27 Януари, 2023 06:23 955 3

По-строги миграционни правила в Казахстан от днес

  • казахстан-
  • правила-
  • миграция

Те ще важат и за граждани на страни от Евразийския икономически съюз

По-строги миграционни правила в Казахстан от днес - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Казахстан от днес влизат в сила нови правила за влизане и пребиваване на имигранти, които ще важат и за граждани на страни от Евразийския икономически съюз, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Измененията в миграционното законодателство бяха утвърдени от казахстанското правителство на 17 януари.

По силата на новите правила имигрантите, които са пристигнали в Казахстан, без да трябва да получават виза, могат да останат на казахстанска територия 30 календарни дни след пресичането на държавната граница и общо 90 календарни дни за всеки период от 180 календарни дни.

За гражданите на страните от Евразийския икономически съюз е предвидено да могат законно да останат в Казахстан 90 календарни дни след пресичането на границата и общо 90 календарни дни за всеки период от 180 календарни дни.

Досега за имигрантите, които пристигат без визи, и за гражданите на страни от Евразийския икономически съюз нямаше ограничение за период от 180, като при изтичане на позволения срок на пребиваване те можеха да излизат от Казахстан и след това да се връщат в страната, като при всяко завръщане срокът на пребиваване започваше да тече отначало.

Новите правила няма да важат за хората, които пристигат в Казахстан с виза, и за тези, които се намират на нейна територия с разрешение за временно пребиваване.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    1 3 Отговор
    Това означава, че хиляди руснаци ще се окажат извън закона и ще бъдат принудени да се скрият от мобилизация в страни със строги имиграционни правила.Русия беше твърде добра и снизходителна към нарушителите на закона.Никоя друга страна в света не е познавала такава свобода на миграция. Сега ще се прилагат стандартите, общоприети в световната миграционна практика.

    Коментиран от #3

  • 2 ...

    1 2 Отговор
    И на тия им писна от руските гаджали дето бягат като хлебарки като чуят за мобилизация.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.