Last news in Fakti

27 Януари, 2023 15:03 1 134 13

Турция привика посланика на Дания

  • турция-
  • посланик-
  • дания-
  • протест

Във връзка с разрешен от властите протест в Копенхаген

Турция привика посланика на Дания  - 1
Източник: БГНЕС

Турското външно министерство повика посланика на Дания във връзка с разрешен от властите протест в Копенхаген, насрочен за днес, съобщиха източници от министерството, предаде Ройтерс.

Министерството e поискало да бъде отменено разрешението за демонстрацията, заявиха източниците.

Анкара осъди остро протест край турското посолство в Стокхолм миналата седмица, на който беше изгорен екземпляр от Корана, напомня агенцията. Преди протеста Турция призова шведските власти да не дават разрешение за демонстрацията, на която се планираше да бъде изгорена мюсюлманската свещена книга, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    28 22 Отговор
    Вие защо се бъркате в чужда държава бе аланкоолу...от къде на къде ще ръсиш акъл...ти да вземаш от някой...
  • 2 В скат коментатор казва

    29 20 Отговор
    че тоя бил от сивите вълци,или привърженик на сивите вълци.Ся тръгнал да се меси и в чуждите работи,поради голямата толерантност на страни като Дания.Да си гледа там анадолията.
  • 3 Чупачанга 😂😂😂

    31 10 Отговор
    Турция скоро ще поиска екстрадицията на премиера на Дания и Швеция 😂 😂😂
  • 4 Димитър

    15 21 Отговор
    Президента Ердоган и подчиненото му правителство са се взели много на сериозно.. Взеха да се увличат и то доста. Аркадаши Дания и Швеция не са турски вилаети... Анадъмо.
    .

    Коментиран от #5, #8, #10, #12

  • 5 А ти искаш да са като нашите ли

    21 14 Отговор

    До коментар #4 от "Димитър":

    Да ни пребиват като кучета в Македония и да мълчим като мушнати гайди ли? Браво на бай Ердо, че си брани интересите, такива трябва да са лидерите

    Коментиран от #6

  • 6 Димитър

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "А ти искаш да са като нашите ли":

    Забравих,че все пак те са били Империя,а ние техни роби 520. Робското мислене е в гените ни
  • 7 Мдааа

    14 5 Отговор
    След Швеция сега фашиста изгори Корана и в Дания пред погледите на 35 полицаи
  • 8 а бе аланколу

    15 5 Отговор

    До коментар #4 от "Димитър":

    На времето Османската империя ги спасява,анадьмоо,храни куче да те лае се казва
  • 9 СкатПоСкатДажеКосмат

    4 0 Отговор
    Които нагази пиперо щя ядя тоягата на дюлгеро.
  • 10 И те съветвам да прочетеш

    18 7 Отговор

    До коментар #4 от "Димитър":

    За г-н Динков,който на мен ми е неизвестен,но е писал само истини,които са документирни в Турския архив. - Г-н Динков, във вашата книга твърдите, че присъединяването на България към Османската империя е спасило българския народ. Защо?

    - Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави.

    Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея.

    Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разделена на три части.

    Към така наречената Видинска България е проявявала интереси Унгария, която по това време е изключително силна държава, велика сила. Към България е имало интереси и от страна на унгарските васали Сърбия и Влашко.

    Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра – по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България.

    Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник. Как
  • 11 Динков

    18 6 Отговор
    По това време българите са били около 1,5 млн. А българският етнос през 60-те години на 19-и век наброява около 7 милиона, като се включат българите в Северна Гърция, както и тези около Скопие.

    - Откъде идва негативната представа за османския период като „робство”?

    - Това се случва заради интересите на Русия. По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България.

    Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 еКатеРина

    3 0 Отговор
    С това си деяние и европеиците показват че мислят и действат също като българите всичко що е ислям и мюсюлманин е турско. Ето това е и потурчване по европески.
Новини по държави: