Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Януари, 2023 17:17 5 265 86

Танковете "Леопард" поемат към Украйна. Ето какво ги прави толкова изключителни и как те могат да помогнат във войната срещу Русия

  • танк-
  • леопард-
  • германия-
  • нато-
  • украйна

Съобщава се, че САЩ обмислят да доставят от собствените си танкове "Ейбрамс", а Великобритания обеща 14 танка "Чалънджър"

Танковете "Леопард" поемат към Украйна. Ето какво ги прави толкова изключителни и как те могат да помогнат във войната срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След два месеца молби Украйна може скоро да получи от произведените в Германия бойни танкове "Леопард 2". Ето с какво те превъзхождат други бойни машини и как могат да повлияят на битката срещу Русия.

***

Още новини от Украйна

След като понесе доста публични критики заради бавното взимане на решения, Германия сега се готви да изпрати на Украйна от модерните си основни бойни танкове "Леопард 2" и да одобри заявки от съюзнически страни да изпратят на Украйна от бойните машини германско производство, които са на въоръжение в техните армии.

Както изглежда, изведнъж към Украйна ще тръгне голям поток от мощни западни танкове. Съобщава се, че САЩ обмислят да доставят от собствените си танкове "Ейбрамс", а Великобритания обеща 14 танка "Чалънджър".

Ето пет ключови въпроса за "леопардите":

Въпрос: С какви танкове вече разполага Украйна и защо "леопардите" ги превъзхождат?

Отговор: Украйна има стотици бойни машини на пехотата и бойни танкове от съветско време. Списъкът включва танкове Т-72 и Т-80, както и неголям брой от по-модерните руски танкове Т-90, пленени по време на войната.

Но основните бойни танкове на Запада и по-конкретно "Леопард" ще повишат драстично способността на Украйна да предприеме настъпление срещу Русия. Западните танкове като цяло превъзхождат по-старите произведени в Русия танкове и много експерти смятат "Леопард" за най-добрия боен танк в света.

Американският генерал от запаса Бен Ходжис, който командваше силите на САЩ в Европа, каза в ефира на американското Национално обществено радио, че Украйна може да използва "леопардите" и други модерни танкове, за да нанесе удар по окупираните от Русия територии от Донбас до Крим или да състави тежко въоръжена формация, за да пробие позициите на руснаците по направлението Мариупол.

Въпрос: Може ли Германия да достави танкове "Леопард" на Украйна навреме за очакваното пролетно настъпление на Русия, което поражда страхове?

Отговор: Не е ясно. През Студената война Западна Германия имаше в един момент над 2100 танка "Леопард 2" в наличност, но разпродаде, дари или унищожи много от тези машини след обединението, когато съкрати въоръжените си сили. По данни от миналата година Бундесверът все още разполага с 312 танка "Леопард 2", но е доставил всички единици от по-стария модел "Леопард 2А4" на други европейски страни.

Според материал на сп. "Шпигел" Германия ще достави на Украйна първо най-новия си модел "Леопард 2 А6ес" (Leopard 2 A6s) от запасите на Бундесвера. Други танкове могат да дойдат от складовете на военнопромишления комплекс, но ще им бъде необходим ремонт. А и много от тези танкове вече бяха обещани на източноевропейските съюзници, за да заменят танковете от съветско време, които те доставиха на Украйна.

Въпрос: Има ли други основни бойни танкове, които са от значение за Украйна?

Отговор: Великобритания вече обяви планове да изпрати британски танкове "Чалънджър 2" на Киев и според съобщения в медиите САЩ сега обмислят да доставят танкове "Ем1 Ейбрамс".

Управлението на няколко различни танкови системи, всяка от които изисква сложна поддръжка и резервни части, може да създаде трудности за Украйна. Ако на Украйна бъдат доставени един тип западни танкове, например "Леопард", това ще улесни поддръжката на бронираните машини.

Някои западни тежки оръжия може дори да трябва да се транспортират извън Украйна за ремонт. Оръжейният производител "Краус-Мафей Вегман" и германското министерство на отбраната например, отвориха авторемонтна работилница в Словакия край украинската граница, където да бъдат поправяни системи като самоходната гаубица "Панцерхаубице 2000" и да бъдат подменяни износени части.

Въпрос: Колко танка "Леопард" има в наличност?

Отговор: Над 3500 танка "Леопард 2" са били произведени досега от германския производител "Краус-Мафей Вегман", но повечето от тези танкове се използват активно от въоръжените сили на различни държави.

От 14-те европейски държави, които имат такива танкове, само Финландия и Полша засега публично са заявили желание да доставят на Украйна.

Въпрос: Как гледат на това германските избиратели?

Отговор: Социологическите проучвания показват, че евентуалната доставка на танкове "Леопард 2" на Украйна поражда полемика сред германското общество. Допитване на обществената телевизия А Ер Де показва, че 46 на сто от анкетираните подкрепят изпращането на танкове, а 43 на сто са против. Най-силна е опозицията в бившата Източна Германия, където 32 процента от хората са "за", а 59 "против".

превод: БТА


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    103 37 Отговор
    Руснаците като видят танкове с пречупен кръст полудяват.Скоро ще побият знамето на Райхстага.

    Коментиран от #69

  • 2 Делю Хайдутин

    85 16 Отговор
    Украйна стана полигон на Великите сили преди истинската война.Като Балканската война преди Първата Световна и Гражданската война в Испания преди Втората световна.
  • 3 С руснаците може да се разговаря само

    25 76 Отговор
    през танковия люк. Вижте каква руска мръсотия спира членството на Швеция за НАТО.
    Акцията, при която бе изгорен Коранът в Стокхолм, след която турският президент Реджеп Ердоган заяви, че няма да подкрепи заявката на Швеция за влизане в НАТО, е била платена от журналиста и бивш сътрудник на руския пропагаден канал Russia Today Чанг Фрик.

    Шведското издание SVT съобщи, че Чанг Фрик е заплатил за акцията 320 крони и е гарантирал, че ще покрие всички свързани с нея разходи. Фрик първо твърдеше, че е бил уговорен за това от сътрудник на шведския националистически сайт Exakt24. Сайтът обаче заяви, че именно Фрик "ги е помолил да го свържат с някой, който може да изгори Корана".

    Коментиран от #41

  • 4 Толкин

    47 18 Отговор
    Тези Леопарди са на нивото на ТЕ 26

    Коментиран от #75, #77

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Делю Хайдутин

    52 16 Отговор

    До коментар #5 от "Щът, не щът":

    Танковете са отживелица.Трудно подвижни мишени.

    Коментиран от #10, #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тра-ла-ла

    45 12 Отговор
    Танк който по думите на автора е от времето на Студената война е "модерен". Като изключим АК-47, всяко оръжие е модерно 10 години, още 10 върши работа, след това е интересно само на колекционерите и тези които никога не са виждали (в случая танк, предполагам голяма част от тия дето ги изкарват "модерни").
  • 9 Един

    30 82 Отговор
    Леопард спокойно унищожава 20 армати,и после пита за още.
    Руснаците като видят немски танк и пълнят гащите.

    Коментиран от #30, #61, #70

  • 10 Да, ама с апазени от пейтриъти

    17 42 Отговор

    До коментар #6 от "Делю Хайдутин":

    джавелини, стингъри, модерни гаубици с управлявми снаряди. Да не забравяме и хаймарсите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сократ

    55 11 Отговор
    Много реклама. То не бяха джевелини, байрактари, химарси. Сега леопарди. После абрамси ли ще рекламирате?
  • 13 редник

    38 8 Отговор
    "...бойни танкове.

    Хм, а какви други има?...

    Коментиран от #73

  • 14 Хахахаха

    23 32 Отговор

    До коментар #6 от "Делю Хайдутин":

    Не, танковете не са отживелица, но трябва да се ползват с тактика. А не както рашките ги пуснаха буща 😂😂из Украйна, затънаха и в калта бяха без защита и станаха лесни мишени! Танковете са мощно оръжие, но трябва да да са подпомогнати от авиация и пехота, а не сами когато стават лесни мишени!
  • 15 Ненормални сте НАТО

    65 19 Отговор
    Запалихте нова световна война! България неутрални!

    Коментиран от #18

  • 16 Уъъъъъъ

    49 6 Отговор
    Ако ще ходя на война - последното място, където искам да съм е в танк… без значение колко е модерен

    Коментиран от #85

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мммммм

    23 66 Отговор

    До коментар #15 от "Ненормални сте НАТО":

    Не, не НАТО запали война! НАТО обедини демократичния свят срещу нацистка Русия! Това е. Русия трябва да бъде спряна сега, преди да е станало късно.

    Коментиран от #26, #29, #72, #79

  • 19 Т34

    50 14 Отговор
    И за тигрите така си мислеха ама 34-те показаха друго.

    Коментиран от #23

  • 20 Смешници

    46 12 Отговор
    Могат да помогнат само с едно нещо и то е ,че скоро може да падат бомби и ракети в европейските столици .В Чехия почват да мобилизират ,очаквайте скоро и в България .

    Коментиран от #25

  • 21 Сократ

    43 5 Отговор
    Айде първо да ги видим на фронта, после обяснявайте колко са уникални.
  • 22 ъъъ

    33 4 Отговор
    Всяка техника може да бъде унищожена!
    и тез могат да горят като другите...

    и гледайки сегашния брой на всички видове противотанкови оръжия,
    не бих искал да съм танкист във войната ..
  • 23 Путинче

    19 42 Отговор

    До коментар #19 от "Т34":

    Още един пребозал с руска пропаганда. Т34 и Тигър са все едно сравняваш Москвич с Мерцедес. Екипажите на Т34 са били инструктира и да не влизат в бой с Тигър ако не са в съотношение 5:1. Иначе най вероятно ще изгубят. Затова и загубите в танкове на руснаците са в пъти по големи. Предимството на Т34 че е евтин и бързо се произвежда. Хората е ясно че не се броят - те са консуматив така че идеален за руснаците танк.

    Коментиран от #27, #34, #40

  • 24 Матей преображенски

    41 8 Отговор
    Мощен поток от западни танкове!?По-точно добре преценени и дозирани скъпернически доставки,колкото да задържат руската армия.Ще се отпуснат и за други въоръжения,хеликоптери,стари самолети,стари ракети за ПВО и за удари по цивилни обекти.Така че ,няма да ги оставят съвсем,ще ги снабдяват с разнообразно старийо и никакви водещи технологии няма да им предоставят.Стига им толкова,зеленски както се е прехласнал и вярва ,че ще му връчат едва ли не ядрено оръжие.Западняците знаят ,че РФ няма да допусне някаква си всу да напредва,достатъчно им отпуснаха терен през есента.При първи признак ,че всу употребява мощни и далекобойни ракети,от своя страна ще приложат водещите си технологии,които се пазят за по-голям хищник,от рода на нато.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Точно

    39 9 Отговор

    До коментар #18 от "Мммммм":

    НАТО – САЩ, Великобритания, Германия и Полша запалиха конфликта в Украйна. Всъщност моделът на фалшива демокрация трябва да бъде спрян и то преди да е прецакал цялата планета.

    Коментиран от #33

  • 27 Т34

    25 6 Отговор

    До коментар #23 от "Путинче":

    И накрая кой победи.
  • 28 Ммм дааа

    18 4 Отговор
    "Украйна може скоро да получи от произведените в Германия бойни танкове" - скоро, скоро, след три месеца.

    Коментиран от #57

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Аха

    17 6 Отговор

    До коментар #9 от "Един":

    Унищожава ги! Докато ,некой не надникне зад Арматата с дърто РПГ -7 и Леопарда -паприкаш,справка-кюрдите в Сирия срещу Ердовите ,,котенца;;
  • 31 Гост

    15 3 Отговор
    Всичко ще се унищожи,както всяко оръжие.
  • 32 еалиста

    33 8 Отговор
    Не бързайте да се радвате! Вчера Шолц умуваше днес Бермок, каза ние и цяла Европа воюваме срещу Русия! Браво за признанието, но тези танкове няма да помогнат на Нато и натовските войски, които официално воюват на страната на клоуна фашист! Неговите хора имат важна задача, преследват хората по улиците и с линейки ги качват , да отиват на фронта , да се бият за САЩ и останалите агресори! До там я докараха демокрацията и хравата на човека СРАМ !

    Коментиран от #59

  • 33 Мммммм

    7 18 Отговор

    До коментар #26 от "Точно":

    Радвай се, че живееш по-далеч от Русия, защото ако беше съседна държава на Русия, можеше да си на война!

    Коментиран от #43

  • 34 Някой

    23 5 Отговор

    До коментар #23 от "Путинче":

    Май хабер нямаш от тази техника. Слушай и запомни. Тигрите са били наистина огромни и със много мощтно оръдие и във повечето случаи са ползвани на западният фронт срещу леките, бавни и със слаба броня Шърмани. Тигрите са били също много бавни, със слаби за тонажа си бензинови двигатели и са ползвани повечето като за оръдеен огън скрити във засада. Тигърат е бил опасен за Т34 само ако го причака някъде във засада. Т34 е много бърз и маневрен танк със два дизелови двигателя 3Д6 по 180кединия,мощтна броня и голямо калибрено оръдие. Оначе условията за екипажа са били направо ужасни,, като при взяка руска техника,, Тигрите са били танкове за асвалт или чикалирани пътища защото заради голямата си тежест са затъвали във калтаи най лесно са се унищожавали със бутилка бензин хвърлена върху бензиновите двигатели и резервоари. Ще видим тези леопарди как ще се движат във тинята и разкаляният чернозем на Украйна. Украинските блата не са пътищата на Европа

    Коментиран от #81

  • 35 Гост

    18 6 Отговор
    Някои да ги е виждал или само рекламите им аз съм ги виждал на учение в книжовник боклуци лъскави боклуци
  • 36 Аман от печалби

    16 2 Отговор
    Всеки гледа да капитализира ненужното му старо желязо ... Тея сите луди ако не се спрат, туко виж палнали някоя трета световна войничка...
  • 37 Сирене

    18 5 Отговор
    Най добрите танкове в светът, ама не са били във военни действия никъде.. И как така става? Че, те дори статистически отстъпват на 2 пъти по евтините Армата...
  • 38 Хахахахахахахахахахааааааааа

    18 5 Отговор
    Май изключителни? Е, ще горят изключително. Те руснаците го казаха - Ще горят. Ще разберем скоро кой е бил прав.
  • 39 Бай Митко

    19 6 Отговор
    Голяма реклама, голямо нещо ей! Ако издържат на украинският полигон до здрач ще си взема и аз един за спомен.
    Само да питам преди тези прехвалени бойни танкове на украинският полигон бяха доставени една сюрия прехвалени западни модели установки, ракети, комплекси. То не бяха Пейтриът, HIMARS, Байрактар, Javelin, M270MLRS и т.н. Та питането ми беше те накъде се попиляха, че май само рекламата им остана.

    Коментиран от #54

  • 40 Бай Митко

    17 5 Отговор

    До коментар #23 от "Путинче":

    Момченце от коментара ти се вижда, че си "босичък" и хал хабер нямаш от темата за танковете! Както преди 80 години Т-34 опердашиха "Тигрите" така и сега нещата ще се повторят с "Леопардите"!
  • 41 И какво от това?

    18 6 Отговор

    До коментар #3 от "С руснаците може да се разговаря само":

    Дори и да е истина, няма никакво значение. Важното е, че целта е постигната. Било нечестно? Това да не е латино сериал? С врага не може да си честен. Това е във филмите и главите на умниците. А цената е направо смешна. Да не са го допускали. Когато толкова нагло гръмнаха газопроводите, честно ли беше? Това беше чист международен тероризъм и всички мълчаха целомъдрено като моми на сгледа.
    - Още нищо не сте видели. - го каза един от малкото хора, които не говорят празни приказки - Путин.

    Коментиран от #46

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Бай Митко

    15 4 Отговор

    До коментар #33 от "Мммммм":

    Не се радвай много и не забравяй на кого правим военни доставки, вместо да сме неутрални.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гудериан

    13 2 Отговор
    И то какво излиза.Най-хубавото качество на тия танкове е че ги има,щото други не са останали.
  • 46 Бай Митко

    16 4 Отговор

    До коментар #41 от "И какво от това?":

    Да се молим само ний да не закачим от това "Още нищо не сте видели". Щото много бели направиха властимащите ни.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Слава на Украйна !

    5 15 Отговор
    САЩ ще изпратят на Украйна 31 танка M1 А2
    ABRAMS на стойност 400 милиона долара. Резервни части , много боеприпаси ,гориво също .

    Информацията беше предадена от журналист на Bloomberg чрез публикация в Twitter.

    Танковете в момента са в Полша и пътуват .

    Коментиран от #52

  • 49 знаещ

    15 4 Отговор
    Това е фаталната грешка на германо американците
  • 50 Свобода от руZкия нашественик!

    8 19 Отговор
    Западът трябва да помогне на Украйна да постигне победа в борбата срещу Русия още тази година.
    "Когато Украйна победи, целият свят ще чуе тази новина. Така че нека им помогнем да спечелят - не следващата или по-следващата година, а тази година, 2023 г."

    Коментиран от #53

  • 51 Някой си

    0 2 Отговор
    Проблема е,че германците нямат А6s
  • 52 Бай Митко

    6 4 Отговор

    До коментар #48 от "Слава на Украйна !":

    А танкисти има ли в тези крепости?
  • 53 Бай Митко

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "Свобода от руZкия нашественик!":

    Малкият мир не се постига с война!
    Доказано е от САЩ и Запада!
  • 54 Наблюдател

    10 4 Отговор

    До коментар #39 от "Бай Митко":

    То и аз това питам, но никой не смее да пише от тези които се радваха за предишните военни доставки ...що така бе Миме нещо се не сещате да пишете кво стана с тез доставки ???
  • 55 хахаха

    12 5 Отговор
    Леопард 2 А6 тежи 70 тона...един Т-90 тежи 48 тона...интересно по кои мостове ще минават тия танкове и акво ще правят като завалят дъждовете и черноземът се разкисне...ще са тренировъчни мишени...:)))

    Коментиран от #60, #66

  • 56 Божидар

    11 4 Отговор
    Не ме интересува нито Украйна,нито САЩ,нито НАТО. Ще се бием и умрем само и единствено за България и нейния суверинитет дори и см да е заплашена - изобщо не ме интересува никой друг!!!!
    Да правят каквото искат. Ние трябва да сме неутрални - не е наша война!!!!
  • 57 Бай Митко

    7 3 Отговор

    До коментар #28 от "Ммм дааа":

    Нека да дойде лятото, щото те през зимата не работят, а и на танкистите им е студено. Лютото на плажа в Слънчака.
  • 58 Бивш танкист -мерач!

    8 8 Отговор
    Заминавам за Украйна да се включа в
    КОНТРАОФАНЗИВАТА срещу руските агресори!

    Коментиран от #62, #67, #71, #83, #86

  • 59 Добре

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "еалиста":

    Но Бербок е лично назначение на Клаус Швааб.. Кефи ли те световния икономически форум д си играе на война назначавайки и използвайки външен министър на Германия? Логиката министъра на външните работи на Германия да е от зелените също е нулева..
  • 60 Ще минават през полета осеяни с rpyZ 200

    7 10 Отговор

    До коментар #55 от "хахаха":

    Както са 70 тона, така си плават като кефали на повърхността. Малко се ограмотете поне с рублите дето ви ги плащат. Или им падна курса и нещо не достигат?

    Коментиран от #63

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бой, бой

    7 7 Отговор

    До коментар #58 от "Бивш танкист -мерач!":

    по празните руски "манерки"!
  • 63 хахаха

    8 5 Отговор

    До коментар #60 от "Ще минават през полета осеяни с rpyZ 200":

    туй в коя компютърна игра го видя?:)))))) Видях аз кадри с прехвалените абрамси как не можаха да качат едно заснежено хълмче, пъна се един пет пъти и накрая се отказа...:))) иначе е хамериканско шъ знайш, вилику...:))))
  • 64 За сутки :

    7 7 Отговор
    Унищожени 920 руски солдати,9 танка и
    едно самальотче Су,еди кое си....
    Капрал Хаймерсченко.
  • 65 Леопард 🐯 срещу мечка 🐻 !

    3 8 Отговор
    Ще я направи на клечка !
  • 66 Джавелин

    4 9 Отговор

    До коментар #55 от "хахаха":

    Коркото е по лек един танк ,толкова е по зле защитен. Това го знае всяко хлапе
    Ти не си бил в казармата явно ,та за това ти е толкова смешно

    А танкът Т-90 се явява дълбока модернизация на архаичния Т-72 . Сега смешно ли ти е ? Не ,сега на мен ми е смешно

    Коментиран от #80

  • 67 Хи их хи

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "Бивш танкист -мерач!":

    И да си вземеш в Окрайна походна тоалетна обозначи я с две нули. Те после руснаците ще добавят двойка отпред!

    Коментиран от #76

  • 68 Гост

    5 3 Отговор
    Това е за благодарност че Русия освободи Германия от своите войски както и източните страни.Но тя Велика Русия не забравя и ще се върне пак на запад и му мислете тогава продажници.
  • 69 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това е за благодарност че Русия освободи Германия от своите войски както и източните страни.Но тя Велика Русия не забравя и ще се върне пак на запад и му мислете тогава продажници.

    Коментиран от #74, #78

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бай Митко

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "редник":

    Питането е основателно!
    Според мен има още: учебни танкове, макетни танкове, нарисувани танкове - като нашите самолети Ф-16.
    Хубава вечер.
  • 74 Бай Митко

    2 3 Отговор

    До коментар #69 от "Гост":

    Колега коментара Ви ме впечатли приятно!
    Хубава вечер!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Бай Митко

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Хи их хи":

    Разсмя ме от сърце! Браво колега!
    Хубава вечер!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Бай Митко

    5 1 Отговор

    До коментар #66 от "Джавелин":

    JAVELIN с подобна голяма реклама имаше доставен на Украинският полигон и по-вече не се чу! Защо ли?
    Колкото до коментара Ви за защитата на един танк и неговото тегло сте много далеч от реалността, която не всяко хлапе знае. Бронирането на купола и предната част на корпуса е комбинирано с композитна броня и рационални ъгли на наклона! Има редица други технически, метало-химически и керамични защити по танка. При съвременните технологии танковете са много по добре защитени от предшествениците си и теглото им остава относително непроменено. И понеже давате пример с Т-90, той е 47-48 тона /1993 год./, а "Армата" е също 48 тона но е на въоръжение от 2015 год. Така че ОБТ непрекъснато се модернизират и тенденцията е, че теглото им почти не се променя!!!
    Много ми е смешно и се забавлявах доста приятно с Вашето изхвърляне по темата, и никога не се подигравайте на другите колеги, които коментират даден въпрос!
    Приятна вечер!
  • 81 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Някой":

    Мощно, мощна... Иначе наистина си знаеш.
  • 82 Аршлох

    2 0 Отговор
    Изключителни ,изключителни,колко да са изключителни.Два дена ,чета на тубата коментари на командири,танкисти и механици на въпросните3 машини.Основното е ,че са тежки,с много висок разход на гориво,особено Абрамс,подходящи за твърди терени и за битки в отворени пространства,капризни машини,които имат нужда от спец помощ.По важното е,че без въдушно превъзходство и активна подръжка на пехота се превръщат в консервни кутии.Толкова за геймчейнджърите.Изчакайте и ще видите.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Швабата се гъне като глист

    1 0 Отговор
    Гледах изказването на Шолц когато обяви, че ще даде танкове... За краткото време 2-3 минути непрекъснато се клатеше, няколко пъти мърдаше микрофона, чешеше се по носа без да го сърби... Не е нужно да си психолог, за да разбереш, че е гузен, че Деменцията го е стиснал за гушата за да ...хъката-мъката Ами ще дадем танкове.
    И за децата вече е ясно, че Германия и Европа са под американска окупация! Вчера и АналЕна го каза: Водим война с Русия!. Преди месец Меркел си призна, че изобщо не са имали намерение да спазват Минските споразумения, а само да спечелят време, за да въоръжат Украйна.
    Няма ли най-после истинските европейски граждани (доколкото такива все още има и не не са подменени с тарамбуки и мигри) да осъзнаят, че Америка иска да разруши и Европа,и Русия с подставени лица и кукли на конци и да изринат тая продажна политическа измет?!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: