Last news in Fakti

17 Януари, 2023 14:47 2 144 8

Стотици служители на лондонската полиция могат да бъдат уволнени

  • великобритания-
  • лондон-
  • полиция-
  • нарушения-
  • посегателство

Заради сексуални посегателства и домашно насилие

Стотици служители на лондонската полиция могат да бъдат уволнени - 1
Източник: Shutterstock

Стотици служители на лондонската полиция може да бъдат уволнени за сексуални посегателства и домашно насилие, заяви днес нейният началник, цитиран от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че той е съобщил това на фона на усилия на британската полиция да си върне общественото доверие, след като лондонски полицай призна, че е сериен изнасилвач, предаде Ройтерс.

Лондонската полиция, която беше разтърсена от скандали през последните години, изпадна в още по-сериозна криза, след като 48-годишният полицай Дейвид Карик призна, че е извършил 24 изнасилвания за почти две десетилетия, докато е работил в полицията, а неговите колеги не са реагирали навреме, за да го спрат.

Този случай следва поредица разкрития за сериозни злоупотреби в лондонската полиция, която е най-многобройното полицейско подразделение във Великобритания с над 43 000 цивилни и униформени служители и играе водеща роля в противодействието на тероризма и в екстрадицията на чужденци.

Лондонският комисар Марк Роули, назначен преди четири месеца, за да извърши чистката, каза, че са в ход разследвания срещу близо 400 полицейски служители по повече от 1000 оплаквания за сексуално и домашно насилие.

Според комисаря ще има много уволнени служители.

"Разполагам с десетки хиляди отлични мъже и жени, но имаме и стотици, които не би трябвало да са в полицията. Ще се заема с този въпрос", каза днес Роули пред Би Би Си.

"Системно проучваме всеки цивилен и униформен служител, срещу когото има оплаквания, който е бил замесен в инциденти, свързани с домашно или сексуално насилие", добави комисарят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    17 2 Отговор
    70 000 поне в България, може и повече... нагли и некадърни паразити

    Коментиран от #7

  • 2 Интересно

    13 3 Отговор
    В България няма полицай със стаж над 2 години който да не за затвора по една или друга причина.
  • 3 плевен

    4 2 Отговор
    Лесно е да се пъчиш пред микрофоните. Друга песен ще запее, когато му даведат стотици дела за незаконно уволнение. Дори в най големия пакистански район на Англия.
  • 4 Сирене

    7 0 Отговор
    Наще пък пласират дрога..
  • 5 Жандар

    0 1 Отговор
    От едно място на друго ги местят.
  • 6 смок

    5 0 Отговор
    В лондонската полиция могат да бъдат уволнени,в българската не могат. И те така!
  • 7 Стрелата

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    На46 милиона имат 43000 служители нййй нямаме стигане с главанаците

    Коментиран от #8

  • 8 Боби

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стрелата":

    Обаче са пълни с камери и опитай да се оплачеш за надрана кола откраднат мобилен телефон или колело.Да не говорим за други дреболии.Ще ти отговорят под 5 000 паунда не провеждаме разследване.Обаче за два шамара с кръв ще те изкъртят.По тази логика Перник и Враца ще се обезлюдят трайно.Тези са други хора и като не спазваш правилата загазваш сериозно.
Новини по държави: