Last news in Fakti

27 Януари, 2023 15:09 1 051 33

Израел: Холокостът никога няма да се повтори

  • израел-
  • холокост-
  • жертви-
  • геноцид-
  • евреи-
  • международен ден

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху разпространи днес изявление по случай Международния ден в памет на жертвите на Холокоста

Израел: Холокостът никога няма да се повтори - 1
Източник: БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху разпространи днес изявление по случай Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, предадоха медиите в Еврейската държава.

"Днес е Международният ден за възпоменание на жертвите на Холокоста и се навършват точно 78 години от освобождаването на концентрационния лагер Аушвиц", каза израелския премиер в изявлението си. "Ние в Израел отбелязваме това събитие, като почитаме свещената памет на онези, които бяха убити от смъртоносния нацистки режим. И тържествено обещаваме, че това никога повече няма да се случи на нашия народ", подчерта Нетаняху.

"Главната разлика сега е, че еврейският народ има независимата държава Израел. Израел се защитава сам. Ние сме силна и жизнена нация и сме изградили мощна държава, която няма да позволи на нашите врагове да ни причинят никаква болка, страдание и опустошителна загуба, преживяна от наши сънародници по време на Холокоста", каза още израелският лидер.

"Има и такива, които все още призовават за нашето унищожение", продължава Нетаняху. "Ден след ден. Ние няма да се свием от страх, нито ще позволим заплахите на тези тирани да ни сплашат. Защото този враг знае, че в крайна сметка, ако се наложи, ние можем да се защитим и ще го направим и няма да позволим на враговете ни да притежават способността да осъществят смъртоносния си дневен ред".

В изявлението си израелският премиер подчертава също: "Виждаме как те неотклонно вървят към получаването на най-смъртоносните оръжия и аз им казвам тук и сега – ще ви попречим да ги получите".

Нетаняху заявява, че "ние няма да забравим или да простим на злите отрицатели на Холокоста", за които един Холокост не е бил достатъчен.

В заключение Бенямин Нетаняху казва: "От името на държавата Израел и еврейския народ, от името на оцелелите и на онези, които загинаха, ви давам дума като министър-председател на единствената Еврейска държава, че ще останем бдителни, силни и никога няма да позволим Холокостът да се случи отново".

По решение на ООН Международният ден в памет на жертвите на Холокоста се отбелязва на 27 февруари. Това е денят, в който през 1945 г. Червената армия освобождава лагера на смъртта Аушвиц-Биркенау (Освиенцим) в Полша, където са били убити над 1,1 милиона души, ред които около 1 милион евреи.

По оценка на историците общият брой на жертвите на Холокоста надхвърля 6 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    36 4 Отговор
    Един евреин на име Зеленият провежда Холокост в Украйна.
  • 2 Бандера

    23 0 Отговор
    А на бас!
  • 3 Сталин

    29 1 Отговор
    Абе стига стига с тази измама -холокоста .
    Китай кремират 1200 тела на ден с модерни инсталации за кремиране.Това общо прави 438 000 на година .Това означава че ще им трябват 15 години да кремират 6 милиона души.Интересно как за 2 години през втората световна война са изгорени "6 милиона" евреи в един концлагер с допотопна технология
    Кака така след войната броя на евреите в Европа става повече ,отколкото преди войната ,къде са масовите гробове на тези мошеници и защо еврейските ционистки банкери като Ротшилд финансираха Хитлер,поради същата причина финансират сега Украйна- за да украдат Русия

    Коментиран от #16, #19

  • 4 Сталин

    24 2 Отговор
    Украинските евреи и руските евреи хвърлиха славяните и братски народи да се избиват в интерес на ционисткия банков кабал

    Коментиран от #9

  • 5 пешо

    15 1 Отговор
    зеленски ще го повтори
  • 6 Сатана Z

    29 2 Отговор
    В момента тече холокост срещу Руският народ или това не се брои?

    Z
  • 7 Емил

    15 0 Отговор
    "Холокост" е гръцка дума и значи жертвоприношение, чрез все сажение - т.е. цялата жертва (плодове, животни, ароматни масла...) се изгаря. Интересно защо евреите избират тази чуждица и какво се крие зад този избор?!

    Коментиран от #17

  • 8 Само питам

    17 0 Отговор
    Който спечели държава след ВСВ той е отговорен за Световната война!

    Коментиран от #12

  • 9 Емил

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Като народите са прости...! Не е луд този, дето яде баницата!
  • 10 Хисторик

    18 1 Отговор
    Докато Червената армия освобождаваше евреите в Полша американските евреи повече се вълнуваха кога краварските им слуги ще окупират цяла Германия за да приберат грабеж който нацистите правиха 6 години в Европа.
  • 11 Сталин

    18 0 Отговор
    Поредната измама на евреите - холокост,ковид пандемия,ковид ваксини,,крипто пирамиди ,в момента много хора които се инжектираха с тази токсична помия - ковид ваксини измират буквално на улицата , внимавайте много като шофирате да не ви блъсне някой получил сърдечен удар докато кара кола
  • 12 Емил

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Само питам":

    Някои спечелиха и колониите на съюзниците си!

    Коментиран от #18, #20

  • 13 Деций

    22 1 Отговор
    Да,няма как да се повтори нещо което не го е имало!Не случайно сте гонени от всякъде през вековете !Опитите на световните паразити(евреите) да се изкарат жертви не минават!
  • 14 Само да попитам

    20 1 Отговор
    Защо евреите са най - мразения народ от дълбока древност? Още от Египет по време на фараоните ...
  • 15 бате Хитко

    17 1 Отговор
    Чифитляко, никога не кавай "никога"!
  • 16 Мдаааа

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Тия сатани от 1900 година насам избиха над 100 милиона европейци, сега продължават и в Украйна! Измислиха си холокости, за да завземат палестинската земя, окупираха САЩ и оттам тормозят целия свят!
  • 17 Емил

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Само да добавя - жертвоприношението е доброволен акт! (Нямам предвид жертвата!)
  • 18 Реалист

    18 0 Отговор

    До коментар #12 от "Емил":

    Тези колонии бяха съюзници на Вермахта, а Вермахта беше спонсориран от британски и американски еврейско банкери.
  • 19 Деций

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Холокауст е най голямата измама на столетието.Вземани са проби от стените на концлагерите и там няма наличие на Циклон.Полското правителството възлага втора проба и отново нищо.Бройката нараства от 2 милиона до 6 след 60 година.Основните убийства на евреите стават в Полша и Украйна,и то не от Германци.Много от снимковият материал,е фалшив,и камари от тела на убити войници се представят за евреи.Чичо Ади,направи опит да освободи света от тази зараза, на когото дължим дълбока почит и уважение!
  • 20 КОНТРАТА

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "Емил":

    Тези съюзници на СССР както ги наричаш играха първо с нацистите по някое време се извъртяха и почнаха да го играят срещу нацистите. Франската и британската армия си седяха на острова, а краварите симулираха война в Пасифика с японците. Това в Африка дето британците уж се биеха с италианците е абс цирк!
  • 21 Джон

    9 1 Отговор
    Нали сте видяли кадрите със стотиците хиляди концлагеристи, чиито тела повече приличаха на скелети, а не на хора!
    Това е станало естествено от глад, но този глад не е заради германците, а е създаден преднамерено от Западните Съюзници, или по скоро от САЩ и Англия, които редовно и преднамерено са извършвали бомбардировки на продоволствени конвой към лагерите, затова също така има и масови гробове на умрели от глад концлагеристи.
  • 22 Поговорка

    8 1 Отговор
    Не казвай никога никога.
  • 23 Всъщност

    12 0 Отговор
    е възможно да се повтори. Има прекалено много хора на планетата. Някои групи са изключително нагли. Примерно ако погледнем Евреите. Според вас ако беше православен християнин президента на Украйна – дали щеше да се стигне до този конфликт ? САЩ и голяма част от Европа дали щяха да раздават толкова оръжия, пари ...
  • 24 Бесарабски фронт

    10 0 Отговор
    Идеята за създаване на концлагери за Евреите е на Полша, затова и там са избити първо всички евреи от поляците, които са ги клали и разграбвали имуществото им. За това има доказателства; два милиона евреи в Полша са избити от самите поляци преди да започне "холокоста".

    Хитлер е имал намерение да изсели Евреите в Африка, но Полша е дала "хуманното" предложение за утилизирането им.
  • 25 Йо Несбьо

    6 0 Отговор
    Имайки предвид ядреното им оръжие, връзките и лобитата им, влиянието им и това, че на атаките отговарят, без да се занимават с мъгляви ценности и човешки права, то Нетаняху е напълно прав. Това не ви е България, където да си националист е мръсна дума и е пълно с малцинства. В Израел другите имат труден живот, визирам израелските араби и фалашите, много от които реват от дискриминация.
  • 26 нпо агент

    4 1 Отговор
    А защо не са поканили Русия в Освенцим на тази дата,както го правили всяка година.., а защо не са казали и дума благодаря на советската армия,там воюваха всички народи на СССР..сигурно не е било политкоректно..нали..Затова ще има пак геноцид, защото някои хора забравят история..Бандера стана национален герой на украйна..а къде бяхте господа от Израил, защо не бунтувахте срещу палача..
  • 27 Иван

    2 0 Отговор
    Гнусния еврейски хазарски сатанински нацистки подлец заплашва с ядрени оръжия.
  • 28 Иван

    1 1 Отговор
    Кои са "историците"???- гнусни нацистки сатанински равини.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мим

    3 0 Отговор
    На думи няма да забравите,ама на дела май,че сте забравили,че Червената армия ви освободи от концлагерите и сега раздавате пари и оръжия на фашаги,като зеления.Това го забравиха и германците и пак надигнаха глава срещу Русия ,дето им позволи да се обеденят.Да но Русия може да им го припомни,като ги заличи... Имайте едно на ум...
  • 31 Мирослав

    1 0 Отговор
    "По оценка на историците общият брой на жертвите на Холокоста надхвърля 6 милиона." - не това е по оценка на пропагандата и няма нищо общо с историята.
  • 32 Странно

    1 0 Отговор
    Не поканиха на честването освободителите си. А поляците се бият срещу същите. Сигурно германци ще поднасят цветя на паметниците. Засукан свят, както каза Куркински.
  • 33 СВОБОДЕН

    0 0 Отговор
    Голямата лъжа винаги има определен потенциал за правдоподобност; защото широките народни маси винаги по-лесно се покваряват на по-дълбоките пластове на емоционалната си натура, отколкото съзнателно или доброволно; така в примитивната простота на техните умове те са по-готови да станат жертва на голямата лъжа отколкото на малката, тъй като самите те често казват малки лъжи по дребни поводи, но биха се срамували да прибегнат до лъжи в по-големи мащаби. Никога не би им хрумнало да измислят колосални неистини и не биха повярвали, че други ще имат безочието да изкривят истината така скандално. Въпреки че фактите, които доказват, че това е така, могат да станат ясни за умовете им, те ще продължат да се съмняват и да се колебаят и ще продължат да мислят, че може би има друго обяснение.