Така де, те точно заради това са болни. Нали това беше целта.
  • 5 ами

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Некой си":

    то не пречи ваксината държи до 8 месеца

    Коментиран от #7

  • 6 Читател

    5 3 Отговор
    Симонче от къде ги преписваш тоя небивалици не знам но не са верни.
  • 7 Емииииии

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "ами":

    Щом на нещо, дето държи 8 м. и не създава траен имунитет му викаш ваксина, бягай за 15-ти бустер.
  • 8 Чудим и се маем

    8 0 Отговор
    "Това е довело до 20% повече смъртност". "Това принуди властите да отворят временни морги". Ето това е същността на информацията. Стачката е изсмукана от пръстите причина. Колкото да обяснят нещо. Как обаче тройно и четворно надупченото население се заразява от хобит? Нали бяха обещания, че ще го изкараш по-леко, че няма да влезеш в болница, че ако влезеш няма да е фатално... Остава ни да се чудим и маем, от какво ли е тази 20% допълнителна смъртност?
  • 9 куку

    5 0 Отговор
    как така не им стигат кадри..пълно..гъмжи от африка,индия ,азия на острова..скоро четох че и в германистан има свободни 3млн.работни места..питам какво правят мюслиманските "гости" докога ще им хлащате социални помощи..аджеба ще работят ли поне един ден тези талибани..Писаха преди време че имаше във Франция един алжирец, който цял живот е бил на социални помощи,няма и един ден трудов стаж..сега вече се пенсионирал..Вярно че Алах акбар..уникален случай..ама това се практики на повече измислени бежанци..Аз ако получавам 1000евро и за деца 2-3хл.евра ..да не съм луд да работя..
Новини по държави: