Last news in Fakti

24 Януари, 2023 15:53 1 054 4

Едва едно от всеки три решения за връщане на незаконни мигранти, дошли в ЕС, се изпълнява

  • мигранти-
  • незаконни-
  • ес-
  • решения-
  • илва йохансон

Това съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон

Едва едно от всеки три решения за връщане на незаконни мигранти, дошли в ЕС, се изпълнява - 1
Източник: БГНЕС

Едно от три издадени решения за връщане на мигранти, проникнали незаконно в ЕС, се изпълнява. Това съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Тя отбеляза, че миналата година в ЕС незаконно са пристигнали 330 хиляди мигранти и това е значително увеличение, съобщи БТА.

Повечето от тези хора нямат нужда от международна закрила, но подават молби и това натоварва системата, поясни Йохансон. По нейните думи получените в ЕС миналата година молби са 924 хиляди и това представлява голямо общо предизвикателство.

Йохансон уточни, че досега в ЕС са издадени около 300 хиляди решения за връщане на мигранти в страните на произход, но действително върнатите са около 70 хиляди. Тези, които нямат право да останат, трябва да бъдат върнати, заяви еврокомисарят.

Данните на ЕК сочат, че според броя на подадените заявки за закрила спрямо броя на населението на отделните държави в ЕС, най-натоварени са властите в Кипър, следват Австрия, Гърция, Люксембург, Словения и Белгия. Най-много по брой са получените молби в Германия, Франция, Испания и Австрия. Скоро ЕК ще представи стратегия за по-ефективни връщания, съобщи Йохансон.

В отговор на въпрос тя заяви, че България и Румъния са наистина готови да се присъединят към Шенген и няма какво да се чака. Двете страни сътрудничат много добре по всички важни въпроси, свързани с миграцията, обобщи еврокомисарят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДебиленВюрстен

    12 0 Отговор
    Какво държите, че не ги гоните?????
  • 2 да де

    12 0 Отговор
    Трябва да им закараме в Брюксел всички брадати инженери и лекари доколкото си спомням те сами ги поканиха.
  • 3 А бе

    8 0 Отговор
    това мъж ли е, жена ли...?
  • 4 БОЗА

    12 0 Отговор
    Тези,като таа напета мома,разсипаха континента с играта иди ми-дойди ми... какво казваше улавото танте-"ще се справим"...после геманците ревът-няма,кой да бачка...ма,като разсипахте източна Европа 1990 хубаво беше-вместо да вземете тогава културни,образовани,знаещи и можещи европейци вие се държахте високомерно и надуто...после предпочетохте т.н. "бежанци"...хак да са ви...;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)