Last news in Fakti

24 Януари, 2023 15:38 2 046 5

48-часова стачка на бензиностанциите в Италия

  • италия-
  • кабинет-
  • стачка-
  • мелони-
  • бензиностанции

Причината - несъгласие с начина, по който става управлението на цените на горивата от кабинета

48-часова стачка на бензиностанциите в Италия - 1
Източник: БГНЕС

В 20 часа вечерта започва 48-часова стачка на бензиностанциите в Италия. Причината - несъгласие с начина, по който става управлението на цените на горивата от кабинета.

Стачката на бензиностанциите представлява първият голям протест срещу правителството на Джорджа Мелони заради скъпите горива и поради неподновената мярка за намаление на акцизите, предаде БНР.

Според правителството спекуланти са виновни за скока на цените на горивата. То прие постановление за прозрачност - в сила от 15 януари, което задължава да се показват средните национални и продажни цени на горивата в бензиностанциите за избягване на спекулации и бяха възстановени всички акцизи към тях, от които в държавната хазна годишно влизат към 9 милиарда евро.

Който не спазва изискванията за прозрачност, го очакват глоби между 200 и 800 евро. Към днешна дата средната цена на бензина и дизела в национален план при самообслужване е 1,85 евро, а към 30 евроцента повече е при обслужване от персонал в бензиностанциите. Синдикатите очакват в протеста да се включат 70% от общо 22 000 бензиностанции.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И тая излъга народа си кът нашо про100,

    35 1 Отговор
    а само как се канеше на западните империалисти!
  • 2 Брюкселската зелка

    32 1 Отговор
    Мечката заигра и в Италия. Скъпа ще излезе онази рафинерия в Сицилия
  • 3 Риголето

    20 0 Отговор
    И тая пи4ора подкрепяща окраинските фашисти
    го закъса
  • 4 Калпазанин

    14 0 Отговор
    Дааааа, Европа и Германия се е е с правила с кризата скоро ще настъпят игрите на глада и холивудските филми ще станат реалност оня търговец на оръжие е прав, филмите също се използват за пропаганда, а овцете захапали телефоните не могат да разберат че вече са ги зомбирали да слушат и да се подчиняват
  • 5 Мек Член

    16 2 Отговор
    Кво стана бееееее?Нали Москва шеше да гори брре демократи?Само,че Итаия и Франция и цялата ви лгбти фантазия изгоре.
Новини по държави: