29 Януари, 2023 10:09 1 317 20

Бенямин Нетаняху обяви серия от наказателни мерки срещу палестинците

  • израел-
  • палестинци-
  • еврейски селища

Стъпките, обявени късно в събота, включват нови мерки за "укрепване" на еврейските селища

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви серия от наказателни мерки срещу палестинците в отговор на двата случая на стрелба в Ерусалим, при които загинаха седем израелци, а други петима бяха тежко ранени, съобщава АП, цитирана от БНР.

Стъпките, обявени късно в събота, включват нови мерки за "укрепване" на еврейските селища, съобщиха от кабинета му. Решението бе взето преди посещение на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, отбелязва БТА.

Администрацията на президента Джо Байдън се противопоставя на изграждането на израелски селища на Западния бряг и в Източен Йерусалим - територии, за които палестинците претендират за своя бъдеща държава.

Кабинетът по сигурността на Нетаняху одобри мерките след няколко престрелки - включително нападение пред синагога в Източен Йерусалим в петък вечерта, при което бяха убити седем души.

Офисът на Нетаняху съобщи, че кабинетът по сигурността се е съгласил да запечата дома на нападателя в подготовка за разрушаването му.

Той също така планира да отмени социалните и здравните помощи за семействата на нападателите, да улесни придобиването на оръжие от израелците и да увеличи усилията за събиране на незаконни оръжия.

Вчера десетки хиляди израелци протестираха срещу дясното правителство на Нетаняху в Тел Авив и други градове за четвърта поредна седмица.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    28 6 Отговор
    Ще кръстим ли некоя улица "Гироите на Палестина"?🙉🔯🕎🔯🙉
  • 2 Чеп

    22 1 Отговор
    Боко острото няма ли да осъди окупатора.
  • 3 Сандо

    16 1 Отговор
    Бени май е крайно време да се наиграе,стига е правил бели.Твърде много го търпяха и чужди,и свои.
  • 4 Калпазанин

    28 5 Отговор
    А санкции нещо, и има ли сила която да спре този ционистки терор къде е оон нато фащ или законите за евреите не важат врагът е само Русия, няма израел има Палестина

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Факт

    5 15 Отговор

    До коментар #4 от "Калпазанин":

    Аз не виждам терор Евреите са там първи.Все едно някой да ти влезе в имота да ти каже не е твой и ако се опитваш да го изгониш дабтебобвинят в терор хубаво ли ще ти е

    Коментиран от #11

  • 6 Както

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Калпазанин":

    Кажат дугарите отвъд океана...
  • 7 Урюрвкос

    1 6 Отговор
    това са заселници не окупатори и имат право да наказват палестинците, сирийците, иранците и т.н.
  • 8 Факт

    3 8 Отговор
    Палестинците никога не са имали държава и са неспособни да имат.Дори Сирия Египет Йордания и Ливан не са държави.Всичко това е било Османска империя управлявяна от Истанбул от Османският султан тоест все едно сега всичко да се управлява от Турция.
    После от англичани специално палестина и французи Ливан Сирия и тн.Които забъркаха кашите по западно и толерастки а после Израел си направи държавата рай и палестинците се бутат там да работят.Каква държава могат да имат тия.

    Коментиран от #14

  • 9 ОСМАНАГИЧ⭐🌙

    1 2 Отговор
    Затова Израилтяните бяха наказани с меч, глад и др.; и най-сетне, когато сърцата им закоравяха, и те не приемаха вече изобличение, бяха изведнъж погубени,
  • 10 Шпеки

    2 1 Отговор
    Ку ку сигурно си учил история от Танах и Биллията.
  • 11 Рошко

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    И откога евреите имат държава, тази квази държава е територия подарена им от короната дори истинските евреи не като ротшилд си го признават че те не трябва и не могат да имат държава

    Коментиран от #16

  • 12 Векове вече

    8 2 Отговор
    Евреите все някого наказват, все имат да вземат, все са ощетени, ДО КОГА?
  • 13 Стоян Александров

    6 5 Отговор
    Войната започна другари, СВЕТА ВЕЧЕ НЕ Е СЪЩИЯ, ВЪРВИМ КЪМ УНИЩОЖАВАНЕ НА ЗЛОТО: ИЗРАЕЛ....ТОКУ ЩО РАЗБРАХ, ЧЕ ДЯВОЛА Е АТАКУВАЛ ИРАН. ИМА МНОГО МЪРТВИ. СЕГА СЕ ЧАКА АДСКИЯ ОТГОВОР НА ИРАН И ЦЕЛИЯ АРАБСКИ СВЯТ. ЕВРОПОООООО ГОТВИ СЕ ЗА БУНТОВЕ И ФИНАЛА ТИ...

    Коментиран от #17

  • 14 Калпазанин

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Какво е тази" държава" без Англия, не случайно я създадоха за да имат присъствие там, чети. И по твоята логика всяко едно малцинство трябва да си има държава демек разделяй и владей девиза на короната, никоя империя не е била завладявана отвън защо ли, разяждали са ги отвътре, точно това се случва сега в Украйна подкокоросаха ги отвън за да могат после какво да точат

    Коментиран от #15

  • 15 Факт

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Калпазанин":

    Прочети какво съм казал и помисли после пак
  • 16 Факт

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Рошко":

    А Короната кво дири там и коя е тя да казва кой какво
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гошо мексиканеца

    1 0 Отговор
    Дано Блинкън успее да ги помири!
  • 19 ИЗИ, ИЗИ

    9 4 Отговор
    А "ЦИВИЛИЗОВАНИЯ" СВЯТ НЕЩО ДА КАЖЕ ЗА ГЕНОЦИДА НАД ПАЛЕСТИНЦИТЕ КОЙТО ПОСТОЯННО ГО ПРИЛАГАТ ЧЕ/Ф/оТИТЕ................АЙДЕ ДА ЧУЕМ И ЕВРОПАТА ,И АМЕРИКАТА..........ЛИЦЕМЕРИ......!!!!????
  • 20 Гост

    4 2 Отговор
    Двоен стандарт в действие.Защо всеки си затваря очите пред действията на единствената расистка държава в света...За тях никакви резолюции и договори не важат.ООН трябва да се разпусне няма нужда от такава организация.